SHETLAND EILANDEN, Schotland, Europa
Jaarlijks wordt er elke laatste dinsdag van januari het festival 'Up Hell Aa' gevierd. Het is een volksfeest dat afstamt uit de Vikingperiode, en het gaat er dus hevig aan toe! Het is het grootste vuurfestival in Europa, dat op verschillende plaatsen wordt gevierd door verklede Vikingen. Als hoogtepunt wordt in het stadje Lerwick een houten boot verbrandt in het midden van de nacht.

AVIEMORE, Schotland, Europa
Nog meer te beleven in Schotland! Net als in Alaska of in Scandinavië worden er hier hondensleewedstrijden gehouden. De race duurt één week, en tussendoor kunt u ruige trektochten maken of Schots leren dansen op Burns' night.

COSTA RICA, Midden-Amerika
Deze veilige bestemming is een must-see voor natuurliefhebbers. Het kustregenwoud is er prachtig: u vindt er palmenstranden, mangrovemoerassen, en een ecowoudsysteem vol prachtige dieren.

JUKKASJÄRVI, Zweden, Europa
Beleef eens een onvergetelijke nacht in een hotel, gemaakt uit enkel en alleen ijs! Kruip lekker dicht bij elkaar om vanuit uw bed naar het spectaculaire en magische noorderlicht te kijken, terwijl u de dagen doorbrengt in het prachtige winterwonderland met leuke activiteiten.

JAMAICA, Caraïben
Alle rum- en sigarenfans, maar ook de reggaeliefhebbers zullen zich meteen thuis voelen op dit heerlijke eiland. Je kan er 's avonds zeker en vast telkens een lokaal feestje opzoeken, maar overdag kan je ook gaan snorkelen of een trekking ondernemen door de Blue Mountains (als je niet op een perfect zandstrand onder een palmboom ligt althans).

JACKSON HOLE, Verenigde Staten, Amerika
U bent een ervaren skiër, en u kent de pistes in Europa ongeveer allemaal al? Dan is dit skigebied een uitdaging voor u, met zijn enorme afdalingen! Het is een zeer leuk en aangenaam plaatsjes waar de cowboys zich thuis zullen voelen.

HONGKONG, China, Azië
Deze stad heeft het allemaal: van moderne wolkenkrabbers tot straatjes die geuren naar de wierook van de tempels. In januari barst hier het feest los met het nieuwjaarsfeest!

GRAN CANARIA, Spanje, Europa
Deze winterzonbestemming die deel uitmaakt van de Canarische Eilanden is een goede plaats om met de familie even uit te rusten. Zwemmen, surfen, fietsen of met een huurauto het binnenland verkennen, er is genoeg aanbod voor iedereen om zich hier te vermaken.