Hou je van afwisselende natuur, avontuurlijke dagtrips en originele uitstappen? Dan kan je zeker eens overwegen om een rondreis te maken door Slovenië en Kroatië. Het karstlandschap zorgt ervoor dat je op 1 reis woeste bergen, stille meren, wilde rivieren, prachtige watervallen, spelonken en grotten kan bezoeken. Op het einde van de reis kan je nog heerlijk relaxen aan de prachtige Adriatische kust met zijn vele eilanden... Het ganse pakket voor een leuke gezinsvakantie!
Of je nu met de auto zelf naar ginder rijdt, of je neemt een vliegtuig en huurwagen.... het kan allemaal!

 

VOORBEELD PROGRAMMA 'SLOVENIE EN KROATIE MET KINDEREN"

Dag 1: Brussel - Bled (met auto, of met vliegtuig via Ljubljana)

Ofwel arriveer je vandaag met de auto of per vliegtuig in Bled. Nadat je geïnstalleerd bent in je hotel of glamping, kan je een wandeling maken rond het meer van Bled, ofwel doe je dit per huurfiets. Maak eventueel een klim naar het kasteel, of laat je gaan op de rodelbaan... Maar ga zeker ook eens met het bootje naar het kerkje in het midden van het meer, of ga gewoon heerlijk zwemmen... Toch liever wat meer actie? Met een kort ritje bereik je de Vintgar gorge, een smalle kloof met daartussen een rivier: aan de zijkanten van de rotsen zijn houten platformen bevestigd, dus je kan de rivier volgen. Heerlijke wandeling!

Dag 2: Triglav gebergte

Vroeg opstaan vandaag, want er valt veel te beleven vandaag! Rij richting Oostenrijk naar het Triglav gebergte, onderdeel van de Julische Alpen. Hier vind je de bekende 3-toppige berg terug die ook op hun eurostuk staat afgebeeld. Je kan hier met de auto de spectaculaire pas overrijden (prachtige vergezichten en leuke piknickplaatsen) en met wat geluk nog sneeuw aanraken. In de namiddag volg je de Soca rivier met zijn prachtige groenblauwe kleur. Stop zeker als je pijlen ziet naar de waterval Kozjak, want deze avontuurlijke tocht brengt je uiteindelijk naar een prachtige verborgen waterval! Na een lange dag kom je via het meer van Bohinj terug aan in Bled.

Dag 3:  Ljubljana

We laten Bled achter ons voor een mini citytrip in de hoofdstad Ljubljana. Op een halve dag heb je het hier wel gezien, maar het is toch de moeite waard om hier eens rond te kuieren! Slapen doen we vandaag het liefst net buiten het centrum in het radisson Plaza hotel, aangezien je hier gratis toegang krijgt tot het aquapark dat er net langs ligt... toch nog waterpret in de vroege avond !!

Dag 4: grotten van Skocjan - Opatija

Vandaag rijden we naar Kroatië, maar eerst bezoeken we onderweg nog de grotten van Skocjan. Dit dorpje heeft 2 gezichten: één boven de grond, en één onder de grond! Ga zeker onder leiding van professionele en duidelijke gidsen mee met de ondergrondse wandeling. Je komt in ondergrondse zalen van wel 100 meter hoog, waarin indrukwekkende rotsformaties of stalagmieten zijn gevormd. Hoe verder je wandelt, hoe luider ook steeds het achtergrondlawaai wordt ... want op een gegeven moment wandelen we boven de rivier die onder het dorpje door stroomt. Foto's nemen is quasi onmogelijk, maar dit vergeten jullie nooit meer!
Eenmaal boven kan je lekker lunchen en weer wennen aan het felle licht, om vervolgens door te rijden naar Opatija, een gezellige kuststad in Noord-Kroatië. 

Dag 5: Plitvice meren

In de voormiddag kan je nog wat kuieren door het stadje of zelfs eventjes in de zee gaan zwemmen. Vandaag is het een relaxte dag, want enkel de rit naar Plitvice staat op het programma.

Dag 6: Plitvice meren

's Morgens vroeg brengt de shuttle bus van het hotel je tot aan de ingang van het Plitvice Nationaal Park. Dit zijn talloze meren die trapsgewijs via watervallen aaneengeschakeld zijn. Je legt best een eerste traject af met het treintje, zodat je de rest van de namiddag via de houten vlonderpaden over het water kan wandelen, of eventueel via een boottochtje. Je komt allerlei soorten watervallen tegen, en je wandelt er zo dichtbij dat je er wel eens nat van kan worden! Sandalen en waterproof camera zijn een must! Hier heb je de ganse dag plezier!

Dag 7: Plitvice - Split 

We rijden vandaag zuidelijker, naar de prachtige Adriatische kust met zijn honderden eilandjes ervoor. Hier is onnoemelijk veel keuze qua verblijf. Leuk is om in de buurt van Split te verblijven: dit oude stadje is zeker ook het bezoeken waard! In de buurt liggen ook de watervallen van Krka, waar je zelfs moogt zwemmen.
Verblijf eventueel op een eilandje, want ook dit is een leuke ervaring voor de kinderen (bv Smartline beach village in Supetar). 

Dag 8 - 9- 10 - 11 - ...: Split (Supetar, Sibenik, Trogir,...)

Verleng je verblijf aan de kust zolang als je wil ... Terugvlucht vanuit Split, verder doorrijden naar Dubrovnik of rit naar huis ...
 

Op deze rondreis zijn er talloze varianten mogelijk! We kennen bv een leuk hotel in Zagreb, maar kunnen ook via de Sloveense kust naar Kroatië rijden. Kies je voor hotels, of wil je af en toe ook op een originele glamping logeren? Laat ons weten wat je zelf in gedachten hebt, en wij werken het voor u uit!


RICHTPRIJS

prijzen vanaf 750 euro per volwassene  (op basis van 2-persoonskamer, zonder transport)
kinderen op de kamer krijgen vaak grote kortingen!

Transport: u kan kiezen om met uw eigen wagen te reizen, maar er kunnen ook vluchten gecombineerd worden (heen Ljubljana, terug via Split). Deze vluchten zijn niet dagelijks, dus het is belangrijk dat we dit nakijken vooraleer we het programma samenstellen.