Deze rondreis is een begeleide jongerenreis (leeftijd tussen 18 en 40) Het land leent zich uitstekend voor actieve en avontuurlijke reizen. Deze rondreis biedt jou de kans om met een groep leeftijdsgenoten vanuit alle hoeken van de wereld dit machtige land te ontdekken. Uiteraard kan alles ook privé gedaan worden!
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'begeleide jongerenreis GRAND KIWI' 17 dagen, via Qas

 
 

Dag 1 - 2: Bay of Islands

Vanuit Auckland gaat de reis eerst in noordelijke richting naar het subtropische Bay of Islands. Een populaire vakantiebestemming bij liefhebbers van strand en watersporten. Onderweg maak je een stop in het Perry's Kauri Park. Voor de kust bij Paihia liggen ongeveer 144 eilandjes, maar ook vind je hier beschutte baaien. Het omringende water nodigt uit het maken van boottochten. Je hebt hier een vrije dag waarbij je kunt besluiten te relaxen op het stand of deel te nemen aan een optionele activiteit.

Dag 3 - 4: Rorotua

Indien het weer het toelaat bezoek je de Whangarei Fals, op weg naar de volgende bestemming Rotorua, het centrum van de Maori cultuur en het geothermische hart van het Noordereiland. De eerste nacht verblijf je in een traditionele Maori Marae en kom je mer aan de weet over de historie en legendes van de Maoricultuur. De traditionele maaltijd wordt genuttigd onder de nachtelijke sterrenhemel.

Dag 5 - 6: Tongariro NP

Rugby is in Nieuw-Zeeland zeer populair. Deze ochtend bezoek je de NZ Sports Academy voor een 'rundown on the game'. De reis vervolgt naar de Taupo Valcanic Zone, een actief geothermisch gebied, met onderweg een stop bij Huka Falls. Je verblijft 2 nachten in een mountain retreat bij Tongariro National Park, het eerst nationale park van Nieuw-Zeeland. Adrenalinezoekers komen hier weer aan hun trekken. Optioneel kun je in deze omgeving bungee jumpen, jetboaten of sky-diven. De Tongariro Alpine Crossing, een wandeling van een dag, is ene fantastisch optie.

Dag 7: Wellington

In Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, kun je naast het nationale museum Te Papa, ook het stadsleven ontdekken. Je vindt hier vele winkels, cafés en restaurants. De avond is nog jong en het nachtleven bruisend. Wellington is niet voor niets bekroond als vierde 'coolest city' van de wereld om te bezoeken.

Dag 8 - 10: Nelson en Christchurch

De overtocht van het Noorder- naar het Zuidereiland is zeker een hoogtepunt van de reis. Het laatste uur door de Marlborough Sounds biedt bijzondere panorama's van dit mooie natuurgebied. Vanuit Nelson, middenin het wijngebied, worden er wederom verschillende optionele activiteiten aangeboden, waaronder een bezoek aan Abel Tasman National Park. De reis gaat verder via Kaikoura naar Christchurch.

Dag 11 - 12 - 13 - 14: Fox Glacier en Queenstown

Via Arthur's Pass en Hokitika bereik je Fox Clacier waar je optioneel de gletsjer kunt beklimmen of deze zelfs per helikopter kunt aanschouwen, met een wandeling over de ijsvlakte. Queenstown, een populair skioord, is beter bekend als de 'Adventure Capitol'. Je vindt hier een enorm aanbod van de meest uiteenlopende activiteiten. Je vult hier dan ook moeiteloos de vrije dagen in.

Dag 15 - 16 - 17: Fjordland, Lake Ahau en Christchurch

Een ander hoogtepunt tijdens de reis is zonder enige twijfel een Milfourd Sound cruise door de Nieuw-Zeelandse fjorden. Lake Ohau is de laatste overnachtingsplek in je reis, met Mount Cook als decor. Op dag 17 bezoek je Lake Tekapo en Fairlie. Je leert over het leven op een schaapstation en ziet de border collie honden in actie! Aan het einde van de middag bereik je de eindbestemming Christchurch.


RICHTPRIJZEN 'GRAND KIWI' 

totaalprijzen vanaf 2100 euro per persoon  (op basis van 2- persoonskamer)

Inbegrepen: 16 overnachtingen motel/lodge/hostel, vermelde maaltijden, vervoer, chauffeur, reisleider, gratis wifi in de bus, excursies volgens reisbeschrijving
Niet inbegrepen: vluchten, verzekeringen, optionele excursies, drankjes, kosten visa en persoonlijke uitgaven