VOORBEELD PROGRAMMA 'SERENGETI SAFARI' georganiseerde rondreis 7 dagen, via Jetair

Dag 1: Arusha - Lake Manyara NP

Na de middag vertrek je van arusha naar het Lake Manyare NP, een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Onderweg rijd je door de magische Masai-steppes en langs pittoreske Afrikaanse dorpjes. Bewonder zeker ook de verschillende koffie- en bananenenplantages. Eenmaal aangekomen in je lodge, geniet je ongetwijfeld van de betoverende vergezichten over Lake Manyara.

Dag 2: Lake Manyara - Serengeti NP

In de ochtend staat een safari in het lake Manyara NP op het programma. Tijdens het regenseizoen bewonen duizenden flamingo's dit meer. Na de lunch laten we het prachte meer achter ons en rijden we verder naar het noordwesten. Je rijdt door het heuvelachtige platteland van Tanzania. Via het Ngorongoro Conservation Area kom je in het alom bekende Serengeti park. Met wat geluk spot je onderweg verschillende dieren.

Dag 3: Serengeti NP 

Geniet vandaag van een volledige dag safari in het grootste reservaat van Tanzania. Het Serengeti park is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld, vooral de jaarlijkse 'big migration' van de gnoes is een fascinerend natuurspektakel.

Dag 4: Serengeti - Ngorongoro

Na het ontbijt vertrek je naar de Ngorongorokrater. Wat ooit deel uitmaakte van een reusachtige vulkaan, is nu 's werelds grootste caldera geworden. Al genieten an de uitgestrekte Serengeti vlaktes, maak je rond de middag een picknick.

Dag 5: Ngorongoro

Vandaag maak je je op voor een fantastische belevenis: de afdaling in de indrukwekkende Ngorongorokrater! Voor veel natuurliefhebbers is dit de moment suprême in hun safaribeleving. Door de enorme afmetingen van de krater vind je er moerassen, meren, open graslanden en zelfs enkele zandduinen. De steile kraterwand vormt een natuurlijke afsluiting voor de naar schatting 30000 wilde dieren die hier leven. 's Middags geniet je van een picknick samen met een prachtig utizcht over een meertje dat bewoond wordt door nijlpaarden. In de late namiddag keer je van dit mooie avontuur terug naar de lodge.

Dag 6: Ngorongoro - Tarangire NP

's Morgens brengt het programma je naar het Tarangire NP, waar je in de namiddag een laatste keer op safari gaat.

Dag 7: Tarangire - Arusha

In de ochtend vertrek je terug naar Arusha waar de safari rond de middag eindigt. Ofwel richting huiswaarts, ofwel kan je je vakantie verlengen met een strandverblijf in Zanzibar bijvoorbeeld..

 

RICHTPRIJZEN 'SERENGETI SAFARI

prijzen vanaf 1.415 euro per persoon  - exclusief vluchten, transfers en visum
voor een volledige prijsofferte met vluchten, en de juiste data, kan u terecht in één van onze kantoren!