Hieronder vind je onze ganse huwelijksreis terug, opgesplitst in vele kleine onderdelen. Kies uit wat jij graag wilt sponsoren, of kies gewoon voor een zakcentje als het wat sneller mag verlopen. Je kan één of meerdere items aankopen, je krijgt telkens een overzicht met de betalingsgegevens. Deze worden ook nog eens per mail toegestuurd. Alvast héél veel dank !!
 

VLUCHTEN

Joepie, we vliegen met een rechtstreekse vlucht meteen naar onze bestemming: Bangkok! Met wat extra centjes kunnen we misschien onze vlucht nog upgraden naar business ??


BANGKOK

rental-car.jpg

Deze drukke maar boeiende stad gaan we op ons eigen tempo verkennen. We blijven hier 2 dagen, dus we gaan zeker de drijvende markten opzoeken, ‘s avonds een cocktail drinken in een skybar,..


KANCHANABURI

grand-canyon-942126_1920.jpg

Hoewel het te midden van prachtige kalksteenheuvels en uitgestrekte suikerrietplantages ligt, is Kanchanaburi vooral bekend vanwege de beruchte Birma-spoorweg. Deze werd in 1942-43 aangelegd en steekt ten noorden van het stadscentrum de Khwae Noi-rivier over. De aanleg van de spoorweg kostte aan meer dan 100.000 Aziatische dwangarbeiders en ruim 12.000 geallieerden het leven.


PHITSANULOK

Phitsanulok is een redelijk grote, historische stad gelegen langs de Nan Rivier in het noordelijke deel van Thailand. Deze oude culturele en politieke stad is druk en dynamisch en één van de grootste provincie hoofdsteden in Thailand. De belangrijkste bezienswaardigheid is de tempel Wat Phra Sri Rattana Mahathat. Hier staat Phra Buddha Chinnarat, één van meest geërde Buddha figuren in Thailand.


NAKHON LAMPANG

franz josef gletsjer.jpg

De stad Nakhon Lampang is gelegen aan de oevers van de Wang rivier in het noordelijke rivierengebied van Noord-Thailand. Lampang vormt de ideale uitvalsbasis voor de ontdekking van de beboste heuvels en nationale parken in de provincies. Het is geen erg toeristisch drukke stad, maar heeft wel een aantal gekende bezienswaardigheden zoals de boeddhistische Wat Phra That Lampang Luang gebouwd in Lanna-stijl, het Thai Elephant Conservation Center, ...


CHIANG RAI

desert-1128835_1920.jpg

Chiang Rai is de hoofdstad van de noordelijkste provincie van Thailand. Het historische belang van de stad valt af te lezen aan monumenten zoals de Wat Phra Kaeo, de meest vereerde tempel van de stad, die de thuis vormde van de Smaragden Boeddha, het heiligste Boeddhabeeld in Thailand. De stad wordt beschouwd als de 'Poort tot de Gouden Driehoek', een gebied dat zich uitstrekt over delen van Thailand, Laos en Birma dat historisch verbonden is met de opium-en heroïnehandel. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden en is een ideaal uitgangspunt om de dorpen van de bergvolkeren te bezoeken.


CHIANG MAI 

De op een na belangrijkste stad van Thailand, Chiang Mai, werd in 1292 door koning Mengrai uitgekozen om Chiang rai te vervangen als hoofdstad van zijn koninkrijk Lanna. Onder Mengrai werd Chiang Mai een belangrijke basis van het Theravada-boeddhisme. Tijdens zijn bewind en vervolgens dat van koning Tilok werden vele fraaie wats gebouwd in de nog steeds sfeervolle ommuurde stad. CHiang Mai geldt als belichaming van de Lanna-stijl, die wordt gekenmerkt door rijk houtsnijwerk op tempelzuilen-en deuren. Dat deze cultuur nog zeer levendig is merkt men vooral tijdens de talrijke festivals die er jaarlijks plaatsvinden. De stad wordt ook wel de 'Roos van het Noorden' genoemd.


KANCHANABURI

Na Yosemite laten we de nationale parken achter ons, en rijden we richting de kust. De heuvelachtige stad San Francisco is een aangename stad die we zowel te voet als per fiets willen verkennen. We bezoeken misschien ook wel Alcatraz, dat je per boot kan bereiken.


MONTEREY

Gelegen op de 17 mile drive ligt Monterey. De kustlijn van San Francisco tot Los Angeles is een gekende scenic route met prachtige uitzichten. In Monterey kan je naar een gigantisch aquarium gaan, maar wij hebben er voor gekozen om de walvissen in het wild te spotten, en boekten reeds een excursie walvis spotten!


SANTA MONICA

Op het einde van de reis verblijven we aan Santa Monica Beach. Misschien zien we hier nog wel enkele Baywatch-babes rondlopen op het strand, maar we kunnen zeker ook Hollywood en de Universal Studio’s meepikken qua entertainment!


ZAKGELD

Een beetje zakgeld is altijd mooi meegenomen! Sowieso moeten we nog een ‘park ticket’ kopen waarbij we alle nationale parken kunnen binnenrijden, maar sowieso willen we in de steden ook eens lekker gaan eten,…