25-27 november 2016

Na een erg leuke editie een aantal jaren geleden, hebben we besloten om weer een Champagne weekend in te lassen in het najaar. We gaan eind november, zodat we onze Champagne voorraad voor het eindejaar kunnen aanleggen. In deze gezellige periode kunnen we ons ook verwarmen op de kerstmarkt van Reims, zodat het een winterwarm weekendje zal worden, sfeer en gezelligheid troef!


PROGRAMMA:

VRIJDAG 25 NOVEMBER
We vertrekken om 16u30 met de bus en onderweg wordt er tijd voorzien om wat te eten in een wegrestaurant. De aankomst is voorzien rond 22u30 in hotel Holiday Inn Reims.

ZATERDAG 26 NOVEMBER
Op zaterdag vertrekken we na het ontbijt naar Verzenay: bij Le Phare brengen we een bezoek aan het museum en degusteren we de eerste heerlijke champagnes. Voor de middag gaan we ook even langs bij Champagnehuis BARNAUT in Bouzy en proeven we nog een aantal champagnes. 
’s Middags genieten we van een heerlijke lunch in een plaatselijke herberg. In de namiddag proeven we nog van drie verschillende flessen bij Launois en eindigen we op de kerstmarkt van Reims. Na deze lange dag dineren we in een restaurant op wandelafstand van ons hotel, waarbij de champagne ons eens te meer zal smaken.

ZONDAG 27 NOVEMBER
Na het ontbijt is er heel even vrije tijd om in groep Reims te verkennen of om rustig te genieten van het ontbijt waarna we uitchecken. Na een half uurtje rijden, stoppen we bij een Limburgse boer in Cumières om nog eens van zijn champagne te proeven,  waarna we inschepen voor een 'cruise' tussen de wijngaarden. We genieten aan boord van een lunch, met natuurlijk een glaasje champagne. Rond 15u trekken we dan weer huiswaarts. We voorzien de aankomst in Heist-op-den-Berg rond 20u30.

____________________________________________________________________________________________________________________________

PRIJS PER PERSOON:  390 euro (op basis van een dubbele kamer)
                                        single supplement: 130 euro

Inbegrepen:  busreis, 2 hotelovernachtingen in Hotel Holiday Inn in het centrum van Reims met ontbijt, bezoek + proeverijen van 3 Champagnehuizen, lunch en diner op dag 2 (dranken niet inclusief), boottocht, wandeling en lunch (dranken inclusief) op dag 3.

Niet inbegrepen: annulering- of bijstandsverzekering, uitgaven ter plaatse