Heel IJsland in één keer. Vermits het binnenland van IJsland bijna ontoegankelijk is, is een rondreis van IJsland letterlijk een rondreis rond het eiland. Onvergetelijke reis met een opeenvolging van voornamelijk natuurlijke hoogtepunten.

VOORBEELD PROGRAMMA 'HOOGTEPUNTEN VAN IJSLAND' 8 dagen, via Gallia
 

 
ijsland.jpg
 

Dag 1: Welkom in IJsland (49 km)

Aankomst en overnachting in de regio van Reykjavik/Keflavik.

Dag 2: Naar het Noorden (390 km)

Ontdek de vallei van Borgarfjördur, de vallei van de sagen, in het Westen van IJsland en beklim de Grábbrók vulkaankrater waar u een verbluffend zicht heeft over de Norourárdalur vallei en de omringende bergen. Rij verder naar Skagafjördur, de vallei van de paarden. Hier vind u de Blaumbaer boerderij & folk museum en de Vioimyri kerk, een van de mooiste voorbeelden van de traditionele turf kerkarchitectuur. Overnachting in de regio vanEyjafjördur in Noord IJsland.

Dag 3: Lake Myvatn (135 km)

Wij raden aan omde oude stad van Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland, de moderne kerk en de botanische tuin te bezoeken. Daarna naar de Godafoss waterval, de waterval van God. Het Myvatn meer biedt vele geologische verschijnselen, een uitbundige vogelpopulatie en een groot aanbod aan wandelroutes. Overnachting in de regio van het Myvatn meer/Husavik/Eyjafjördur in Noord-IJsland.

Dag 4: Naar het Oosten (270 km)

Rij naar het Oosten over het Jökuldalsheioi plateau met heideland, lava en zand woestijn. U kan een kleine omweg maken langs de Dettifoss waterval(afhankelijk van het seizoen). Egilsstaoir is het centrum van Oost-IJsland, gelegen aan het Lögurinn Meer en niet ver van de Hallormsstaour bossen en Hengifoss, IJslands 2de hoogste waterval.  Overnachting in het oostelijke deel van IJsland.

Dag 5: Vatnajökull Natioanl Park (410 km)

U rijdt langs de dramatische fjordroute en allerlei vissersdorpjes naar de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, en het Skaftafell Nationaal park. We raden aan een boottocht tussen de ijsbergen op de Jökulsárlón gletsjer lagune en een korte wandeling in het Nationaal park te maken. Overnachting in de regio van Skaftafell/Kirkjubaejarklaustur.

Dag 6: De Zuidkust (220 km)

Een mooie rit langs vele natuurlijke wonderen staat vandaag op het programma als u door het Laki lava veld naar de waterfallen Skógafoss en Seljalandsfoss rijdt. De vogelkliffen van Dyrhólaey and Reynisfjara zijn gewoon verbazingwekkend. We raden ook een wandeling over de zwarte lavastranden van Vik aan. Overnachting in de regio van Hella/Selfoss.

Dag 7: Golden Circle (195 km)

De gouden cirkel tour bestaat uit de Gullfoss watervallen, Geysir warmwaterbronnen en het Thingvellir Nationaal Park en UNESCO werelderfgoed site. Neem ook de tijd om de hoofdstad Reykjavik te verkennen. Overnachting in Reykjavik.

Dag 8: Vertrek (49 km)

Einde van de reis. - vlucht naar huis.

 

RICHTPRIJZEN 'HOOGTEPUNTEN VAN IJSLAND' 

prijzen voor de rondreis vanaf 700 euro per persoon in budgetverblijven (mogelijkheid uit budget - standaard - comfort en luxe)
Prijzen voor vluchten en huurwagen na te vragen in één van onze kantoren.
U ontvangt een persoonlijke roadbook, een reisgids van IJsland en een extra documentatiemap om uw trip goed voor te bereiden.