Hieronder vind je onze ganse huwelijksreis terug, opgesplitst in vele kleine onderdelen. Kies uit wat jij graag wilt sponsoren, of kies gewoon voor een zakcentje als het wat sneller mag verlopen. Je kan één of meerdere items aankopen, je krijgt telkens een overzicht met de betalingsgegevens. Indien je graag meerdere items wenst te sponsoren, mag je gewoon het totaalbedrag in 1 keer overschrijven. Alvast héél veel dank !!

VLUCHTEN

Er komen heel wat vlieguren bij op onze teller dankzij deze reis: we starten met de vlucht tot in Richards Bay. We maken een rondreis per huurwagen tot Johannesburg, vanwaar we vliegen naar Mozambique voor een weekje rustvakantie. Vervolgens vliegen we weer terug in Zuid-Afrika, waar we na een laatste nacht de lange terugvlucht naar huis zullen aanvatten.


HUURWAGEN ZUID AFRIKA

rental-car.jpg

Onze huurwagen staat klaar op de luchthaven van Richards Bay. In Zuid-Afrika rijden ze links, dus we mogen ons niet te hard laten afleiden door het natuurschoon - en onze gedachten bij de baan houden!


ST LUCIA - FOREST LODGE

St. Lucia is een ware oase van rust, die enkel ongerepte natuur kan bieden. Volledig omringd door het iSimangaliso Wetlands Park, zorgen de inwoners voor de bescherming van hun omgeving. Mountainbiken, wandelen, hoogzeevissen en vogels spotten bieden de mogelijkheid om de natuur in al zijn facetten te beleven. Ook een boottochtje op het meer - ideaal om watervogels, krokodillen en nijlpaarden waar te nemen, staat op ons programma.


MANYONI PRIVATE GAME RESERVE - RHINO SANDS

Het Zululand Rhino Reserve is een 23.000 hectaren Big Five wildreservaat. Het reservaat is opgericht toen 17 privé landeigenaars een strategisch partnerschap vormden met het Wereld Natuur Fonds en hun interne hekken verwijderd werden om een enorm uitgestrekte wildernis, die gespecialiseerd is in bedreigde diersoorten, te creëren. Het breed scala van diverse habitats van het gebied maakt het mogelijk voor het reservaat om een divers aanbod aan diersoorten te ondersteunen, terwijl een rijke verscheidenheid aan vogels ook wordt aangetrokken.


SWAZILAND - HLANE ROYAL NATIONAL PARK

Swaziland, volledig ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique is een onafhankelijk koninkrijkje, waar oude tradities zoals polygamie, ondanks de druk van de moderne wereld, blijven verder leven. Het land kent verschillende ecosystemen en landschappen - hoge bergen, laag gelegen savannes, dichtbegroeid regenwoud en groene valleien wisselen elkaar af. Hlane Royal National Park ligt in de regio Lubombo in Swaziland en is het grootste beschermde natuurgebied van het land met 30 000 hectare Swazi-bushveld. 


KRUGERPARK - RHINO POST SAFARI LODGE

Met een oppervlakte van meer dan 2 miljoen ha is het Kruger National Park één van de grootste wildparken ter wereld. Dit uitgestrekte park staat garant voor een onvergetelijke natuurervaring: van weidse landschappen tot verschillende ecosystemen, van de Big Five tot kleurrijke vogels: een game drive in het Kruger National Park is onvergetelijk! En het verblijf in onze lodge gaat al even onvergetelijk zijn! We kijken erg uit naar de game drives die op het programma staan.


PANORAMA ROUTE - HIGHGROVE HOUSE HAZYVIEW

De Panorama Route is één van de mooiste routes van Zuid-Afrika en verbindt het Lowveld met de wonderbaarlijke geologische formaties van de Mpumalanga Drakensbergen. Langs de Blyde River Canyon, één van de grootste canyons ter wereld, zorgen verschillende uitzichtpunten met namen zoals de 'Three Rondavels', 'God's Window', 'Wonder View', 'Bourke Luck potholes' enz. voor onvergetelijke vergezichten.


MOZAMBIQUE - WEEKJE RELAX

Na onze fantastische selfdrive in Zuid-Afrika, vliegen we toch eventjes naar buurland Mozambique voor een weekje strandvakantie. Genieten van de prachtige oceaan, het mooie strand, de gastvrijheid, het lekker eten, en uiteraard ook van elkaars gezelschap!


ZAKGELD

Een beetje zakgeld is altijd een goed idee! We kunnen souvenirs kopen bij de lokale bevolking, enkele lekkere lokale wijnen proeven bij het eten, de gidsen een fooi geven voor de goede uitleg…