Hieronder vind je onze ganse huwelijksreis terug, opgesplitst in vele kleine onderdelen. Kies uit wat jij graag wilt sponsoren, of kies gewoon voor een zakcentje als het wat sneller mag verlopen. Je kan één of meerdere items aankopen, je krijgt telkens een overzicht met de betalingsgegevens. Alvast héél veel dank !!
 

VLUCHTEN

We vliegen met Qatar Airways, dus we maken nog een tussenstop in Doha, zowel op onze heen- als terugreis. We vliegen naar de luchthaven van de Seychellen op het eiland Mahé, en nemen dan nog een ferry naar het eiland Praslin.


EILAND 1 : PRASLIN - LE DUC DU PRASLIN

le duc du praslin.jpg

We kozen voor één van de beste kleinschalige hotels op dit eiland, gelegen vlakbij het witte strand van Côte d’Or. Het hotel ligt verscholen in een tropische tuin met orchideeën en palmbomen. Qua keuken kunnen we kiezen voor het Creools getinte Le Dauphin of het hippe Café des Arts. Dit laatste restaurant wordt geroemd om zijn keuken en om de prachtige ligging direct aan het strand. Ontspannen kunnen we ook nog aan het zwembad of in de spa.


HET EILAND PRASLIN

Vanuit Le Duc de Praslin kunnen we eenvoudig de omgeving verkennen. Het Fond Ferdinand Nature Reserve is vlakbij. Hier kunnen we de grote zeekokosnoot coco de mer bewonderen, en (met wat geluk) de zeldzame Praslinpapegaai.  We zullen zeker en vast ook gaan snorkelen om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken.


EXCURSIE NAAR LA DIGUE

La Digue is een verkeersvrij eiland waar fietsers, voetgangers en ook schildpadden baas zijn! We gaan dus met de boot voor een dagje naar ginder en maken de tour van het eiland met de fiets. We passeren langs gezellige dorpjes en verschillende stranden. Hier blijkt ook een erg goed restaurant te zijn, dus sponsoring hiervoor is meer dan welkom!

 

 


EILAND 2 : MAHE - LE MERIDIEN FISHERMAN'S COVE

meridien.jpg

Na enkele dagen verhuizen we naar het hoofdeiland Mahé. We verblijven in de Meridien: dit charmante en informele hotel heeft een prachtig uitzicht op de oceaan en een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1943, waardoor het het eerste en meest legendarische hotel in de Seychellen is. Dit hotel ligt aan de westelijke punt van de Beau Vallon baai, temidden van een tropische tuin met weelderige exotische vegetatie. 


HET EILAND MAHE 

Ook dit eiland gaan we zeker eens verkennen. Het is het grootste eiland van de hele Seychellen, met weer ontelbaar vele mooie stranden. Maar ook het tropische binnenland kunnen we eens verkennen op een sportievere dag!


ZAKGELD

Een lekkere cocktail of een lokaal biertje, een coco-de-mer op het strand, of een tochtje met de boot... Er zijn ook enkele fantastische restaurants die de moeite waard zouden zijn... Of voor een souvenir voor de thuisblijvers: zakgeld is zeker welkom!