Van 21 februari tot 7 maart trekt Lisa met een groepje van min. 16 en max. 25 deelnemers naar Vietnam. 

Vietnam is een heel groot land dat zich in al zijn veelzijdigheid over duizenden kilometers uitstrekt langs de Zuid-Chinese zee. Er is zo veel te zien en te beleven dat elke reis keuzes inhoudt, want talloze bezienswaardigheden, van historische sites tot de fascinerende natuur, belichten steeds opnieuw een ander stukje Vietnam. De gastvrije bevolking, mooie steden, uitgestrekte rijstvelden, prachtige omgevingen en culinaire eigenheid van Vietnam zijn het ontdekken meer dan waard.
Wij stelden een veelzijdig programma samen met gekende hoogtepunten en originele excursies, zodat we op een aangename manier het land kunnen verkennen.


Programma:

dag 1: Luchthaventransfer, vlucht vanuit Brussel naar Bangkok om daar over te stappen voor het korte vluchtje naar Hanoi. 
           Brussel - Bangkok   13.10 - 06.10
           Bangkok - Hanoi 07.45 - 09.35 (aankomst op dag 2)

dag 2: Aangekomen in de luchthaven van Hanoi, ontmoeten we meteen onze lokale gids die ons gedurende de ganse reis zal vergezellen. We gaan eerst naar ons hotel waar we ons kunnen inchecken en opfrissen (na 14.00 u). In de late namiddag staat onze eerste kennismaking met Vietnam op het programma: we maken samen met onze gids een streetfood tour in het oude centrum van Hanoi. Vietnam staat erg bekend om zijn lekker eten, dus dat wordt vingers aflikken! (D)

dag 3: Ontbijt in het hotel, en ganse dag verkenning van Hanoi. We bezoeken het Ho Chi Minh Mausoleum, de paalwoning van Ho Chi Minh, de one-pillar pagoda, de tempel van Literatuur en de Hoa Lo gevangenis. Vervolgens gaan we een uurtje per fiets het oude centrum van Hanoi verkennen, waaronder het prachtige Hoan Kiem meer en de Ngoc Son tempel. We wonen we ook een waterpoppen show bij, een Vietnamese kunstvorm die al sinds de 11e eeuw bestaat. Lunch en diner in een lokaal restaurant.

dag 4: Na het ontbijt vertrekken we meteen voor een 2 uur durende tocht door de landelijke vlaktes van de Red River Delta, met als bestemming Ninh Binh. Dit was in de 10e eeuw de hoofdstad van Vietnam, gedurende de Dinh dynastie. Maar naast deze historische geschiedenis is het voornamelijk een prachtige streek qua natuur: men noemt dit ook wel eens 'de Halong baai op het vasteland', met zijn vruchtbare groene vallei en kalksteen rotsen.  
Wij maken een boottocht door de kalksteen gebergtes, ontdekken de oude tempels en bezichtigen prachtige grotten. Na deze rustgevende boottocht krijgen we een lunch voorgeschoteld in een lokaal restaurant, zodat we weer fit zijn om in de namiddag Hoa Lu te bezoeken, waar we de indrukwekkende tempels van King Dinh Tien Hoang en King Le Dai Hanh bezichtigen. Diner in lokaal restaurant. Overnachting in Ninh Binh.

dag 5: Na het ontbijt vertrekken we alweer voor een 4 uur durende transfer naar de echte Ha Long Baai. Onderweg zien we nog meer rijstvelden, waterbuffalo's en het typische Vietnamese boerenleven. Tegen de middag komen we aan in de haven, waar we zullen inchecken op onze jonk!
We krijgen meteen een lekkere zeevruchten lunch, terwijl onze schipper de baai invaart. We bezoeken de prachtige Sung Sot grot, één van de meest indrukwekkende van de ganse baai. De twee kamers die deze grot vormen zijn gedecoreerd met duizenden stalactieten en stalagmieten. Vervolgens is er tijd om te zwemmen aan Titop eiland, of voor vrije tijd daar. 's Avonds genieten we weer van een heerlijk diner met zeevruchten, en eenmaal donker kunnen we eventueel nog vissen naar inktvissen! Overnachting in uw kajuit.

dag 6: We beginnen de dag met de zonsopgang van op de boot! We worden vroeg wakker, en na de zonsopgang genieten we van het ontbijt. We bezoeken nog een laatste grot met een klein bootje, waarna we weer naar het vasteland varen en afscheid nemen van de crew aan boord. We lunchen nog in een lokaal restaurant en gaan weer met de bus naar Hanoi, vanwaar we zullen doorvliegen naar Hué. Onderweg maken we nog een stop in Dong Trieu, waar we het traditionele keramiekwerk zullen bewonderen. Overnachting in Hué.

