VOORBEELD PROGRAMMA 'HISTORISKE TUR'  selfdrive 11 dagen in luxe hotels, via Nordic

 
historiske-tur.jpg
 

Dag 1-2: vlucht naar Oslo, oppikken huurwagen, naar hotel Uilensvang in Lofthus

Schitterend hotel met zwembad en spa-faciliteiten. Prachtig gelegen met zicht op het Hardangerfjord.
Uitstappen te ondernemen vanuit dit hotel: Vøringfossen watervallen,  Måbødalen canyon, Hardanger Natursenter,  Folgefonn gletsjer, wandeling naar Trolltunga (zwaar!) 

Dag 3-4: Solstrand hotel nabij Bergen

Uniek hotel met uitstekende service en onthaal. Excellente maaltijden en schitterende ligging. Heerlijke spa aanwezig.
Uitstappen te ondernemen vanuit dit hotel: 
  Bryggen (Unesco),  Floibaan (kabelbaan),  Museum van Grieg, Hanzemuseum, Rosendal Baroniet 

Dag 4-5: Walaker hotel 

Typisch traditioneel Noors hotel gelegen aan de fjord in het mooie Solvorn. Superior kamer in een nieuw gebouw met zicht op de fjord en de tuin.
Uitstappen te ondernemen vanuit dit hotel:  wandeling naar Austerdalsbreen (gletsjer),  wandeling naar Krossen-Molden (uniek uitzicht op Lustrafjorden),  bezoek aan het zalmcentrum te Lærdal, bezoek aan het gletsjercentrum te Fjærland, fjordtocht op de Naeroyfjord (Unesco werelderfgoed),  sneeuwweg Aurlandsvegen,  staafkerk van Urnes en Borgund, Nigardsbreen (gletsjer),  Flåmsbana (bergtrein) 

Dag 6-7-8: Alexandra hotel te Loen

Zeer goed en centraal gelegen hotel, pal aan de Nordfjord.
Uitstappen te ondernemen vanuit dit hotel: de imposante Briksdalbreen (gletsjer), het betoverende meer van Stryn, rondvaart op de Geirangerfjord (Unesco Werelderfgoed), bezoek aan Dalsnibba-sneeuwhoogte, wandeling naar de Storsæterfossen, wandeling naar Homlong met uniek uitzicht op de Geirangerfjord,  uitstap naar de scherenkust met het vogeleiland Runde en Kråkenes Fyr, korte wandelingen naar gletsjers als Kjenndal en Bødal,Loenvatnet en het schitterende dal Lødalen, Gamle Strynefjell met het zomerskicentrum

Dag 9: Hotel Dr. Holmes te Gello

Mooi hotel van de "Historiske", gelegen aan de voet van de hoogvlakte Hardangervidda. Vrij groot hotel, maar zeer goed van eten en mooie kamers. Zwembad en jacuzzi aanwezig.
Uitstappen te ondernemen vanuit dit hotel: wandeling op de Hardangervidda, wandeling Einde van de Wereld, Vøringfossen-waterval, natuurcentrum te Eidfjord, canyon van Mabødalen, met de bergtrein naar Finse, bergboederij Langedrag, Vassfaret berenpark in Flå, rafting in Dagali

Dag 10: Holmenkollen park hotel te Oslo

Groot en luxueus hotel met zwembad- en spafaciliteiten. Gelegen buiten Oslo nabij de skischans Holmenkollen. Uitstekend ontbijt en diner! Mooie kamers, en mogelijkheid om gratis fietsen te huren bij het hotel.
Uitstappen te ondernemen vanuit dit hotel: Vigeland Park, Vikingmuseum, Folkemuseum, Frammuseum, Kontiki-museum, Museum van Munch, Opera gebouw, Akker Brygge, Koninklijk paleis,...
 

RICHTPRIJZEN 'HISTORISKE TUR

prijzen vanaf 2.540 euro per persoon (tarief in het hoogseizoen - maand juli)
inbegrepen in de prijs: vluchten, landarrangement in half pension, huurwagen met omniumverzekering, uitgebreide reisbeschrijving van de touroperator.