21 - 26 mei 2018

New York: “The City that never sleeps” of “Shop till you drop”. Uitspraken die ons allen welgekend zijn. Het New York dat iedereen kent, is dat van de imponerende skyline van Manhattan, het Vrijheidsbeeld, Times Square, Wallstreet, beroemde winkels zoals Macy’s...  Daarnaast bestaat er ook nog een heel ander New York, weg van de clichés. Reis met Oranjetours onder begeleiding van Lisa en Kim mee naar deze geweldige stad, en ondervind in levende lijven wat New York allemaal te bieden heeft!


PROGRAMMA

21 mei:
Luchthaventransfer met Billytax, ontspannen ontbijt in de lounges en vlucht naar New York Newark met United Airlines. (vluchturen: Brussel 11.00 – Newark 13.10) Transfer naar hotel RIU Plaza Times Square ****, gelegen in hartje Manhattan waar we 4 nachten zullen verblijven. 
Na ons opgefrist te hebben, ontmoeten we onze Nederlandstalige gids die ons 5 dagen zal vergezellen en ons de mooiste plekjes van New York zal tonen. Vandaag trekken we met onze gids door Midtown Manhattan met bezichtiging van highlights zoals Times Square, Bryant Park, NY Public Library, Grand Central Station, Chrysler Building, St.Patricks Cathedral en Rockefeller Center.
Na onze wandeling gaan we samen gezellig dineren (niet inbegrepen).  Overnachting. 

22 mei:
Na een stevig ontbijt gaan we vandaag de sportieve toer op, en maken we een fietstocht in en rond Manhattan. We beginnen met een ritje door het zuidelijkegedeelte van Central Park, aansluitend fietsen we via de Hudson Rivier richting Downtown met een stop in de populaire buurt Chelsea/ Meatpacking District voor onder andere een korte wandeling op de Highline. Dit is een vroeger ongebruikte spoorweg dat omgebouwd is tot een park en sinds 2009 open is voor het publiek.  Dan fietsen we door naar het Financiële District voor de lunch met nadien bezichtiging van het nieuwe WTC gebied en de 9/11 Memorial.
Tot slot fietsen we via de tip van Manhattan naar de South Street Seaport waar we de fietsen achterlaten. Terug naar het hotel om ons op te frissen en samen gezellig te gaan dineren (niet inbegrepen).  Overnachting. 

23 mei:
Na ons ontbijt trekken we vandaag met de metro richting het hippe Brooklyn, waar we de buurten Brooklyn Heights en Dumbo (bekend voor zijn gerestaureerde loftgebouwen) gaan verkennen.  Vanaf de waterkant in Brooklyn Bridge Park zullen we van de spectaculaire skyline van Manhattan kunnen genieten.  Lunchen doen we in de trendy wijk Dumbo (niet inbegrepen).
Na de lunch wandelen we over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan, waar in de namiddag de buurten Chinatown en Soho verkennen met onze gids. Terug naar het hotel om ons op te frissen en samen te gaan dineren (niet inbegrepen).  Overnachting. 

24 mei:
Na ons ontbijt reizen we vandaag naar de wieg van Amerika en brengen we een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.  Ellis Island is het symbool van immigratie in Amerika, waar tussen 1892 en 1954 ruim 12 miljoen mensen arriveerden die wegens onrust, armoede en geloofsvervolging hun thuisland ontvluchtten. De namiddag houden we vrij.  Onze laatste avond in NY gaan we samen nog een keer gezellig dineren (inbegrepen). Overnachting. 

25 mei:
Na ons ontbijt brengen we een bezoek aan Rockefeller Center waar we vanop het observatie deck “Top of the Rock” genieten van een prachtig uitzicht over New York. Daarna brengen we een bezoek aan het MOMA Museum (Museum of Modern Art). 
’s Middags sluiten we onze citytrip New York af met een lunch bij Colombus Circle, van waar we te voet terugkeren naar ons hotel.  Kort na de middag luchthaventransfer naar de luchthaven van Newark voor onze terugvlucht naar België (vluchturen: Newark 18.25 – Brussel 07.45 +1)

26 mei:
Aankomst in de luchthaven van Zaventem omstreeks 08u00.  Luchthaventransfer naar huis. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

prijs per persoon:     € 1.900 (op basis van 2-persoonskamer)
single supplemen  t:   € 550

Inbegrepen:
- ESTA aanvraag (internationale reispas verplicht!)
- luchthaventransfers in België (regio groot Putte en Heist-op-den-Berg)
- toegang tot de lounges in Zaventem
- vluchten inclusief 23kg ruimbagage per persoon
- transfer luchthaven – hotel per privé autocar en terug
- 4 overnachtingen in hotel RIU Plaza Times Square ****, inclusief ontbijt
- Professionele begeleiding door onze Nederlandstalige gids
- Metrokaart 2 dagen
- Fiets voor 1 dag
- Toegangstickets voor 9/11 Memorial, boottocht met Vrijheidsbeeld en Ellis Island, Top of the Rock Observatory en MOMA
- 1 diner
- Bagage opslag dag van aankomst en vertrek
- Fooien gidsen ter plaatse
- Oranjetours – begeleiding Lisa en Kim van Brussel tot Brussel

Niet inbegrepen:
- Annulatie en/of bijstandsverzekering (sterk aangeraden)
- Overige maaltijden en dranken, en fooien in de restaurants
- persoonlijke uitgaven