Jordanië is een land met een rijke duizendjarige geschiedenis en een haard van beschavingen en tradities. Het land was altijd al een doortochtpunt voor verovers, nomaden, karavanen en handelaars. Zowel de Perzen, de Grieken en Romeinen hebben er gezeten. Jordanië beperkt zich dus niet alleen tot de site van Petra, maar er zijn ook mooie steden, oude kastelen en gevarieerde landschappen te bewonderen

VOORBEELD 'DE ONTDEKKING VAN JORDANIE', 8 dagen, via 7 plus

 
 

Dag 1: Brussel - Amman

Afreis vanuit Zaventem naar Amman. Formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel.

Dag 2: Amman - de kastelen van de woestijn - Amman (270km)

Vandaag ontdekken we de kastelen van de woestijn. We bezoken eerst het kasteel van Al Karaneh, een zeer goed bewaarde residentie, en Amra, een oud jachtpaviljoen van Kalief Walid I, met mooie muurschilderingen. Verder naar Al Azraq, dat eens het hoofdkwartier was van Lawrence of Arabia. Na het middagmaal bezoeken we Amman: het Romeins theater, de tempel van Hercules, het archeologisch museum en het Ommeyade paleis.

Dag 3: Amman - Pella - Umm Qaiss - Amman (260km)

In de voormiddag bezoek aan twee oude steden: Pella, een rijke archeologische site, en Umm Qaiss, het bijbels Gadara, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op het meer van Tiberias. Na het middagmaal rijden we terug naar Amman via Irbid.

Dag 4: Amman - Jeash - Dode Zee - Amman (150km)

Afreis naar Jerash, één van de hoogtepunten van Jordanië, een Grieks-Romeins-Byzantijnse site, die opmerkelijk goed bewaard is gebleven. We bezoeken er het theater, het forum en de tempels. Verder naar de Dode Zee, een binnenzee gelegen op ongeveer 400m onder de zeespiegel en met een zo hoog gehalte aan mineralen dat het menselijk lichaam blijft drijven. Vrije tijd. Terug naar Amman.

Dag 5: Amman - Madaba - Neboberg - Kerak - Petra (240km)

Afreis naar Madaba. We bezoeken er de Sint-Jorisbasiliek, waar we een mozaïek uit de 6e eeuw kunnen bewonderen. Deze stelt de kaart van het Heilig Land ten tijde van de Byzantijnen voor. Verder naar de Neboberg, een uitkijkplaats vanwaar Mozes het 'Beloofde Land' mocht aanschouwen alvorens te sterven. We rijden naar Kerak, beheerst door een machtig kruisvaarderskasteel. 's Avonds komen we aan in Petra.

Dag 6: Petra

We hebben de ganse dag nodig om deze uitzonderlijke en wereldberoemde site te bezoeken. Het waren de Nabateeërs, een nomadenvolk dat zich hier stilaan permanent vestigde, die deze prachtige site hebben gesticht. Het werd een handelscentrum voor wierook, specerijen en asfalt (dat diende voor het balsemen). We ontdekken talrijke mausolea uitgehouwen in de rotsen en nog tal van andere bezienswaardigheden.

Dag 7: Petra - Al-Barid - Wadi Rum - Amman (385km)

In de voormiddag bezoeken we Al-Barid, beter gekend als 'little Petra'. We gaan verder naar de Wadi Rum waar we een tocht per 4x4 maken (+- 1u30). Deze woestijn is een echt natuurwonder. Hier werd de film Lawrence of Arabia gedraaid, waar deze veldheer de Arabische legers samenbracht. Terugrit naar Amman in de namiddag.

Dag 8: Amman - Brussel

Transfer naar luchthaven en vlucht naar Brussel


RICHTPRIJZEN 'ONTDEKKING VAN JORDANIE'

Prijs vanaf 1349 € per persoon in een standaard dubbel kamer
Prijs vanaf 1680 € per persoon in een superior dubbel kamer

Inbegrepen: lijnvluchten, taksen, hotelverblijven, vol pension vanaf ontbijt op dag 2 tot ontbijt op dag 8, alle bezoeken en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, de diensten van een Nederlandstalige lokale gids van dag 2 tot dag 7, alle transfers ter plaatse per voertuig met airco.

Niet inbegrepen: visumkosten, fooien en dranken.