Verken Vietnam op een zeer volledige manier, en trek stelselmatig van noord naar zuid. Dit gevarieerde programma wordt aangeboden in privéformule als in groepsreis!

 
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'ZOEKTOCHT NAAR HEDEN EN VERLEDEN VAN VIETNAM'  13 dagen, via Thomas Cook

Dag 1: Brussel - Bangkok - Hanoi

Vlucht met Thai Airways International vanuit Brussel naar Hanoi, via Bangkok. 

Dag 2: Hanoi

Aankomst in Hanoi en onthaal door je Nederlandstalige reisbegeleider. Transfer naar hotel Sunway****/ Optionele excursie in de namiddag: wandeling door het oude stadsgedeelte.

Dag 3: Hanoi - Halong Bay (ca 170 km)

Ontbijt. Vertrek naar Halong Bay, dat in 1994 op de Unesco lijst van werelderfgoed kwam. In dit gedeelte van de Golf van Tonkin liggen meer dan 3000 eilanden en rotsformaties met grotten. Aankomst in de haven en check-in aan boord van een traditionele jonk. Typische zeevruchtenlunch aan boord. De jonk vaart voorbij de grotten van Thien Cung en Dau Go en passeert langs en tussen de eilanden Tuan Chau, Con Cho, Dinh Huong en Canh Buorn. Er wordt tijd vrijgemaakt voor een zwempartij aan het strand van Titop of Hoa Cuong. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 4: Halong Bay - Hanoi (ca 170 km)

Ontbijt aan boord. De tocht gaat verder langs de eilanden Dau Nguoi, Con Rua, de Luon grot, de baai van Bai Tu Long en het eiland Con Coc. Laatste lunch aan boord. Ontscheping in de haven en retour naar Hanoi. Check-in in hotel Sunway. Tegen de vooravond woon je een voorstelling bij van een typische waterpoppenshow. Dit spektakel is een combinatie van traditionele muziek, vuurwerk en mooi gelakte poppen aangestuurd door poppenspelers die tot hun middel in het water staan.

Dag 5: Hanoi - Hue (ca 654 km, grotendeels per nachttrein)

Ontbijt. Ontdek het mausoleum van Ho Chi Minh, de revolutionair die zijn stempel op het huidige Vietnam gedrukt heeft. Bezoek het presidentieel paleis en het eenvoudige huis waar Ho Chi Minh leefde. Vrije dag of mogelijkheid  tot een optionele excursie "de natuurwonderen van Trang An". Bij aankomst in Trang An neem je plaats in een bamboevlot en vaar je door een decor van rijstvelden en kalkrotsen. Na de lunch in een lokaal restaurant verken je al fietsend de streek van Tam Coc. Daarna met de bus naar Nam Dinh, vanwaar je de nachttrein naar Hué neemt.

Dag 6: Hué

Aankomst, transfer en check-in in hotel Huong Glang, gelegen aan de parfum rivier. Hué was van 1802 tot 1945 de zetel van de keizers van de Nguyen-dynastie. Het is een stad van musici, dichters en filosofen en heeft de Vietnamese identiteit het best weten te bewaren. Het is ook de culturele en educatieve hoofdstad van het land, door Unesco tot Werelderfgoed geklasseerd. Na de brunch, tijd voor een selfie met op de achtergrond de Pagode van Thien Mu. Vervolgens kom je via de Phu Xuan brug aan het begin van de 10 km lange stadsmuren die de Citadel en de Purperen Verboden stad omringen. Net ervoor bevindt zich de kleurrijke markt van Dong Ba.

Dag 7: Hué - My Son - Hoi An (ca 135 km)

Onbtijt en bezoek aan de mausolea van Tu Duc en Khai Dinh. Nadien maak je kennis met het unieke productieproces van wierookstokjes en de conische hoeden. Na de middag, richting Hoi An, langs bergflanken met tropische begroeiing en lagunes. Op een hoogte van 1200 meter ligt de Wolkenpas. Na deze afwisselende tocht kom je aan in My Son. Sinds 1999 maakt het tempelcomplex deel uit van het werelderfgoed. Aankomst in Hoi An in de late namiddag, check-in in het hotel Hoi An Beach Resort, tegenover een heerlijk zandstrand. Je verblijft hier 3 dagen, ideaal om even op adem te komen.

