Eewenoude beschavingen, kunst en cultuur kenmerken Sri Lanka, tropisch paradijs in de Indische Oceaan. De befaamde leeuwenrots van Sigiriya - met bovenop de rots overblijfselen van het prachtige paleis, is het kenmerkende beeld van het land. Heel wat bezienswaardigheden behoren tot het werelderfgoed van de UNESCO. Ook de schitterende fauna en flora laten u niet onberoerd. Een bezoek aan de talrijke theeplantages is beslist de moeite waard.

 
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'INDIVIDUELE RONDREIS + STRANDVERLENGING'  via Travelworld

Dag 1: Aankomst Colombo / Mount Lavinia

Aankomst in Colombo, verwelkoming door uw privé gids. Hierna staat een stadstoer op het programma in de hoofdstad van Sri Lanka. Colombo is een fascinerende stad die erg aan het veranderen is, hoewel u op vele plaatsen de charme van de 'oude wereld' nog gemakkelijk terugvindt. er is ook wat ruimte voor shopping, waar afbieden een heuse sport is. Verder bezoek aan een Boeddhistische en een Hindu-tempel. De residentiële wijk met de indrukwekkende huizen, het Colombo museum en de Bandaranike Memorial Conference Hall staan ook op het programma. Overnachting in Mount Lavinia hotel (of gelijkwaardig)

Dag 2: Mount Lavinia - Sigiriya - Giritale

Na ontbijt, transfer van Mount Lavinia naar Sigiriya met excursie. Se Sigiriya rots dateert van de 5e eeuw en is een Werelderfgoedsite. De citadel, 'de leeuwenrots', bovenop de rots is een bouwwerk van koning Kasiappe en het bestaat uit een gracht, omwalling, prachtige tuinen en wereldbekende fresco's. Dit alles op 200 meter boven de jungle! Na de stop in Sigiriya reist u door naar Giritale. Overnachting in hotel Sudu Araliya (of gelijkwaardig).

Dag 3: Giritale - Polonnaruwa - Giritale

Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa, ook een werelderfgoedsite. Bezoek aan oa de ruïnes van het Koninklijk paleis, de liggende Boeddha, audiëntiehal, lotusblad, het Polonnaruwa standbeeld. Verder zijn er ook ruïnes van bekende gebedsplaatsen zoals de Shiva tempel, de Lankatileka en de Tempel van de Tand. Na de bezoeken keert u terug naar Giritale. Vrije namiddag en  overnachting in hotel Sudu Araliya (of gelijkwaardig).

Dag 4: Giritale - Dambulla - Matale - Kandy

Na het ontbijt staat een bezoek aan de Dambulla op het programma. Bezoek aan de Dambulla tempelgrotten, gebouwd in de eerste eeuw VC. Het is de meest indrukwekkende tempelgrottencomplex van Sri Lanka, samengesteld uit 5 grotten met muurschilderijen met een totale oppervlakte van meer dan 2000 m2. Er zijn meer dan 150 Boeddha schilderijen en ook een uitgehouwen beeld van 14m hoog. Na Dambulla gaat u richting Kandy met een bezoek onderweg aan de kruidentuin van Matale. Daarna volgt de stadstoer van Kandy, alweer een Werelderfgoedsite. Hier bezoekt u onder andere een lokale markt, edelsteen museum, ambachtelijk centrum en natuurlijk de tempel van de Heilige Tand.

Dag 5: Kandy - Peradeniya - Pinnawaia - Centara Ceysands

Na het ontbijt rijdt u naar Peradeniya. Bezoek aan de botantische tuinen, waar u een ongelooflijk grote variëteit aan bomen, planten en bloemen vindt. Na de botanische tuinen bezoekt u Pinnawaia, waar we stoppen aan het olifantenweeshuis. Hier wordt er voor in de steek gelaten olifanten gezorgd. Als u geluk heeft ziet u de verzorgers de baby-olifanten voeden met de fles, of een massa olifanten hun bad nemen in de nabijgelegen rivier. In de namiddag rijdt u verder naar Bentota. Overnachting in Ceysands Resort

Dag 6 tem 13: strandverlenging

Verlenging van je verblijf in Ceysands Resort, in een 2-persoons superior kamer, op basis van half pension

 

RICHTPRIJZEN 'INDIVIDUELE RONDREIS + STRANDVERLENGING

prijzen vanaf 1550 euro per persoon  - inclusief vluchten met Qatar Airways en transfers ter plaatse. (hoogseizoen toeslag 435 euro pp)
voor een volledige prijsofferte met de juiste data, kan u terecht in één van onze kantoren!