Maak kennis met de natuurlijke schoonheid van Oost-Afrika en de kleurrijke Kenianen! Olifanten, leeuwen, nijlpaarden, giraffes, … het zijn slechts enkele voorbeelden van dieren die je voorheen alleen in de dierentuin of op televisie zag. Tijdens een safari in Kenia kom je er oog in oog mee te staan! Naast de overweldigende natuurpracht staat het land bekend om zijn gevarieerde landschappen en karakteristieke bevolkingsgroepen. Een reis door Kenia is een onvergetelijke ervaring!

VOORBEELD PROGRAMMA 'RONDREIS PER 4x4' georganiseerde internationale rondreis 8 dagen, via Jetair

Dag 1: Nairobi

Karibu! De lokale agent heet je bij aankomst welkom in Kenia. Een transfer brengt je naar het hotel in de stad.

Dag 2: Nairobi - Masai Mara

Je vertrekt via Narok en door de vruchtbare hooglanden naar hetMasai Mara National Reserve. Het kroonjuweel onder de parken in Kenia, met uitgestrekte vlaktes, een grote verscheidenheid aan dieren en uiteraard het bekende Masai volk. Tijdens het regenseizoen is de Grote Trek van de gnoes een onvergetelijke ervaring! Bij aankomst staat er voor jou een middagmaal klaar. In de namiddag ga je tot zonsondergang op zoek naar The Big Five.

Dag 3: Masai Mara

Na een vroeg ontbijt maak je je op voor een ochtendlijke safari. Vervolgens heb je na het middagmaal vrije tijd om heerlijk te relaxen aan het zwembad van de lodge. In de late namiddag ga je tot het ondergaan van de zon op safari doorheen de uitgestrekte grassavannes.

Dag 4: Masai Mara - Lake Nakuru

Vandaag vertrek je naar het Lake Nakuru National Park. Het park staat naast zijn witte neushoorns ook bekend als een waar vogelparadijs. Honderden flamingo’s hebben in het meer hun thuishaven gevonden. Bij aankomst wordt jou een middagmaal geserveerd. Vervolgens ga je op safari doorheen het park en doe je aan vogelobservatie.

Dag 5: Lake Nakuru - Amboseli

We laten het Nakurumeer achter ons en rijden via Nairobi naar hetAmboseli National Park. In de late namiddag ga je op game drive in het park. Geef hier je ogen de kost bij het aanschouwen van de sensationele Kilimanjaro in de verte!

Dag 6: Amboseli - Tsavo West - Taita Hills

In de vroege ochtend brengt een safari jou, via de lavastroom van Shetani, naar het Tsavo West National Park. Samen met het oostelijke gedeelte, is dit het grootste park van Kenia. Bewonder onderweg de prachtige girafgazelles! Na de lunch ga je dit natuurgebied verder ontdekken en maak je een wandeling in het groene Mzima Springs. Met wat geluk observeer je bij deze bronnen verschillende krokodillen en nijlpaarden. Daarna ga je verder naar het Taita Hills Wildlife Sanctuary.

Dag 7: Taita Hills - Tsavo East

Gewekt door olifantengetrompetter, ontwaak je in je paalbungalow. Vertrek vandaag op ochtendsafari in het wildreservaat van Taita Hills. Een game drive brengt je na de lunch naar het oostelijke deel van hetTsavo National Park. Als wegen en aarde roodbruin beginnen kleuren, weet je dat je de eindbestemming van vandaag hebt bereikt.

Dag 8: Taita Hills - Mombasa

Bewonder tijdens een safari voor een laatste keer het Afrikaanse wild. Nadien keer je terug naar de lodge voor het middagmaal en zet je koers richting Mombasa, waar je tegen de avond aankomt. Je rustvakantie aan de witte zandstranden kan beginnen.
 

Beste reistijd:
De periode januari tot maart is een heerlijke tijd om door Kenia te reizen. Het is droog en het wild is goed te observeren en in grote getale aanwezig. Overdag is het warm, maar de nachten kunnen afkoelen. Houd er rekening mee een warme trui mee te nemen. De maanden medio juni tot oktober zijn zeer geliefd om Kenia te bezoeken. Na de regens van april tot mei zijn de wildparken groen en kleurrijk. Het is droog en de dieren zijn makkelijk te vinden. De Masai Mara is het toneel van de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra's.

Korte regenperiode
De korte regenperiode valt in oktober en november maar u kunt gerust een safarireis maken. Het zijn vaak korte, hevige buien die in de namiddag vallen. De vogels en het wild zijn goed te zien. In december wordt het weer droog.

Lange regenperiode
April tot mei zijn de lange regenmaanden in Kenia. U kunt reizen in deze periode en het regent zeker niet de hele dag. Voor de dieren is het makkelijk om voedsel te vinden, dus het kost vaak meer tijd om ze op te sporen. Het voordeel van deze periode is de gunstige prijs.


RICHTPRIJZEN 'RONDREIS PER 4x4

Accomodatie:
Nairobi: 1 nacht in Eka hotel ****
Masai Mara: 2 nachten in Keekorok Lodge ***+
Lake Nakuru: 1 nacht in Lake Nakuru Lodge ***
Amboseli: 1 nacht in Ol Tukai Lodge ****
Taita Hills: 1 nacht in Saltlick Lodge ***+
Tsavo East: 1 nacht in Aruba Lodge ***+

prijzen vanaf 1.646 euro per persoon op basis van tweepersoonskamer (vluchten, pakket, meeste maaltijden)
Engelstalige gids/chauffeur aanwezig, rondreis in internationale groep
afreizen mogelijk op woensdag en zondag

Voor een exacte prijsofferte met de juiste data, kan u terecht in één van onze kantoren!