dag 7: Meteen na het ontbijt verkennen we de stad Hué. We wandelen over de paden van de keizerlijke citadel met de verboden stad, en verbeelden ons de vorstelijke pracht van een nog niet zo ver verleden. We bezoeken de Tu Duc tombe, en we leren in een dorp hoe we Vietnamese hoeden maken. In de namiddag bezoeken we de Thien Mu Pagoda, waarna we per boot the Parfum rivier weer naar het stadscentrum nemen. Per bus gaan we uiteindelijk nog naar de Dong Ba markt. Lunch en diner in lokale restaurants, overnachting in Hué.

dag 8: We stappen na het ontbijt op de bus, om via de Hai van Pass naar Hoi An te rijden. We ontdekken deze stad met zijn vele arts&crafts, met onder andere de bekende 'kledingwinkels' waarbij ze gedurende 1 nacht een handgemaakte smoking, galakleed of zelfs bruidsjurk kunnen maken. In de namiddag maken we een wandeling door historisch Hoi An, We komen langs smalle straten met eeuwenoude huizen, met zowel Chinese, Japanse en Europese invloeden. We bezoeken ook de stadsmarkt en de gezellige rivierkade. Lunch en diner in lokaal restaurant, overnachting in Hoi An.

dag 9: ontbijt. We gaan 's morgens naar de markt, en aansluitend volgen we een kookdemonstratie, waar we de geheimen van de lekkere Vietnamese keuken leren kennen, en waarvan we zullen genieten tijdens de lunch. In de namiddag maken we een fietstocht, en leren we hoe zij de bekende lantaarns maken. We mogen zelf ook een poging wagen, zodat je al een eerste souvenir mee naar huis kan nemen! We fietsen achteraf weer naar het hotel in Hoi An.

dag 10: na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Da Nang gebracht, vanwaar we doorvliegen naar Ho Chi Minh (het voormalige Saigon). We rijden eerst naar het hotel om ons in te checken en te lunchen. Diezelfde namiddag bezoeken we nog het Re-unificatie paleis, de Nothr Dam, het centrale postkantoor, het oude opera gebouw en de Ben Thanh markt.

dag 11: Vanuit Saigon gaan we Tay Ninh bezoeken, bekend om zijn unieke Cao Dai religie. Zij hebben invloeden uit het Boeddhisme, Hindoeïsme, Christendom, Islam en Taoïsme. We nemen deel aan de middagdienst die dagelijks wordt gehouden. Op onze terugweg stoppen we aan Cu Chi, dat vooral bekend staat om zijn tunnelnetwerk waarin de guerrilla strijders zich verborgen tijdens het gevecht met het Amerikaanse leger. We bezoeken de ondergrondse schuilplaatsen waar ze leefden: niet voor claustrofoben! Daarna rijden we terug naar het hotel in Ho Chi Minh.

dag 12: Vandaag verlaten we de stad voor een nacht, en gaan we nog verder zuidwaarts naar My Tho, de poort van de Mekong Delta. We stappen op onze privé boot en varen over de machtige rivier tussen groene eilandjes, en stoppen op een eilandje. Hier proeven we van de verfrissende tropische vruchten, en leren we over het leven in de Delta, met zijn lokale bevolking. We logeren vannacht in Can Tho.

dag 13: Vroeg opstaan vandaag, want we gaan vroeg aan boord om over de Mekong rivier naar de drijvende markt van Cai Rang te gaan. Deze bekende markt wordt op het water gehouden, en we zullen tussen honderden boten varen die elk hun eigen verse producten komen kopen en verkopen. We bezoeken hierna nog een gezin, die heel gastvrij zijn om met ons een kop thee of rijstwijn te drinken, en ons ondertussen laten zien hoe ze leven. Op onze terugweg naar Ho Chi Minh lunchen we in een lokaal restaurant. 's Avonds genieten we in de stad van onze laatste diner...

dag 14: Vandaag staat er niets meer op het programma. Je hebt de hele dag om te ontspannen, in de stad of in het hotel (uitchecken voor 12u). we worden 's avonds naar de luchthaven gebracht voor onze terugreis aan te vatten. 
           Ho Chi Minh- Bangkok:   20.55 - 22.20
           Bangkok - Brussel:          00.30 - 07.00 (aankomst op dag 15)

dag 15: Aankomst in Brussel, transfer naar huis

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prijs per persoon: 2950 €  (op basis van een dubbele kamer)
Supplement single kamer: 470 €

Inbegrepen: luchthavenvervoer, vluchten en 11 nachten in goede hotels + 1 nacht in een jonk. Dagelijks ontbijt inbegrepen, 11 x een lunch en 12 x een diner. Alle activiteiten zoals beschreven in het programma (het inktvis vissen is niet inbegrepen), Nederlandstalige begeleiding door een lokale gids. Lokaal transport met een comfortabele autocar met airconditioning.

Niet inbegrepen: visa kost ter plaatse (USD 25 per persoon), dranken, persoonlijke uitgaven en tips, bijstand- en annuleringsverzekering