Tijdens deze bijzondere individuele rondreis maakt u een fantastische rit langs de westkust en maakt u kennis met vele hoogtepunten van Amerika. U rijdt op uw eigen tempo in een huurwagen. Landinwaarts komt u langs prachtige natuurparken en kunt u een gokje wagen in Las Vegas. Van San Fransisco tot in Los Angeles kan u dan echter weer de mooie Pacifische kustlijn bewonderen.

Deze reis is bedoeld als leidraad en kan naar ieders wens aangepast worden. U kan zelf kiezen hoeveel nachten u ergens verblijft, en welke parken je allemaal wil bezoeken. We geven echter graag een voorbeeldprogramma mee, met de highlights van West-Amerika:
 

 
monument valley.png
 


VOORBEELD PROGRAMMA 'HIGHLIGHTS WEST AMERIKA'  20 dagen, via Euram

Dag 1 - 2: Los Angeles

Aankomst in Los Angeles, en oppikken huurauto op de luchthaven. U kan hier blijven voor 1 nacht, maar als je ook Hollywood of de Universal studio's wil bezoeken raden we altijd aan om hier een extra nacht te voorzien. Ga op je vrije avond eens naar Griffin Park Observatory: hier kan je gratis binnen en heb je een fantastisch uitzicht over de stad (zeker mooi met verlichting 's avonds).

Dag 3 - 4: Lake Havasu City

Lake Havasu city is gelegen aan de oevers van een groot stuwmeer achter Parker Dam aan de Colorado rivier, op de grens tussen Californië en Arizona. De schilderachtige kustlijn van Lake Havasu state park is een ideale plaats om te kamperen, wandelen in de natuur, mooie stranden, vissen, varen en andere watersporten. De stad is ook ideaal om te overnachten als tussenstop van LA naar de Grand Canyon.

Dag 4 -5: Grand Canyon

Bezoek de Grand canyon via de South Rim, de populairste hoofdingang van het park. Deze is het hele jaar geopend. Je kan opteren voor een verblijf in het park zelf, zodat je 's morgens en 's avonds helemaal alleen aan de grand canyon kan staan, ofwel net buiten het park (iets goedkoper), waar je dan eventueel een shuttle bus kan nemen naar de grand canyon. Een echte aanrader is een helicoptervlucht over de machtige uitgestrekte canyon: absoluut de beste manier om de pracht te aanschouwen.

Dag 5 -6: Monument Valley

Onderweg naar monument valley kan u al eens stoppen aan 'Goosenecks state park, maar het hoogtepunt wordt het bekende landschap van de indianen: monument valley. De vallei was al het decor van vele western films. Met zijn zandstenen van 1000 tot 3000 meter hoog is het een heel aparte omgeving. Je kan heel primitief overnachten in het park in een 'hogar', ofwel net buiten het park in Kayenta.

Dag 6 - 7: Page / Glen canyon

Page is de toegang tot Glen Canyon Park en Lake Powel. Ooit gebouwd als bouwkamp voor de Glen canyon Dam, maar nu is het een uitvalsbasis geworden voor uitstappen naar Lake Powel en alle andere bezienswaardigheden van de regio.

Dag 7 - 8: Bryce Canyon

Eigenlijk is dit geen echte canyon maar eerder een krater met een reeks van gigantische natuurlijke amfitheaters van meer dan 30 km breed, ontstaan door erosie. Je hebt hier een wildernis van rotsachtige pieken, ook wel hoodoos genoemd, die oplopen tot 60m hoogte. Er loopt een scenic route door het park van ongeveer 29 km, maar wij raden aan om één van de 8 wandelingen te maken (durft wel steil zijn soms!)

Dag 8 - 9: Zion - Las Vegas

Via het mooie park Zion kan je doorrijden tot in de grootstad Las Vegas. Helemaal omringd door niks, in het midden van de leegte duikt deze stad met zijn casino's en shows op. Hier zijn extravagante hotels te vinden op The Strip, de bekendste straat waar alles gebeurt. Ga zeker eens kijken naar de fonteinen van hotel Bellagio, of ga naar de gondeliers van Venice kijken. Ook zal je zeker eens een wedding chapel tegenkomen! What happens in Vegas, stays in Vegas!

Dag 9 - 10: Death Valley

Dit park biedt een spectaculair woestijnlandschap, complexe geologie en ongerepte natuur. De droge zoutvlakte kan ontzettend heet worden, temperaturen tot 50° zijn hier niet abnormaal. Je kan hier dus met gemak een eitje bakken op de motorkap van je huurwagen! Wij raden aan om te overnachten buiten het park, in Mammoth Lakes.

Dag 10 - 11: Mammoth Lakes

Hier gaan we weer de hoogte in. Dit is een landschap van ruige bergtoppen, ettelijke meren, rivieren, alpenweides en uitgestrekte bossen. Hier kan je zelfs komen skiën in de winter. Langs hier hebben we toegang tot de Tioga Pass, om dwars door de Sierra Nevada te rijden (opgelet: deze is niet het ganse jaar geopend!)

Dag 11 - 12: Yosemite

Het park heeft een oppervlakte van 3081 km² en strekt zich uit over de westelijke hellingen van de Sierra Nevada bergketen. Het is gekend voor zijn specaculaire granieten rotsen (El Capitan), watervallen, de gigantische Sequoia bomen en vooral een gigantische wildernis. Er zijn uitstekende wandelpaden en natuurlijke bezienswaardigheden.

Dag 12 - 13: Monterey

De rustige haven, de witte stukgipsen huizen met rode daken, de zandstranden en de cipressen waren hier al toen Monterey nog de hoofdstad was van Alta California. De stad is een mix van Mexicaanse en New-England stijl. Vooral door de ranches maakt dit echt een typisch Californische stad.

Dag 13 - 16 : San Fransisco

Eerst rij je langs de prachtige pacifische kustlijn naar het noorden, en hier zie je ontzettend mooie panorama's. Dit is één van de 5 mooiste autowegen ter wereld! Het culturele centrum van het noorden van Californië staat bekend om zijn mix van een mooie natuur, unieke cultuur en een bruisend stadsleven. De stad heeft verschillende wijken die je kan bezoeken, waarvan Fisherman's Wharf en Union Square de bekendste zijn. Deze stad is perfect met de fiets te verkennen, en dan kan je ineens ook helemaal over de Golden Gate Bridge rijden! Bezoek ook Alcatraz, maar wees tijdig met uw reservering!

 

Je kan je reis natuurlijk altijd verlengen of inkorten, we geven graag advies over het aantal nachten dat je best besteedt op een bepaalde plek, afhankelijk van wat uw interesses zijn. Er zijn ook nog vele andere bezienswaardigheden die we er bij kunnen betrekken, alsook sportievere stops zoals rafting, paardrijden,... 

 

RICHTPRIJZEN 'HIGHLIGHTS WEST AMERIKA' 

De prijs bepaalt u zelf grotendeels door uw hotelkeuze. U heeft de keuze uit een budgetvakantie met basic hotels of een echte luxereis met superieure hotels. Ook een mix is mogelijk. Alles hangt af van uw wens en budget. Ook de vluchtprijzen kunnen enorm schommelen. Hier geldt: hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper uw ticketprijs.

Voor deze bestemming werken we graag een offerte op maat uit. Kom eens langs om de route te overlopen, en dan kunnen we ook extra tips geven, om zo tot een concrete offerte te komen.