India heeft de cultuurfanaat enorm veel te bieden: schitterende paleizen, forten, tempels en kloosters typeren Noord-India, Rajastan. Hoogtepunt is uiteraard het meest gekende symbool van Agra, de majestueuze Taj Mahal. Maar eveneens indrukwekkend zijn de bezoeken aan de plaatsen Jodhpur met de vele kleine blauwe huisjes, de romantische stad Udaipur met een boottocht op het Pichola meer, de hoofdstad van Rajastan, Jaipur enz. Ook de "couleur locale" zal zeker diepe indrukken op u nalaten.

 
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'PALEIZEN EN FORTEN IN KLEURRIJK RAJASTAN' 14 dagen, via Jetair

Dag 1: Brussel - Delhi

Aankomst in de luchthaven van Delhi + transfer naar het hotel.

Dag 2: Delhi - Agra

Vrije voormiddag, in de namiddag doorreis naar Agra.

Dag 3: Agra

De hele voormiddag bezoek aan de Taj Mahal, een feeëriek mausoleum. In de namiddag bezoek aan het Rode Fort van Agra.

Dag 4: Agra - Fathpur Sikri - Jaipur

We verlaten Agra via Fatehpur Sikri. Wegens watergebrek werd deze stad in de steek gelaten, maar de rode zandstenen paleizen zijn tot op de dag van vandaag in prima staat. Verder naar Jeipur, de hoofdstad van Rajasthan. 's Avonds wandeling doorheen de kleurrijke bazaar.

Dag 5: Jaipur

Bezoek aan het Fort van Amber per jeep. Nadien ontdekking van het City Palace, waar de maharadja van Jaipur woont en waarvan meerdere ruimtes nu zijn ingericht als museumzalen. Bezoek aan het Jantar Mantar (het observatorium).

Dag 6: Jaipur - Pushkar

Rit naar de rustige tempelstad Pushkar. Intrek in het hotel, en daarna even vrije tijd. 's Avonds bezoek aan de tempels Rangii (buitenkant) en Brahma. Deze laatste is schitterend gelegen aan de oevers van het heilige meer.

Dag 7: Pushkar - Udaipur

We rijden verder naar Udaipur, opgetrokken rond drie meren en omringd door bosrijke heuvels. Bezoek aan het City Palace. Vele zalen zijn nu een museum waar er o.a. pauwmozaieken en miniaturen te zien zijn. Een boottocht op het Picholamuur is een sfeervolle afsluiter van de dag (afhankelijk van het waterpeil). 

Dag 8: Udaipur - Ranakpur - Johdpur

Ontdek onderweg het Jaïhistische tempelcomplex van Ranakpur, een symfonie in wit marmer. Doorreis naar de omwalde stad Jodhpur

Ontdek onderweg het jaïnistische tempelcomplex van Ranakpur, een symfonie in wit marmer. Doorreis naar de omwalde stad Jodhpur

Dag 9: Johdpur - Jaisaimer

Bezoek aan het 15de-eeuwse Mehrangarh Fort en het witmarmeren mausoleum van Jaswant Thada. Rit naar Jaisaimer, een historische karavaanstad die als een fata morgana in de Tharwoestijn ligt.

Dag 10: Jaisaimer

Verken met de gids deze stad met haar goudkleurige zandstenen huizen. Ze is sinds haar ontstaan in de 12de eeuw flink gegroeid, maar haar hart is nog steeds de citadel waar nog velen wonen in het labyrint van steegjes. In de namiddag uitstap naar de zandduinen van Sam voor een kamelenrit.

Dag 11: Jaisaimer - Bikaner

Vertrek naar Bikaner, ooit een belangrijke post op de karavaanroute en vandaag nog steeds bekend om zijn kamelenfokkerijen. In de namiddag uitgebreid bezoek aan het prachtige Junagarh Fort.

Dag 12: Bikaner - Mandawa

Vertrek naar Mandawa. In de namiddag bezoek aan de geschilderde haveli's (koopmanshuizen) die getuigen van een rijk verleden. Bezoek aan de Poddar haveli van Nawalgarh.

Dag 13: Mandawa - Delhi

Vertrek naar Delhi. Aankomst in de late namiddag en rest van de dag vrij.

Dag 14: Delhi

Bezoek aan New Delhi met zijn parlementsgebouwen, de India Gate, het presidentieel paleis en het Qutub Minar-complex. In de namiddag bezoek aan Old Delhi, een oude ommuurde stad. Verken het Rode Fort (buitenzijde) en bezoek de Raj Ghat, het herdenkingsmonument voor Mahatma Ghandi. Wandel doorheen de kleurrijke markt van Chandni Chowk en bezoek de Jama Masjidmoskee. Nadien verlenging, of transfer naar de luchthaven voor je retourvlucht.


RICHTPRIJZEN 'PALEIZEN EN FORTEN IN KLEURRIJK RAJASTAN' 

Prijs per persoon (indien 2 deelnemende personen):
Periode : 02.04 – 30.09.15 : 1 203 euro
Periode : 01.10 – 28.10.15 : 1 489 euro

Inbegrepen: alle transfers, alle overnachtingen, alle maaltijden vanaf ontbijt op 2e dag tot middagmaal op 14e dag, alle vermelde bezoeken o.l.v een Frans en/of Engelstalige gids, toegangsgelden zoals vermeld.
Niet inbegrepen: Internationale vluchten (Bru – Dehli  - Bru), visum Indi, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, verzekeringen

Voor een volledige prijsofferte kan u altijd terecht in één van onze kantoren!