Ideaal voor een eerste kennismaking met Ierland, een streek met een zeer gevarieerd en spectaculair landschap. Onder invloed van de warme golfstroom vind je hier een bijna tropische plantengroei, palmbomen en rododendron gedijen hier goed. De beroemde ‘Ring of Kerry‘, het Dingle schiereiland en Killarney, Kenmare en Cork komen aan bod tijdens deze rondrit.

VOORBEELD PROGRAMMA 'HET KLEURRIJKE ZUIDWESTEN' 8 dagen, via Gallia

 
 

Dag 1: Dublin -Tralee (310 km)

Vanuit Dublin rijdt u via het binnenland van Ierland en Limerick naar het Westen. Onderweg naar Tralee kan u een stop maken in het mooie dorpje Adare. Overnachting in Tralee.

Dag 2: Dingle peninsula (100 km)

Vandaag staat een rondrit langs de Dingle Peninsula op het programma. U rijdt naar Dingle via de noordelijke weg en de Connor Pass. Iets voorbij Dingle kan u tegen Ballynana een bezoek brengen aan het oude bidhuis ‘Gallarus Oratory’, meer dan 1.000 jaar oud en nog steeds volledig intact. Ook het Blasket Island visitor centre is zeker de moeite waard. Overnachting in Tralee.

Dag 3: Tralee - Ring of Kerry - Killarney (164 km)

Van Tralee richting Killorglin. Hier volgt u de beroemde ‘Ring of Kerry’ die het hele Inverargh schiereiland omcirkelt. U rijdt via Cahirciveen, Waterville, Caherdaniel en Sneem naar Killarney. Bij Caherdaniel bezoekt u het statige Derrynane House, midden een 120 ha groot park dat tot aan de kust reikt. Net voor Killarney loont het de moeite om te stoppen en te genieten van het mooie uitzichtpunt ‘Ladies View’. Overnachting in Killarney.

Dag 4: Killarney

Vandaag een rustige dag om het Killarney National Park te verkennen. U kan dit doen per koets, te voet of u maakt een boottocht op één van de meren. Hoogtepunt van deze dag is het inbegrepen bezoek aan Muckross House and gardens. Zowel het mooie victoriaanse landhuis als de botanische tuinen zijn de moeite waard. Overnachting in Killarney. 

Dag 5: Killarney - Gap of Dunloe - Kenmare - Glengariff - Gougane Barra - Killarney (150 km)

Daguitstap via de Gap of Dunloe en Molls Gap naar Kenmare. Bezoek aan het stadje
Namiddag langs de Caha Pass naar Glengarriff. Bezoek aan Garrinish eiland met zijn wereldberoemde tuinen en arboretum. Vervolgens naar Gougane Bara voor een bezoek aan het National Forest Park en de ruïne van het klooster van Saint Finbarr uit de 7de eeuw.  Overnachting in Killarney.

Dag 6: Killarney - Macroom - Blarney - Cork (100km)

Vanaf Killarney via Glenflesk naar Macroom en dan via de Lee vallei richting Cork. Tijdens uw bezoek aan Blarney Castle mag u zeker niet vergeten om de ‘Steen van Blarney Castle’ te kussen, waardoor u de gift der welsprekendheid zou ontvangen. Bezoek het gezellige Cork, geniet van zijn uitstekende restaurants en de vele shoppingmogelijkheden. Overnachting in Cork.

Dag 7: Cork - Cashel - Portlaoise (170 km) 

Via Fermoy en Mitchelstown naar Cashel om de meest vermaarde ruïne van Ierland, de ‘Rock of Cashel’ te bezoeken. Daarna verder naar Portlaoise voor overnachting.

Dag 8: Portlaoise - Dublin (90km)

Transport naar keuze naar België.

 

RICHTPRIJZEN 'HET KLEURRIJKE ZUIDWESTEN' 

prijzen vanaf 321,50 euro per persoon met verblijf in B&B's (op basis van 2-persoonskamer)
prijzen vanaf 336,50 euro per persoon met verblijf in hotels (op basis van 2-persoonskamer)

Transport: u kan kiezen om met uw eigen wagen de ferry te nemen, ofwel om te vliegen op Dublin en van daaruit een huurwagen te gebruiken. Voor vluchtinformatie of transportprijzen kan u contact opnemen met één van onze kantoren.