Bent u ook cultuurliefhebber? Dan gaat u zeker ook genieten van onze groepsreis naar Praag dat met recht de 'Gouden Stad' wordt genoemd.
Deze stad stond al in de Middeleeuwen bekend als één van de mooiste steden van Europa.

PROGRAMMA

29 september 2016:
Luchthaventransfer en vlucht naar Praag. Onthaal door de gids en met plaatselijke bus worden we naar het hotel gebracht. Inchecken en de bus dropt ons aan het kasteelgedeelte. Hier starten we met een lunch in de brouwerij van het Strahovklooster. Vervolgens krijgen we een eerste gidsronde doorheen het kasteelgedeelte met de kathedraal en de glasramen van Alfons Mucha, de St Jorisbasiliek en het Gouden straatje. De tocht eindigt aan het hotel en voor ’s avonds reserveerden we een maaltijd in een Tsjechisch restaurant, aperitief is hier inbegrepen in de prijs. Overnachting in het hotel.

30 september 2016:
Na het ontbijt neemt de gids jullie mee doorheen de oude stad. We starten met de Joodse Wijk en bezoeken tevens de belangrijkste synagogen en musea. Vervolgens trekken we verder naar de oude stad met het herdenkingsteken van Jan Palach, de Jugendstil-gebouwen, het representatiehuis & de oude markt met zijn unieke ‘Orloj’. Vrije maaltijd in de stad. Om 15.00 u worden we aan het standentheater verwacht voor een rondleiding achter de schermen. De verhalen van Mozart ontbreken hier natuurlijk niet. Hier ging "Don Giovani" in première. ’s Avonds voorzien we een buffetmaaltijd met live piano muziek tijdens de afvaart van de Moldau. Overnachting in het hotel.

1 oktober 2016:
Na het ontbijt staat de bus klaar voor een rit naar Terezin. Hier bezoeken we het bekendste concentratiekamp van Tsjechië. En op de weg terug brengen julllie een bezoek aan het Lobkowicz kasteel en genieten er van een heerlijke maaltijd uit het kookboek van de bekende componist Antony Dvorák. Dan volgt een gidsronde en een bezoek aan het geboortehuis van Dvorák. Tegen ’s avonds worden we verwacht voor een laatste feestelijke maaltijd in het mooie representatiehuis. Overnachting in het hotel.

2 oktober 2016:
Ontbijt. De groep geniet van vrije tijd in de stad en ’s middags wordt de retour voorzien naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel en transfer naar huis.
 

VLUCHTEN:
29 september: 09u30 – 11u00
02 oktober:       18u35 – 20u05

HOTEL Golden Key ****
Dit hotel heeft een bijzonder goede ligging op stapafstand van de Praagse burcht en de Karlsbrug.
Ruime kamers met uitzicht op de Petřín uitkijktoren of op Mala Srana. Onthaal met aperitief in de tuin.
Uitgebreid ontbijtbuffet en zeer goed restaurant. Gratis WIFI.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prijs per persoon: 750 €   (op basis dubbele bezetting 2-persoonskamer)
                                             (single toeslag : 195 €)

Inbegrepen: Vluchten (1 stuk bagage per kamer), 3 overnachtingen in een dubbele kamer met ontbijt, 3x diner, 2x lunch, entreegelden,
Nederlandstalige gids bij excursies
Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven en tips, bijstand- en annuleringsverzekering