Dag 8: Hoi An

Ontbijt. 's Morgens verken je te voet het pittoreske en verkeersvrije Hoi An. De Japanse overdekte brug vormde de verbinding tusssen de Japanse en de Chinese gemeenschap en vormt de hoofdattractie van de stad. Ook een bezoek aan het oude koopmanshuis Tan Ky staat op het menu: 200 jaar geleden gebouwd en nog steeds bewoond door de 8e generatie van de koopmansfamilie. In Hoi An vind je tal van smaakvolle souvenirwinkels, kunstgalerijen en kleermakers. Kledij kan hier op maat gemaakt worden aan uiterst goedkope prijzen! Lunch in een lokaal restaurant. Vrije namiddag.
Optionele excursie: fietstocht op een verkeersvrij eiland tegenover het centrum.

Dag 9: Hoi An

Ontbijt en vrije dag. Heb je zin om opnieuw naar het centrum af te zakken, of lig je liever op het strand? Aan jou de keuze, genieten is de boodschap!

Dag 10: Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh city

Ontbijt en transfer naar Da Nang. Ontdek het museum met de grootste verzameling Cham-beeldhouwkunst ter wereld: meer dan 300 zandstenen beelden die Hindoe- en Khmerinvloeden verraden. Aansluitend, vlucht naar Ho Chi Minh city, door de meeste Vietnamezen nog steeds Saigon genoemd. Deze moderne stad is het economische hart van Vietnam en tevens de meest westerse stad. Transfer naar hotel Star City. Vrije namiddag of mogelijkheid tot optionele excursie.
Deze raden wij erg aan, nl het tunnelcomplex van Cu Chi. Dit 300 km lang netwerk van ondergrondse tunnels vormde gedurende jaren de ondergrondse woonplaats voor het Noord-Vietnamese verzetsleger tegen de Amerikanen. Het strekte zich zelfs uit onder de Amerikaanse legerbasis. Lunch onderweg is inbegrepen.

Dag 11: Ho Chi Minh city

Vrije dag of mogelijkheid tot een optionele excursie "schoonheid van de Mekong Delta". Ook deze is aan te raden! Door haar vruchtbaar karakter wordt de delta ook de rijstschuur van Vietnam genoemd met maar liefst 3 oogsten per jaar. In My Tho neem je de boot op de Tien Glang rivier en zet je koers naar één van de vele eilanden. Je bezoekt een artisanale fruitkwekerij. Vervolgens maak je een tocht per paardenkar naar een bijenkwekerij. Lunch op het eiland Qui. In de namiddag terug naar de hoofdstad.

Dag 12: Ho Chi Minh - Bangkok - Brussel (of verlenging Cambodja of strandvakantie)

Onbijt. City tour met oa de koloniale wijk en de Notre Dame kathedraal, het postkantoor in Art Deco stijl, het Continental hotel en de opera. Op de grootste overdekte markt van de stad leer je de lokale producten kennen. Lunch voorzien indien vlucht naar Bangkok. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht. Je kan echter ook een verlenging nemen in Cambodja, of kiezen voor een strandverlenging.

Dag 13: aankomst in Brussel

Terugvlucht naar België met Thai Airways International. Aankomst 's morgens.

 

RICHTPRIJZEN 'ZOEKTOCHT NAAR HEDEN EN VERLEDEN VAN VIETNAM'

privé:
prijzen vanaf 939 euro per persoon (op basis van 2 personen) + vluchtprijzen
prijzen vanaf 735euro per persoon (op basis van 4 personen) + vluchtprijzen

groepsreis:
Vanaf 1039,50 euro per persoon, op basis van 2 persoonskamer. Prijs afhankelijk van vertrekdata.
Informeer zeker in onze kantoren naar de afreisdata en de correcte prijs!

Inbegrepen: vluchten Brussel-Bangkok-Hanoi en Ho Chi Minh city-Bangkok-Brussel met Thai Airways Intl (niet inbegrepen bij privéreis), binnenlandse vlucht, Nederlandstalige reisbegeleider gedurende de hele reis (Engelstalige gids bij privéreis), verblijf in de genoemde hotels, vermelde maaltijden, inbegrepen excursies + entreegelden zoals vermeld in programma, basis annuleringsverzekering