Hieronder vind je onze ganse huwelijksreis terug, opgesplitst in vele kleine onderdelen. Kies uit wat jij graag wilt sponsoren, of kies gewoon voor een zakcentje als het wat sneller mag verlopen. Je kan één of meerdere items aankopen, je krijgt telkens een overzicht met de betalingsgegevens. Deze worden ook nog eens per mail toegestuurd. Alvast héél veel dank !!
 

VLUCHTEN

Joepie, we vliegen met een rechtstreekse vlucht meteen naar onze bestemming: Bangkok! Met wat extra centjes kunnen we misschien onze vlucht nog upgraden naar business ??


HET BRUISENDE BANGKOK

Deze drukke maar boeiende stad gaan we op ons eigen tempo verkennen. We blijven hier 2 dagen, dus we gaan zeker de drijvende markten opzoeken, de mooiste tempels, de lekkere restaurantjes uitproberen en ‘s avonds een cocktail drinken in een skybar,..


KANCHANABURI

Hoewel het te midden van prachtige kalksteenheuvels en uitgestrekte suikerrietplantages ligt, is Kanchanaburi vooral bekend vanwege de beruchte Birma-spoorweg. Deze werd in 1942-43 aangelegd en steekt ten noorden van het stadscentrum de Khwae Noi-rivier over. De aanleg van de spoorweg kostte aan meer dan 100.000 Aziatische dwangarbeiders en ruim 12.000 geallieerden het leven.

Onderweg van Bangkok maken we eerst een stop bij de bekende drijvende markt Damnern Saduak. Daarna rijden we verder tot in Kanchanaburi waar we een bezoekje brengen aan het oorlogskerkhof en de bekende brug over de rivier Kwai. Vervolgens gaan we tot Thaemkrasae, bekend voor zijn grottempel en houten viaduct. Hier nemen in de namiddag de trein voor een ritje over de befaamde Death Railway. De volgende dag brengen we een bezoekje aan de Erawan watervallen waar we een frisse duik kunnen nemen.


PHITSANULOK - AYUTTHAYA

We starten onze dag in Bang Pa In, voor een bezoek aan het door water omringde Zomerpaleis. Daarna gaan we per motorboot naar Ayutthaya, waar de Wat Chaimongkol, Wat Chai Wattanaram en Wat Phra Sri Sanpetch de echte eyecatchers zijn. Na de lunch rijden we verder naar Lopburi om de drie heilige pagodes, Phra Prang Sam Yod te bewonderen. We maken er ook een tochtje in een rickshaw door de stad. De laatste rit brengt je naar Phitsanulok.


NAKHON LAMPANG - SUKHOTHAI

De volgende dag bezoeken we een Boeddhabeeldengieterij en daarna Wat Phra Sri Rattana Maha Dhat, waar het Boeddhabeeld Phra Buddha Jinaraj wordt vereerd. Aansluitend staat een bezoek aan het historisch park Sukothai op het programma, dat we per fiets bezoeken! Na de lunch reizen we richting Lampang waar we per paard en kar de stad verkennen.


CHIANG RAI

Chiang Rai is de hoofdstad van de noordelijkste provincie van Thailand. Het historische belang van de stad valt af te lezen aan monumenten zoals de Wat Phra Kaeo, de meest vereerde tempel van de stad, die de thuis vormde van de Smaragden Boeddha, het heiligste Boeddhabeeld in Thailand. De stad wordt beschouwd als de 'Poort tot de Gouden Driehoek', een gebied dat zich uitstrekt over delen van Thailand, Laos en Birma dat historisch verbonden is met de opium-en heroïnehandel.

Voor onze aankomt in Chiang Rai, bezoeken we eerst nog de impressionante tempel Wat Rong Khun, beter bekend als de witte tempel. We kunnen nu ook volop van de natuur genieten en maken een boottocht op de Mekong. Ook een bezoek aan enkele lokale bergstammen hoort erbij vandaag.


CHIANG MAI 

De op een na belangrijkste stad van Thailand, Chiang Mai, werd in 1292 door koning Mengrai uitgekozen om Chiang rai te vervangen als hoofdstad van zijn koninkrijk Lanna. Chiang Mai werd een belangrijke basis van het Theravada-boeddhisme. Tijdens zijn bewind en vervolgens dat van koning Tilok werden vele fraaie wats gebouwd in de nog steeds sfeervolle ommuurde stad.

Tijdens onze rit van Chiang Mai naar Chiang Rai hebben we ruim de tijd om rond te kijken in de verschillende ambachtsdorpjes. Na onze lunch in een orchideeënkwekerij bezoeken we Wat Phra Dhat Doi Suthep, mysterieus verscholen tussen de bergen. Voor we inchecken in ons hotel in Chiang Mai, ontdekken we de highlights van de stad met onder andere Wat Phra Singh.

De volgende dag worden we rond 6u30 opgehaald en naar het zuidelijk deel van Chiang Mai gebracht, en brengen we een bezoek aan het Elephant Jungle Sanctuary.  We krijgen hier echt de kans om de prachtige dikhuiden van heel dichtbij te ontdekken!


KANCHANABURI - THE FLOATHOUSE RIVER KWAI

We nemen een binnenlandse vlucht van Chiang Mai waar naar Bangkok, want onze laatste ‘rustdagen’ zullen we doorbrengen op een ontzettend prachtige plaats: namelijk op een rivier het Floathouse hote! Hier kunnen we heerlijk relaxen of deelnemen aan enkele ontspannende activiteiten!


ZAKGELD

Een beetje zakgeld is altijd mooi meegenomen! We hebben de ganse reis een prive chauffeur/gids ter beschikking, dus deze gaat sowieso een mooie tip verdienen! Maar ook voor onze romantische etentjes ‘s avonds, een verfrissend lokaal biertje, en uiteraard voor enkele souvenirs zullen we nog centjes nodig hebben.