Van 4 tot 19 september trekt Sabine naar Peru met een groepje van min. 15 en max. 25 deelnemers. 

Peru spreekt iedereen aan: de cultuurliefhebber bewondert de overblijfselen van legendarische beschavingen, met als hoogtepunt de indrukwekkende citadel van Macchu Picchu. De natuurliefhebber genieten van een grote variëteit aan ecosystemen: ongerepte hagelwitte stranden liggen uitnodigend langsheen de kust van de oceaan en daarachter ligt de indrukwekkende Siërra die wordt doorkruist door het Andesgebergte. Ook liefhebbers van lekker eten en drinken worden verwend in Peru, dat bekend staat om een zeer lekkere keuken!


Programma:

4 sep: Luchthaventransfer, vlucht vanuit Brussel naar Madrid om daar over te stappen voor de lange vlucht van Madrid naar Lima. 
           Brussel - Madrid      07.55 - 10.20
           Madrid - Lima           13.05 - 18.00
           Transfer naar het hotel, diner

5 sep: In de voormiddag is er een geleid bezoek aan Lima waarbij eerst het historisch centrum wordt bezocht met vele monumenten en koloniale gebouwen, de pleinen, de Kathedraal, het San Franscisco klooster waarna we een wandeling maken door modern Lima en we afsluiten met een bezoek aan het Nationaal Museum van Archeologie en Geschiedenis. U geniet daarna van een vrije namiddag zodat u eventueel de kans krijgt om nog wat te bekomen van de lange vlucht waarna we 's avonds weer afspreken voor diner en een bezoek aan de 'magische waterfontein', het grootste waterfontein complex ter wereld.

6 sep: Transfer naar Paracas (ong 3,5u), in de namiddag bezoek aan de Peninsula, de tocht voert u langs verschillende stranden om ook het vissersdorpje Lagunillas te bezoeken. Ook het Paracas Museum wordt bezocht om meer bij te leren over dit reservaat. Diner.

7 sep: Excursie per boot naar de Ballesta eilanden, deze eilanden bestaan uit schitterend geërodeerde rotspartijen. Verschillende zeldzame vogels laten zich alleen hier en op de Galapagos eilanden zien. Transfer naar Nasca (ong 3u). Diner 

8 sep: Vroeg opstaan voor een vlucht over de mysterieuze Nascalijnen (inbegrepen). hierna de lange transfer naar Arequipa (ong 7u), deze lange transfer is onvermijdelijk, maar het landschap is zeker de moeite waard om deze transfer toch met de bus te doen. Diner

9 sep: Vandaag bezoeken we eerst de voornaamste plaatsjes in Arequipa en het Santa Catalina klooster met de bus. We genieten van prachtige uitzichten over de stad en de Misti vulkaan en maken in de namiddag een aangename wandeling in de omgeving van Arequipa. Diner in een typische picanteria.

10 sep: We vertrekken op tijd om Arequipa te verlaten voor een 3-daags bezoek aan de Colca Canyon, één van de diepste canyons van de wereld. We rijden door het Salinas & Aguade Blanca nationaal reservaat en het los Andes uitkijkpunt vanwaar u een prachtig zicht heeft over 8 vulkanen die samen de Cirkel van het vuur vormen. lunchbox inbegrepen, diner is niet inbegrepen vandaag.

11 sep: Verder bezoek aan de colca, met een mooie wandeltocht naar de Cruz del Cura, in de namiddag naar de ruïnes van Uyo Uyo. Ook vandaag is er enkel lunchbox inbegrepen.

12 sep: Bezoek aan het uitkijkpunt La Cruz del Condor, waar u in het prachtige canyon landschap condors kunt observeren, maar ook de dorpjes Pinchollo & Maca, de steenformaties van Pillones en het meer van Lagunillas. Transfer naar Puno (ong 3,5u). Diner.

13 sep: Boottocht op het Titicaca meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld met bezoek aan de betoverende eilanden Uros en Taquille. Lunch en diner inbegrepen.

14 sep: Vandaag rijden we naar Cusco en aangezien dit traject bezaaid is met dorpen en bergen stoppen we regelmatig. We brengen onder andere een bezoek aan het Pukara museum met sculpturen uit de pre-Inca cultuur. Ook wordt er gestopt aan de Raya's Pass met zijn vele lama's en alpaca's, enz. Diner.

15 sep: Volle dag bezoek aan de Heilige Vallei met bezoek aan de weverij van Awana Kancha, de lokale markt van Pisac, Urubamba en de archeologische site van Ollantaytambo. Lunch inbegrepen. 

16 sep: Transfer en trein om 7u45, naar Machu Picchu, het laatste toevluchtsoord van de Inca's. aankomst in Aguas Calientes om 10u en per bus naar de site. Uitgebreid bezoek aan de site en trein terug naar Cuzco om 17u27, met aankomst om 20u50 in Cuzco. 

17 sep: We wandelen vandaag door Cusco en omgeving en ontdekken verschillende interessante plaatsen en snuiven lokale sfeer op. Diner in de Divina comedia inbegrepen.

18 sep: Spijtig genoeg zit onze reis er al op en moeten we al vroeg vertrekken naar de luchthaven om te beginnen aan onze terugreis:
               Cusco - Lima            08.10 - 09.35
               Lima - Madrid            11.40 - 06.20
               Madrid - Brussel        08.50 - 11.15   (aankomst op 19 sep in Zaventem, transfer naar huis)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prijs per persoon: 3750 € 
Supplement single kamer: 465 €

Inbegrepen: alle overnachtingen in goede, kwaliteitsvolle hotels (min 4-sterren niveau), ontbijt, diners (tenzij op 10, 11, 15 en 16 september), 3x lunch, 2x lunchbox, transfers en bezoeken, de vluchtjes over de Nazca lijnen en trein en bus in Machu Picchu, bezoeken met entreegelden en verplichte lokale engelstalige gids + Nederlandstalige vertaler

Niet inbegrepen: dranken, persoonlijke uitgaven en tips, bijstand- en annuleringsverzekering