14 - 17 SEPTEMBER 2018

Aangezien ze beiden graag een tapas-schoteltje lusten, maar ook omdat het een prachtige stad is, nemen Sofie en Lisa jullie graag mee op citytrip naar Madrid. De hoofdstad van Spanje heeft op't eerste zicht minder highlights dan pakweg Barcelona, maar is absoluut toch de moeite waard om te ontdekken! De gezellige wijkjes, de fantastische musea, de groene parken en schitterende paleizen zullen iedereen kunnen bekoren. We profiteren er ineens van om de Unesco Werelderfgoed stad Toledo te bezoeken! Vamos?


PROGRAMMA

vrijdag 14 september:
Iedereen wordt 's morgens thuis opgepikt door Billytax, en we spreken af in Zaventem. We vliegen met Brussels airlines: Brussel 09.25 - Madrid 11.50 uur.
Daar worden we opgewacht door onze chauffeur die ons naar het hotel brengt: Petit Palace Santa Barbara ****. We checken in en frissen ons snel op, zodat we een snelle lunch kunnen meepakken voor we starten aan onze eerste activiteit. We maken namelijk een fietstocht (met Nederlandstalige gids) om een eerste indruk van Madrid te krijgen, en alvast wat geschiedenis mee te krijgen. 's Avonds gaan we gezellig dineren.

zaterdag 15 september:
Na het ontbijt trekken we onze wandelschoenen aan, en verkennen we het centrum van de stad al wandelend met onze Nederlandstalige gids. We zullen grote grandeur zien: prachtige gebouwen en pleinen zoals Plaza Mayor, Palacio Real, de Kathedraal van Almudena, Plaza d’Espagna, Puerta de Alcala, het station van Atocha,… We genieten onderweg van een lekkere lunch, en sluiten de wandeling af met een bezoek aan het bekendste museum van Madrid: het Prado museum.
Vooraleer we gaan dineren is er tijd om u op te frissen in het hotel. Na het eten zijn er tal van terrasjes die nog lonken indien u nog zin heeft om iets te gaan drinken!

zondag 16 september:
Op zondagvoormiddag doen we hetzelfde als de meeste Heistenaars: we gaan naar de rommelmarkt! Deze markt is echter buiten categorie, want El Rastro is de grootste rommelmarkt van gans Spanje, en is een echte toeristische trekpleister. Maar het zijn vooral de locals die hier hun slag slaan!
Na een vroege lunch gaan we echter met de bus (prive) naar Toledo. Deze voormalige hoofdstad van Spanje ligt een 70km van Madrid, aan de rivier Taag. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en we bezoeken hier zeker de hoogtepunten zoals de Kathedraal, het kerkje van Santo Tomé, het klooster van San Juan de los Ryes,... We blijven ook voor het diner in Toledo (inbegrepen), en pas later op de avond gaan we per bus terug naar Madrid.

maandag 17 september:
U kan vandaag vrij kiezen wat u wilt doen: shoppen, lekkere tapas eten of een museumbezoek doen. In de loop van de namiddag spreken we af in het hotel om terug huiswaarts te keren. De bus zet ons weer af aan de luchthaven van Madrid, waar onze vlucht vertrekt om 17.30u. We landen in Brussel om 19.45u, en Billytax brengt jullie terug naar huis.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

prijs per persoon:    € 875 (op basis van 2-persoonskamer)

inbegrepen: luchthaventransferts, vluchten, 3 overnachtingen in kamer en ontbijt, excursies zoals beschreven, toegang Prado museum, 1 diner in Toledo, tips...
niet inbegrepen: verzekering, middag- en avondmaaltijden (met uitzondering van het diner op dag 3), persoonlijke uitgaven, ...