13-16 mei 2016

In het pinksterweekend neemt Lisa u graag voor een lang weekend mee naar haar favoriete stad Berlijn. In deze stad word je gewoon overdonderd door hun rijke (doch zwarte) geschiedenis, maar kan je opnieuw snel op adem komen in één van de parken, hippe buurten, musea of shoppingscentra.


PROGRAMMA

13 mei:
Luchthaventransfer, vlucht naar Berlijn Schönefeld. Met de S en U-bahn naar het hotel. Na check-in en kleine opfrissing trekken we naar een zeer apart museum, waar een gigantische maquette gemaakt is van Berlijn, en het duidelijk wordt hoeveel van de stad er vernield is tijdens de oorlog. Visueel krijg je een overzicht over de stad met zijn verschillende wijken. Hierna gaan we door naar het Joods Museum, waar we een rondleiding krijgen met een gids. Deze aparte architectuur versterkt de beleving van het museum enorm, hier word je gegarandeerd eventjes stil van! 's Avonds zoeken we een gezellig restaurant op en ontdek je het bruisende avondleven (het uur kiest u zelf :).

14 mei:
Na het ontbijt trek je best je wandelschoenen aan, want ik neem jullie mee doorheen het centrum en de geschiedenis van Berlijn. We starten onze tocht aan dé Brandenburger Tor, het symbool van Berlijn. We bezoeken het Holocaust memorial monument met bijhorend bezoekerscentrum, een voormalig Stasi gebouw,Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, de Berlijnse Dom en het MuseumInsel en we eindigen op de Aleksanderplatz. Aangezien u veel informatie te verwerken heeft over de Berlijnse geschiedenis, gaan we ons hoofd wat opfrissen door de stad te gaan bekijken vanuit de lucht, want we gaan tot op het dakterras van Park Inn! ’s Avonds bent u vrij, maar ik ga zelf dineren en rondkuieren in Hackesher Höfe .. U mag gerust mee!

15 mei:
We hebben de ganse dag fietsen voorhanden, en daar maken we gebruik van! We fietsen door Tiergarten naar Schloss Charlottenburg: een kasteel van en voor koningin Sophie-Charlotte. We bezoeken het kasteel en de tuinen, en fietsen weer terug naar het centrum. We gaan kijken of Angela Merkel aan het werk is in de Reichstag, en bezoeken de futuristische koepel van Norman Foster. Best indrukwekkend!
Moest u nog zin hebben om wat verder te fietsen mag u me altijd volgen naar Tempelhof, de voormalige luchthaven van de West-Berlijn. Deze heeft een andere functie gekregen, maar vooral de landingsbanen en de grasvlaktes zorgen voor een levendige rustplek in de stad. Hierna fietsen we naar Oost-Berlijn, om langs de East Side Gallery te wandelen. Dit is het langste stuk van de Muur die bewaard is gebleven (1.3 km), en vol graffiti staat. Als we de fietsen hebben ingeleverd en ons opgefrist hebben in het hotel, gaan we iets eten en verkennen we Potsdamer Platz met het indrukwekkend verlichte Sony Center.

16 mei:
U kan deze lange voormiddag vrij besteden om nog te gaan shoppen of een museumbezoek te doen. U kan naar het Museuminsel gaan of naar het Olympisch Stadion...  Lisa geeft u graag tips om hier een leuke voormiddag van te maken. In de vroege namiddag spreken we af in het hotel om terug huiswaarts te keren. Vlucht Berlijn Schönefeld-Brussel, transfer naar huis.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

prijs per persoon:  € 600 (op basis van 2-persoonskamer)

inbegrepen: luchthaventransfer in België, vluchten, 3 overnachtingen in kamer en ontbijt, excursies zoals beschreven, metrotickets,...
niet inbegrepen: verzekering, middag- en avondmaaltijden, persoonlijke uitgaven, tips,...