1-2-3 mei 2015

Bourgogne maakte vroeger deel uit van het machtige hertogdom Bourgondië. Het is een streek waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart kunnen ophalen. De uitdrukking ‘een Bourgondisch leven leiden’ heeft hier terecht zijn oorsprong gehaald. Dit weekend wordt een uitdaging voor al jullie zintuigen!

 
PROGRAMMA:

1 mei: We vertrekken ‘s morgens met de bus, zodat we rond 14u aankomen in Beaune. We maken een wandeling door de stad en bezoeken het wijnhuis Patrirche. Het is gebouwd op kalkrotsen en heeft eeuwenoude gangen van een klooster in gebruik als opslag van de wijn. Daar proeven we onze eerste Bourgogne wijntjes. Dineren doen we die avond in restaurant Le Caveau des Arches. Overnachting in Ibis Style, in het centrum van Beaune.

2 mei: In de voormiddag worden we verwacht in het wijnhuis Bouchard Père et Fils waar we mogen proeven van appelations Village en Premier Cru wijnen. We lunchen in restaurant le Clos de la Vouge. Daarna bezoeken we Chateau Clos Vogeot, het vermaarde kasteel dat eerst het wijngoed was van de Cisterciënzer- monikken van Citeaux. Pas in de 16e eeuw kreeg dit gebouw kasteelallures. Nu is het eigendom van een genootschap dat nauwlettend toeziet op de kwaliteit van de Bourgognewijnen, de “Confrerie des Chealiers du Tastevin”.  Niet ver daar vandaan mogen we de mooie wijnen van Maison Oliver Leflaive degusteren. ‘s Avonds tafelen we in restaurant Le Cheval Noir.

3 mei: Na het ontbijt rijden we richting Nuits-Saint-Georges waar de wijnen van Ambroise Bertrand klaar staan om gedegusteerd te worden. Bourgondië is gekend voor wijn en lekker eten, maar ook voor ‘het zwarte goud’. L’Or des Valois, dat is de plaats waar we samen met de honden op zoek gaan naar de truffel van Bourgondië. Op de zolder van het kasteel mogen we proeven van de delicatessen.

Vervolgens keren we weer huiswaarts, in de vroege vooravond arriveren we terug in Heist-op-den-Berg.