Deze fascinerende en enigmatische bestemming spreekt tot de verbeelding van elke cultuurliefhebber. U kunt er de overblijfselen bewondreen van legendarische beschavingen, die tot 6000 jaar teruggaan in de tijd. Het Inca-rijk vormde de bekroning van de beschavingen en kende zijn hoogtepunt in de bouw van de Inca hoofdstad Cusco en de indrukwekkende citadel van Machu Picchu. Ontdek echter ook Peru's diversiteit aan ecosystemen: zowel stranden, zandvlaktes, jungle, bergen en meren,... voor ieder wat wils in Peru. En proef zeker ook eens een Pisco Sour, erg lekker!

VOORBEELD RONDREIS 'NASCA & COMINOS ANDINOS' 15 dagen, via Cosmic Travel

 
 

Dag 1: vlucht naar Lima

Aankomst in Lima en transfer naar het hotel

Dag 2: Lima

Bezoek aan de stad Lima. We bezoeken het historische centrum met het kunst museum, het justitiepaleis, de pleinen, de paleizen van de regering, de kathedraal,... Volgende stop in het San Franscisco klooster met zijn catacomben. Vervolgens wandelen we door het moderne Lima met panoramisch zicht over de mooie woonwijken zoals El Olivar, Miraflores, Love Park,... Vrije namiddag.

Dag 3: Paracas

Transfer naar Paracas. bezoek aan de peninsula en het museum.

Dag 4: Ballesta eilanden

Excursie per boot naar de Ballesta-eilanden. Hier zie je verscheidene vogelsoorten die zich enkel ook nog op de Galapagos eilanden laten zien. Daarna transfer naar Nasca.

Dag 5: Nasca lijnen

Bezoek aan het kerkhof van Chauchilla, en vervolgens maakt u een vlucht over de wereldbekende Nasca-lijnen. Transfer naar Arequipa.

Dag 6: Arequipa

Halve dag bezoek aan de stad Villa Hermosa de Arequipa en het Santa Catalina klooster. Geniet aan Yanahuara en Carmen Alto van het prachtige uitzicht over de stad en de Misti vulkaan op de achtergrond. Bezoek aan het Santa Catalina klooster, het stadsplein, de kathedraal, het Saint Francis complex en Casa del Moral met zijn barokke mestizo architectuur.

Dag 7 - 8: Colca Canyon

Vertrek vanuit het hotel in Arequipa voor een 2-daags bezoek aan de Colca Canyon: het Salinas & Aguada Blanca nationaal reservaat en het Los Andes uitkijkpunt, vanwaar u een prachtig zicht heeft over 8 vulkanen die amen de Cirkel van het Vuur vormen. Overnachting. Volgende dag bezoek aan het uikijkpunt La Cruz del Conder, waar u in het prachtige canyonlandschap de conders kunt observeren, maar ook de dorpjes Pinchollo & Maca, e steenformaties van ïlones en het meer van Lagunillas. Transfer naar Puno.

Dag 9: Titicaca meer

Boottocht op het Titicaca meer, het hoogst gelegen en bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de betoverende eilanden Uros en Taquille.

Dag 10: naar Cusco

Transfer naar Cusco (394 km), een traject bezaaid met dorpen en bergen. Bezoeken tijdens de transfer: Pukara museum met sculpturen uit de pre-Inca cultuur, de Raya's Pass met zijn vele lama's en alpaca's, Raqchi of Wiracocha tempel en de Andahualyllas met de Sixtijnse kapel van de Americas met zijn prachtige schilderijen, juwelen en koloniale kunst.

Dag 11: Cuso

Halve dag bezoek aan Cusco en omgeving: de kathedraal, de Qorikancha tempel, Saqsayhuaman Q'engo waar vroeger religieuze ceremonies plaatsvonden, het Inca checkpoint Puca Pucara, en de religieuze plek Tambomachay en zijn band met het water in de vorm van fonteinen, aqauducten en kanalen.

Dag 12: Heilige Vallei

Transfer naar de Heilige Vallei met bezoek aan de weverij van Awana Kancha, de lokale markt van Pisac, Urubamba en de archeologische site van Ollantaytambo.

Dag 13: Machu Picchu

Trein naar Machu Picchu, het laatste toevluchtsoord van de Inca's. Aankomst in Aguas Calientes en per bus naar de site. Bezoek aan de ruïnes (3-4u). Overnachting in Aguas Calientes.

Dag 14: Cusco

In de namiddag trein naar Ollanta, gevolgd door een transfer terug naar Cusco.

Dag 1: vlucht naar huis

Transfer naar de luchthaven van Cusco, om dan via Lima weer naar huis te vliegen.


RICHTPRIJZEN 'NASCA & CAMINO ANDINOS' 

basisprijs vanaf 1300 € per persoon
Inbegrepen: ontbijt, 2x lunch, 2-daags bezoek aan de colca canyon, dagbezoek Heilige Vallei, dagbezoek Macchu Picchu.
Er bestaan verschillende upgrades om dit pakket meer compleet te maken. Kom hiervoor best eens langs in één van onze kantoren.