Hutten zijn er in verschillende soorten en maten. Welke hut u best kiest, hangt af van verschillende factoren zoals uw budget. Een tweepersoonshut heeft meestal 2 vrijstaande bedden, die als 1 dubbel bed kunnen worden opgemaakt. Een 3 of 4-persoons hut beschikt meestal over 1 of 2 opklapbare bovenbedden. Er zijn natuurlijk ook hutten voor mindervaliden, vooral op de nieuwere schepen. Kom gerust langs als u hier geïnteresseerd in bent.

binnenkajuit

Deze kajuit heeft geen raam en dus geen daglicht. Op de televisie in uw kajuit kan u zien hoe het weer is. Ideaal als u de hut alleen gebruikt om te slapen en een douche te nemen. 

buitenkajuit

Een buitenkajuit verschilt qua grootte en inrichting niet veel van een binnenkajuit maar heeft een venster of patrijspoort. U heeft hier wel daglicht in uw kajuit.

balkonkajuit

Een balkonkajuit is voorzien van een privé balkon, op veel schepen bereikbaar via een glazen schuifdeur. Hoe hoger de kajuit is gelegen, hoe duurder. Hier geniet u van een fantastisch uitzicht op zee in alle rust.

Suite

Dit zijn de grootste kajuiten met een apart slaapgedeelte, zithoek en balkon. De luxe suites beschikken vaak over extra’s zoals butlerservice of een whirlpool.

 


Bij uw reservatie op kantoor krijgt u meestal direct uw kajuitnummer. Indien u echter een kajuit met ‘garantie’ boekt, kent u bij reservatie enkel nog maar het type kajuit dat u minimaal krijgt. Indien dit niet meer beschikbaar is, kan u ook in een hogere categorie kajuit worden ondergebracht, zonder bijbetaling. U kan natuurlijk dus niet zelf de ligging van uw kajuit dan kiezen. Kort voor vertrek of soms zelfs pas bij inscheping wordt dan uw uiteindelijke kajuitnummer bekend gemaakt.