27 APRIL - 1 MEI 2020

De Griekse mythes over Zeus, Poseidon, Athena,.. komen tot leven tijdens onze ontdekking van het Griekse vasteland. De overblijfselen van de ingenieuze bouwwerken worden deels met fantasie, maar vooral ook door de uitleg van onze Nederlandstalige gids terug tot leven gewekt. Naast de rijke geschiedenis, kunnen we ook erg genieten van de Griekse keuken, de gezellige stadjes, de mooie natuur en de Griekse gastvrijheid.

VLUCHTEN MET BRUSSELS AIRLINES 
27/4 Brussel  09.00 – Athene 13.10 
01/5 Athene 14.00 – Brussel  16.20
 
HOTELS 
1 nacht in Athene: Hotel Fresh **** - kamer en ontbijt
3 nachten in Nafplio: Hotel Grand Sarai **** - kamer en ontbijt
 

PROGRAMMA 
maandag 27 april
Transfert met Billytax en vlucht naar Athene. Transfert per bus naar hotel hotel, waar we kunnen inchecken. We spreken al snel weer af voor een typische Griekse souvlaki lunch, met aansluitend een 3 uur durende fietstocht (waarbij er 2 Nederlandstalige gidsen ter beschikking zullen zijn). ’s avonds Mezedakia diner in de hippe Psiri wijk, op wandelafstand van het hotel

dinsdag 28 april
In de voormiddag neemt onze Nederlandstalige gids ons mee voor een begeleid bezoek aan de Akropolis en het Akropolis museum. We lunchen hierna in de gezellige Plaka wijk (meze). Na de lunch doorreis met de bus naar Nafplion. Onderweg bezoek aan de site van Mycene, maar ook een rondleiding en proeverij in een oude ouzo-distilleerderij. Tegen de avond kunnen we dan Inchecken in het hotel Grand Sarai, en maken we nog een stadswandeling in het stadje Nafplio. Diner in het centrum.

woensdag 29 april
Na het ontbijt gaan we per bus naar Galatas, waar we de ferry oversteek maken naar het eilandje Poros. Hier maken we een historische wandeling met onze gids (1,5 uur). Tegen de middag gaan we starten met een kookworkshop. Ondertussen krijg je hapjes, maar we bereiden zelf onze lunch. Hierna is er nog een beetje vrije tijd voorzien (je kan een strandje opzoeken, souvenirs winkelen, of mee wandelen met ons)
Na de oversteek terug naar Galatas brengen we ook nog een bezoek aan Epidaurus, vooraleer we terugkeren naar Nafplio. Diner net buiten Nafplio, bij Stavlos.

donderdag 30 april
Vandaag staat er een langere rit op het programma tot in Olympia. We bezoeken in de late voormiddag een plaatselijke honingboerderij, waar we ook zullen lunchen. Van hieruit kunnen we te voet tot de site en museum van Olympia, welke we uitgebreid zullen bezoeken. Terugrit naar Nafplio, waar we een laatste keer dineren in een taverna aan de waterkant.
 
vrijdag 1 mei
Na het ontbijt vertrekken we terug per bus naar Athene, naar de luchthaven. Onderweg maken we nog een fotostop aan het Kanaal van Korinthe.

__________________________________________________________________________________________________________________________-_

PRIJS 
Prijs per persoon op basis van een dubbele kamer: 1250 euro 
Single kamer: meerprijs 250 euro
 

Inbegrepen in de prijs: 
- Luchthaventransferts Billytax + vluchten met Brussels Airlines
- 4 overnachtingen (1x hotel Fresh + 3x hotel Grand Sarai)
- Inkomgelden en activiteiten zoals beschreven
- Alle lunches en diners!
- Lokale Nederlandstalige gids
- 5 dagen enthousiaste begeleiding van Jan & Lisa

Niet inbegrepen in de prijs: 
- dranken
- verzekering
- tips, fooien, persoonlijke uitgaven