Ontdek eens een heel ander Spanje dan de meeste toeristen, en maak een gastronomische rondreis in het noordelijke gedeelte van het land! Bezoek de steden Bilbao, San Sebastian en Pamplona, en verblijf daarna nog enkele dagen in een paradijselijk hotel tussen de wijngaarden van de Rioja-streek. Deze reis is voor levensgenieters, die houden van authentieke details, maar ook van een frisse verfijndheid!
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'NOORD SPANJE VOOR LEVENSGENIETERS'   via Transeurope en Imagine

rondreis Bilbao - San Sebastian - Pamplona - Villabuena de Alava

Je kan met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel tot in Bilbao. In de streek waarin je zult rondrijden weet men de tradities te onderhouden en de gastronomie geniet uitzonderlijke faam. De regio Navarra wordt dan ook de culinaire hotspot van Spanje genoemd! De tapas heten hier 'pinchos' in het Baskisch, en deze kleine verfijnde hapjes zijn een explosie van smaak, geur en textuur. De rode wijnen van La Rioja zijn ook erg verleidelijk! Uitzonderlijke kusten wisselen elkaar af, De kliffen worden onderbroken door baaien met kleine strandjes en door vissersdorpjes. San Sebastian is dan weer een echte badstad. In het binnenland lopen de wegen door bossen, dalen en kloven langs kastelen en afgelegen huizen.

Bilbao - hotel Hesperia Bilbao

Deze stad dankt zijn bekendheid aan het wereldberoemde Guggenheim museum, toonaangevend voor moderne kunst en ondergebracht in een heel apart gebouw. Bilbao groeit meer en meer uit tot een trendy bestemming. Het hotel ligt op een steenworp van het Guggenheim museum, aan het water, in een erg trendy buurt, op wandelafstand van het historische en commerciële centrum van de stad. Ook de gekende voetgangersbrug, ontworpen door de bekende architect Santiago Calatrava is slecht enkele stappen verwijderd.

 
 

San Sebastian - hotel Codina

Deze stad is een mondaine badplaats en het elegantste vakantieoord van het Baskenland, gelegen in een schitterende schelpvormige baai. Er is een mooie strandboulevard en veel winkeltjes. Het hotel geniet een zeer goede ligging vlak aan het Ondarettastrand, dat deel uitmaakt van de baai La Concha. Perfect dus voor wie een cultureel verblijf wenst te combineren met een dagje aan het strand. Het koninklijke Palacia Miramar is gelegen op 700m, en het historische centrum met de kathedraal, het kursaal, het San Telmo museum en de Monte Urgull liggen in een straal van 3km.

 
 

Pamplona - hotel Abba reina de Navarra

De hoofdstad van de Navarra regio is vooral gekend om zijn jaarlijks evenement van stieren die door de straten rennen (tussen 6 en 14 juli). Voor wie niet zijn broek wil scheuren kan er ook andere bezienswaardigheden gaan bekijken, zoals de gotische kathedraal, het Palaccio de Navarra, de 16e eeuwse citadel of gewoon gaan genieten van het magnifieke uitzichtpunt 'Redin-bastion' op de oude stadsmuren. Het hotel is een familiaal hotel met een warm modern interieur, waarin gebruik is gemaakt van staal en kersenhout. Het historische centrum is op 1,5km van het hotel gelegen.

 
 

Villabuena de Alava - hotel Viura

Dit is een klein dorpje met amper 400 inwoners, maar het aantal bodega's loopt wel op tot zo'n 40-tal! Niet te verwonderen, want u verblijft hier in de wijnstreek Rioja Alavesa. In deze bodega's kan u trouwens vaak héél lekker eten. Het hotel is rustig gelegen, vlak nabij de kerk. U bent er omring door talrijke wijngaarden, dus ideaal voor allerlei vormen van wijntoerisme. Dit hotel is heel opvallend qua architectuur, best wel gedurfd. Het resultaat is echter schitterend, want elke kamer geniet van een sfeervol en intiem terras, en het uitzicht is magnifiek. Ook het restaurant is de moeite waard qua interieur! Een tophotel om je gastronomische vakantie perfect mee te beëindigen...

 
 

 


RICHTPRIJZEN 'NOORD SPANJE VOOR LEVENSGENIETERS'   

prijzen vanaf 720 euro per persoon (op basis van een tweepersoonskamer)

inbegrepen: 2 overnachtingen in Bilbao, 2 overnachtingen in San Sebastian, 1 overnachting in Pamplona, 2 overnachtingen in Villabuena de Alava - kamer en ontbijt,
huurwagen gedurende de ganse week, rechtstreekse vluchten op Bilbao

niet inbegrepen: verzekeringen, overige maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven