VOORBEELD LAPLANDSAFARI, via Gallia

 
 

Dag 1: Brussel – Ivalo
Lijnvluchten Brussel-Helsinki en Helsinki-Ivalo. In Ivalo transfer naar hotel. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 2: Husky´s
Ontbijt in het hotel.  U vertrekt met de autocar naar een huskyfarm. Tijdens deze excursie maakt u kennis met deze heerlijke viervoeters die niets liever doen dan rennen. De musher vertelt u alles over het leven van een musher en zijn husky´s, het verzorgen van deze mooie dieren en hoe ze getraind worden. Misschien ziet u zelfs kleine husky puppies.
Voordat u met de husky´s op weg gaat krijgt u uitleg en instructies over het sturen van de slee waarop u met zijn tweeën plaatsneemt voor een tocht van een uur met de husky´s. Zo krijgt u een gevoel van de kracht van de husky´s. De route loopt via een eenvoudig parcours over de bevroren rivier. Na de lunch is er vrije tijd voor ontspanning of shopping. U kan gratis gebruik maken van de lauflaufski´s, sneeuwschoenen, kicksledes of gewone sledes of relaxen in de sauna. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: Rendieren en Siida
Ontbijt in het hotel. Vandaag staat in het teken van de typische Lapse manier van leven. Na het ontbijt vertrekt u per autocar naar de rendierboerderij.  De rendierboer leidt u rond en legt alles uit over het leven op de boerderij en het leven van die heerlijke halfwilde rendieren. U kan uw kunnen testen in het Laps lasso werpen en dan mag u een kort tochtje maken met een rendierslede om het gevoel te leren kennen. Bij terugkomst ontvangt u een rendierrijbewijs en is het tijd voor een koffie in de boerderij. Tijdens de koffie vertelt de boer allerlei verhalen over vroeger en nu van de Lapse samenleving. Lunch in een lokaal restaurant in Inari. Na de middag staat een bezoek aan het Laps museum Siida op het programma. Dit museum is geen typisch museum maar een zeer open en licht museum waar de traditionele manier van leven van de Sami bevolking voorgesteld wordt aan de hand van schitterende foto´s van de Lapse wildernis. Dit museum ontving vele internationale prijzen en is een bezoek meer dan waard voor jong en oud. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4: Sneeuwscooters en sneeuwschoenen
Na het Fins ontbijt afspraak met de gids in de receptie van het hotel. Na een briefing en uitleg over het besturen van een sneeuwscooter vertrekt u voor een opwindende sneeuwscootertocht waarbij u de prachtige Lapse natuur ontdekt. U rijdt met 2 per scooter door besneeuwde landschappen, bevroren rivieren en het legendarische Inari meer. Onderweg geniet u van een warm drankje en gegrilde worstjes van het kampvuur en probeert u uw geluk bij het ijsvissen. Daarna rijdt u weer verder door schitterende landschappen waar u een hert of rendier kan tegenkomen. Kijk goed uit naar andere dieren die op zoek zijn naar voedsel. De ritten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, deze kunnen variëren van koude windstormen, warme zonnige dagen of heldere sneeuwmomenten. Late lunch in het hotelrestaurant. Tijdens de vrije namiddag kan u gratis gebruik maken van het wintermateriaal van het hotel: langlaufskies, sneeuwschoenen, kicksledes en gewone sledes of u kan relaxen in de sauna.  Diner in het hotel. ´s avonds gaat u tijdens een, afhankelijk van het weer, 1,5 tot 2,5u durende begeleide sneeuwschoenwandeling op zoek naar het Noorderlicht. 

Dag 5: Naar huis
Ontbijt en dan is het tijd om afscheid te nemen van Lapland. Transfer naar de luchthaven van Ivalo voor terugvlucht naar Brussel.


RICHTPRIJZEN 'LAPLANDSAFARI' 

Prijs vanaf 1839 € per persoon in een 2-persoonskamer (in de kerstvakantie)

Beste reisperiode: Dit beleefpakket boek je natuurlijk in sneeuwzekere periodes, december en januari zijn zeer populair (ook omwille van noorderlicht kansen)

Inbegrepen: lijnvluchten, luchthaventaksen, transfers ter plaatse, 4x overnachting met ontbijt, vrij gebruik van sauna en zwembad in het hotel, 4x diner en 3x lichte lunch, alle safari's zoals beschreven (per 2 personen op de sneeuwscooter, rendieren- en huskyslede), thermische kledij van dag 2 tot dag 4, Franstalige of Engelstalige gids tijdens de excursies.

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven, drank bij de maaltijden, verzekering