Hieronder vind je onze ganse huwelijksreis terug, opgesplitst in vele kleine onderdelen. Kies uit wat jij graag wilt sponsoren, of kies gewoon voor een zakcentje als het wat sneller mag verlopen. Je kan één of meerdere items aankopen, je krijgt telkens een overzicht met de betalingsgegevens. Indien je graag meerdere items wenst te sponsoren, mag je gewoon het totaalbedrag in 1 keer overschrijven. Alvast héél veel dank !!

VLUCHTEN

Omdat het te voet nogal ver is, horen er een aantal vluchten bij op onze huwelijksreis. We vliegen vanuit Brussel tot in Richards Bay. Vandaar uit starten we onze rondreis doorheen Zuid-Afrika. Vervolgens vliegen we naar Mozambique voor een weekje zon, zee, duiken en hopelijk veel walvissen.
Een laatste vlucht brengt ons via Johannesburg terug naar België.


HUURWAGEN ZUID AFRIKA

rental-car.jpg

Onze huurwagen staat klaar op de luchthaven van Richards Bay. In Zuid-Afrika rijden ze links, dus we mogen ons niet te hard laten afleiden door het natuurschoon - en onze gedachten bij de baan houden!


ST LUCIA - FOREST LODGE

St. Lucia is een ware oase van rust, die enkel ongerepte natuur kan bieden. Volledig omringd door het iSimangaliso Wetlands Park, zorgen de inwoners voor de bescherming van hun omgeving. Mountainbiken, wandelen, hoogzeevissen en vogels spotten bieden de mogelijkheid om de natuur in al zijn facetten te beleven. Ook een boottochtje op het meer - ideaal om watervogels, krokodillen en nijlpaarden waar te nemen, staat op ons programma.


MANYONI PRIVATE GAME RESERVE - RHINO SANDS

Het Zululand Rhino Reserve is een 23.000 hectaren groot Big Five wildreservaat. Het reservaat is opgericht toen 17 privé landeigenaars een strategisch partnerschap vormden met het Wereld Natuur Fonds. Hun interne hekken werden verwijderd om een enorm uitgestrekte wildernis te creëren, die gespecialiseerd is in bedreigde diersoorten. Het breed scala van habitats maakt het mogelijk voor het reservaat om een divers aanbod aan diersoorten te ondersteunen, terwijl ook een rijke verscheidenheid aan vogels wordt aangetrokken. Wij verblijven er in het Rhino Sands Safari Camp, waarbij elke tent is gebouwd op een houten privé-platform midden in het regenwoud. Vanuit onze slaapkamer en bijhorend terras hebben we uitzicht op de oevers van een rivier, waar dieren continue hun dorst komen lessen.


SWAZILAND - HLANE ROYAL NATIONAL PARK

Swaziland, volledig ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique, is een onafhankelijk koninkrijkje waar oude tradities, zoals polygamie, ondanks de druk van de moderne wereld blijven verder leven. Het land kent verschillende ecosystemen en landschappen: hoge bergen, laag gelegen savannes, dichtbegroeid regenwoud en groene valleien wisselen elkaar af. Hlane Royal National Park ligt in de regio Lubombo en is het grootste beschermde natuurgebied van het land met 30 000 hectare Swazi-bushveld. Wij brengen er de nachten door in het Ndlovu Camp in hartje Hlane NP. Het hoogtepunt is de drukke waterplas die wordt bezocht door olifanten, neushoorns, nijlpaarden en ander wild.  


KRUGERPARK - RHINO POST SAFARI LODGE

Met een oppervlakte van meer dan 2 miljoen ha is het Kruger National Park één van de grootste wildparken ter wereld. Dit uitgestrekte park staat garant voor een onvergetelijke natuurervaring: van weidse landschappen tot verschillende ecosystemen, van de Big Five tot kleurrijke vogels. Een game drive in het Kruger National Park is onvergetelijk! We kijken er alvast erg naar uit. En het verblijf in onze lodge gaat al even onvergetelijk zijn! Rhino Post Safari Lodge is gelegen in één van de privé-concessies van Kruger Nationaal Park. De concessie deelt een 15 km onbewezen grens met de beroemde reservaten Mala Mala en Sabi Sands, met een overvloed aan wildlife dat vrij tussen de reservaten beweegt. Gelegen onder prachtige Tamboti bomen, is de lodge gebouwd met natuurlijke materialen. Slaapkamers worden met elkaar verbonden door loopbruggen, zodat de dieren niet worden belemmerd.


PANORAMA ROUTE - HIGHGROVE HOUSE HAZYVIEW

De Panorama Route is één van de mooiste routes van Zuid-Afrika en verbindt het Lowveld met de wonderbaarlijke geologische formaties van de Mpumalanga Drakensbergen. Langs de Blyde River Canyon, één van de grootste canyons ter wereld, zorgen verschillende uitzichtpunten, zoals de 'Three Rondavels', 'God's Window', 'Wonder View' en 'Bourke Luck potholes', voor onvergetelijke vergezichten. Onze uitvalsbasis van dienst is het Highgrove Country House, een hotel gelegen tussen boomgaarden van avocado en macadamianoten in Hazyview. In het restaurant kunnen we genieten van een heerlijke keuken en in de spa komen we helemaal tot rust.


TOFO BEACH: EEN WEEKJE RELAXEN IN MOZAMBIQUE

Na onze fantastische selfdrive in Zuid-Afrika, vliegen we naar buurland Mozambique voor een weekje strandvakantie. Genieten van de prachtige oceaan, het mooie strand, de gastvrijheid, het lekker eten, en uiteraard ook van elkaars gezelschap! Onze kamer ligt op slechts een aantal stappen van de oceaan, zodat we vanop ons terras kunnen ontspannen en opstaan met het geluid van de golven. Naast een geweldig zwembad is er ook een overheerlijk vegetarisch restaurant met lekkere dessertjes. Zowel onder als bovenwater gaan we op zoek naar manta's, bultrugwalvissen, walvishaaien, hamerhaaien, schildpadden en dolfijnen.


GEWOON WAT CENTJES …

Een beetje zakgeld is altijd een goed idee! We kunnen souvenirs kopen bij de lokale bevolking, enkele lekkere lokale wijnen proeven bij het eten, de gidsen een fooi geven voor de goede uitleg… Of wat dacht je van een bijzonder diner met twee, een ontspannende massage, een romantisch boottochtje bij zonsondergang, een namiddag in de kajak, enkele yoga- of surflessen of ... Ideetjes zijn altijd welkom!