Iedereen die naar Zuid-Afrika gaat komt terug als een ander mens! De spannende ritten in één van de wildparken, de adembenemende tuinroute, een beklimming van de Tafelberg, de traditionele roots van de Zulu's, het zuidelijkste punt van het continent met zijn wilde oceaan en walvissen, de lekkere wijn, ... daar past niemand voor. Je kunt er basic rondreizen en kamperen, of je kiest voor een rondreis met verblijven in prachtige lodges. In het zwembad zitten terwijl een olifant komt drinken? Het kan hier allemaal!
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'DE GROTE RONDREIS' selfdrive 20 dagen, via Live To Travel

Dag 1: Johannesburg - Pretoria  (60 km)

Aankomst in de luchthaven van Johannesburg. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger. Oppikken van de huurwagen, rit naar Pretoria: een compacte, rustige stad ver weg van de grote drukte. Deze bloemenstad (duizenden lila jacaranda’s) is tevens het belangrijkste centrum van onderwijs en cultuur. 

Dag 2 & 3: Waterberg + Safari  (280 km)

Het Entabeni Game Reserve is gelegen in de Waterberg regio. Dit wildpark (malariavrij) met 5 verschillende ecosystemen en vele wildsoorten, ligt op zo’n 3 u rijden van Johannesburg. Excursies: Safari in open terreinwagens, wandelsafari’s, safari te paard, helikoptervlucht, bezoek aan een Pedi cultureel dorp.

Dag 4 & 5: Mpumalanga  (340 km)

De panoramaroute: mooie bergen, talrijke watervallen, adembenemende landschappen en een weelderige fauna en flora. Excursies: Blyde Rivier Canyon, Bourke’s Luck Potholes, Mac Mac watervallen, God’s Window, Three Rondavels, Pelgrim’s Rust.

Dag 6: Kruger Nationaal Park  (60 km)

Kruger Nationaal Park is het grootste en tevens bekendste nationaal safaripark van Zuid-Afrika. Dit gebied van 19.000 km² herbergt een grote verscheidenheid aan wild zoals impala’s, giraffen, zebra’s, … Met een beetje geluk ziet u hier de ‘Big Five’: leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. Excursies: Safari in eigen voertuig, begeleide safari, begeleide wandelingen.

Dag 7: Swaziland  (210 km)

Swaziland, het koninkrijk van de Swazi. Via de grenspost Jeppe’s Reef betreedt je dit land met zijn mooie heuvelachtige landschappen en kleurrijke cultuur. Excursies: Nationaal park van Mliliwane of Mkhaye, glasfabriek en ambachtelijke marktjes, traditionele dansen.

Dag 8 & 9: Hluhluwe & St-Lucia  (240 km)

Hluhluwe is gelegen in het hart van Zululand en maakt deel uit van het Hluhluwe-Umfolozi Nationaal Park. De attractie van het park is ongetwijfeld de grote populatie witte en zwarte neushoorns maar ook andere wildsoorten zoals de nyala, zebra, impala, gnoe, hyena’s,… zijn er talrijk aanwezig. Hier kan je oog in oog komen te staan met de “Big Five”. Het St-Lucia meer is omgeven door moerassen, kustbossen en duinen. Dit is de ideale thuishaven voor o.a. 1200 krokodillen, 800 nijlpaarden en een enorm aantal vogelsoorten zoals pelikanen, flamingo’s, ibissens, … Excursies: Hluhluwe: safari in eigen voertuig, begeleide safari,St-Lucia meer: boottocht, Zuludorp.

Dag 10: Umhlanga  (210 km)

Umhlanga rocks is één van de bekendste badplaatsen ten noorden van Durban. Ideaal om even uit te rusten of te gaan zwemmen in de warme waters van de Indische Oceaan. 

Dag 11: Durban – Port Elisabeth  (vlucht)

Rit naar Durban en teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Durban. Binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elisabeth. Oppikken huurwagen in de luchthaven van Port Elisabeth. Port Elisabeth is een grote kuststad aan het begin van de Tuinroute en rijk aan historische, architectonische en culturele bijzonderheden. Excursies: Addo Elephant Park, Township tour, Kings’s Beach, Humewood Beach en Hobie Beach.

Dag 12 & 13: Tsitsikamma  (190 km)

Tsitisikamma Nationaal Park: een uniek bosrijk gebied langs de Indische Oceaan, aan de monding van de Stormsrivier. Het Tsitsikammawoud, ingesloten door een ongenaakbaar kustlandschap, biedt de natuurliefhebber een zeer intense ervaring. Excursies: Tsitsikammawoud, Monkeyland en Birds of Eden, Bungee sprong, mooie kust langs het woud.

Dag 14: Knysna - Mosselbaai  (170 km)

Onderweg naar Mossalbaai kan u een stop maken in Knysna, een kuststadje langs de Tuinroute bekend om zijn lekkere oesters. Excursies: Sunset cruise met champagne en oesters aan boord Mosselbaai is een kuststadje aan het einde van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 voet aan wal hebben gezet. Excursies: Bartholomeu Diaz Museum Complex, Oude postboom, Schelpenmuseum, Diaz strand, Seal Island, safari’s in Garden Route Game Lodge en Botlierskop Game Reserve.

Dag 15 & 16: Oudtshoorn  (120 km)

Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo en het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Gelegen in een vruchtbaar dal met veel open vlaktes en omringd door de Swartbergen in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. Excursies: Cango Ostrich Farm, Cango grotten, Swartberg Pass, Prince Albert, Kobus se gat.

Dag 17: Montagu  (260 km)

Het wijnstadje Montagu is gelegen op de bekende Route 62 en is vooral bekend om de thermische baden en de lekkere dessertwijnen uit deze prachtige regio. Excursies: Avalon waterbronnen, tochtje met een oude Cadillac + wijnproeven, vele wandelroutes in de bergen.

Dag 18 & 19: Kaapstad + Kaapse Schiereiland  (205 km)

Kaapstad: het zuidwestpunt van het Afrikaanse continent. Deze oudste en tevens modernste stad van Zuid-Afrika biedt een grote variatie aan nieuwe en oude gebouwen, mooie stranden, een bruisend cultureel leven en heel veel bezienswaardigheden. Excursies: Tafelberg, Robbeneiland, V&A Waterfront, Bo-kaap, Botanische Tuinen van Kirstenbosch, Seal Island, Kaap de goede Hoop, Boulders Beach.

Dag 20: Kaapstad – Brussel/Amsterdam

In de late namiddag, teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Kaapstad en terugvlucht naar Brussel/Amsterdam.
 

RICHTPRIJZEN 'DE GROTE RONDREIS' 

prijzen vanaf 1.825 euro per persoon in comfort hotels - exclusief vluchten
prijzen vanaf 3.585 euro per persoon in luxe hotels - exclusief vluchten

voor een volledige prijsofferte met vluchten, en de juiste data, kan u terecht in één van onze kantoren!