La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en is vooral een populaire wandelbestemming. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers heeft het eiland veel te bieden: het noorden is groen en wordt doorkruist door diepe kloven, in het zuiden herinneren lavastromen aan een recent vulkanisch verleden. Midden op het eiland bevindt zich één van de grootste erosie kraters ter wereld. U vindt op La Palma rust en stilte. Langs de kust is een aantal toeristische badplaatsen te vinden, maar van massatoerisme is zeker geen sprake. Juist deze combinatie van natuurschoon, kleine authentieke dorpen, strand en het zachte klimaat maken La Palma tot een perfecte vakantiebestemming.

n de periode november – februari regent het regelmatig op La Palma, zeker aan de noordkant van het eiland. De mooiste reisperiode wat betreft natuur is het voorjaar (maart – juni), omdat de meeste delen van het eiland dan prachtig groen zijn.

VOORBEELD MULTI - AVONTUURREIS MET GEZINNEN, via het Zuiderhuis

 
 

hotel Parador Isla de la Palma

Dit hotel is ideaal voor koppels en voor wie op zoek is naar rust. Het ligt op een heuvel, op wandelafstand van San Antonio, en biedt een indrukwekkend zicht op de zee en de bergen. De typisch Canarische bouwstijl waarbij hoofdzakelijk hout en natuursteen werden gebruikt, het smeedijzeren meubilair rondom de patio, de gezellige salons en de prachtige tuinen, zorgen voor een aangename sfeer.

Wandelingen:

1. Droompaden (6 km) U wandelt door het romantische dorpje Las Tricias over oudekoningspaden door het fraaie noordwesten. Als laatste paradijselijke plekjes liggen hier exotische landgoederen tussen drakenbloed- en amandelbomen. Bij de grotten van Buracas vindt u rotstekeningen. (± 3 u. - licht)

2. Lava, wijn en tapas (9 km) Vanaf een spectaculair lavalandschap, meer dan 1.000 m boven zeeniveau, wandelt u door pijnboombossen en langs wijnvelden tot aan de lavastroom van de uitbraak van de vulkaan San Juan in 1949. Daarna wandelt u door een prachtig landschap naar Llano de Tamanca. Hier proeft u van de beste lokale tapas en wijn van het eiland. (± 4 u. - licht tot middelmatig)

3. Naar het dak van het eiland (6 km) Wandeling over de rand van de Caldera van Roque de Los Muchachos (2.426 m), het hoogste punt van La Palma, naar Los Andenes. Hier ziet u één van de grootste basaltdijken van het Nationaal Park. Kort hierna ziet u de eerste telescopen van de sterrenwacht. Over een prachtig bergpad daalt u verder af tot op Pico de La Cruz (2.351 m). (± 3,5 u. - middelmatig)

4. Het sprookjesbos (7 of 11 km) A: Wandeling vanuit Cubo de la Galga door laurierbossen, reuzenvarens en prehistorische vegetatie tot het uitkijkpunt La Somada Alta. Na de pauze afdaling tot bij het schilderachtige dorpje San Bartolo. A+B: Na een korte pauze ontdekt u de indrukwekkende kloof van La Galga en wandelt u door wijnvelden en bananenplantages tot aan het strand van Los Nogales. (A 7 km: ± 4 u. - middelmatig, A+B 11 km: ± 6 u. - zwaar)

5. Het onbekende noorden (7 of 12 km) A: Over oude voetpaden verkent u het noorden van La Palma: een woest, afgelegen gebied, met diepe kloven, verlaten boerderijtjes en oude akkers. A+B: Om in El Tablado te komen moet u een reusachtige kloof doorkruisen. Spectaculaire vergezichten over de kust en een unieke vegetatie maken van deze wandeling een unieke ervaring. (A 7 km: ± 3,5 u., A+B: 12 km: ± 5,5 u. - zwaar en afdalend)

6. Caldera de Taburiente (12 of 16 km) A: U daalt door dennenbossen en langs oude landbouwakkers langzaam af tot aan de rivier Taburiente, waar u zich in de kern van de Caldera bevindt met rondom u de bergen (terugkeer naar Los Brecitos). A+B: Na een pauze daalt u de ‘Reventon’ af en komt u langs de Roque Idafe. Hierna volgt u de natuurlijke waterloop van de kloof van ‘Las Angustias’, tot de uitgang van het Nationaal Park. (A 12 km: ± 5 u., A+B 16 km: ± 6,5 u. - zwaar)

7. De vulkaanroute (19 km) Deze wandeling begint bij het Refugio El Pilar en volgt de toppen van de vulkanen in het zuiden van La Palma, stijgend tot bijna 2.000 m op de ‘Deseada’. Langzaam daalt u daarna af, door dennenbossen en lavavelden tot in het dorp Fuencaliente. (± 7 u. - zwaar)

8. Naar de zeeroversbaai (12 km) De Jorado Kloof is een van de meest imposante kloven van het eiland. Vanuit het dorp Tijarafe wandelt u deze kloof naar beneden tot aan de romantische smokkelaarsbaai. Via een veeleisende weg klimt u terug naar boven. (± 5 u. - zwaar)

9. De waterbronnen (6 of 11 km) Met helm en zaklamp wandelt u langs het oude kanaal, grotendeels langs steile afgronden, en door 13 smalle en soms lage tunneltjes tot bij de bronnen van Marcos en Cordero. Na de laatste bron daalt het pad abrupt af door de Barranco del Agua en dwars door het bos van Los Tilos. (A 6 km: ± 3 u. - licht, A+B 11 km: ± 5 u. - zwaar)

Info over de wandelingen:
Nodige uitrusting: wandelschoenen / regenkledij / pet of andere hoofdbescherming / zonnecrème, zonnebril / middagmaal en drank
Inbegrepen in de prijs: Nederlandstalige gids / transfers / verzekering

RICHTPRIJZEN 'WANDELEN EN GENIETEN' 

 

Prijs vanaf 1209 € per persoon in een standaard tweepersoonskamer in half pension. Vluchten en transfers inbegrepen.
Pakket van 5 wandelingen: € 179,70 / 3 wandelingen: € 107,80 (op voorhand te reserveren en te betalen)

Niet inbegrepen: overige dranken en maaltijden, persoonlijke uitgaven, extra verzekering