24 - 28 APRIL 2019

Lisa en Jan trekken samen naar één van de mooiste steden in Europa: het fantastische Firenze. We verkennen deze stad weer deels per fiets en deels te voet, vergezeld door onze Nederlandstalige gids ter plaatse. Het prachtige Uffizi museum staat hier zeker ook op onze to do list!
We gaan ook echter 2 dagen op uitstap naar andere mooie plekjes in Toscane. Zo bezoeken we ook Pisa, Lucca, San Gimignano en Siena!

VLUCHTEN MET BRUSSELS AIRLINES 
24/4Brussel  09.15 – Firenze  11.00 
28/4Firenze  11.45 – Brussel  13.00 
 
HOTEL 
Best Western + CHC Florence **** - kamer en ontbijt  
 
PROGRAMMA 
woensdag 24 april
We worden thuis opgepikt door Billytax, en spreken af op de luchthaven in Zaventem. Vlucht Brussel-Firenze.
Eenmaal aangekomen gaan we niet meteen naar het hotel, maar wel naar ons eerste lunch adres in het centrum van de stad. Terwijl wij aan het lunchen zijn, wordt onze bagage afgeleverd in het hotel, dus hierover hoeven we ons geen zorgen te maken. Na een smakelijke lunch maken we kennis met onze fiets gids voor deze namiddag. Zij zal ons de highlights van de stad, maar ook minder bekende bezienswaardigheden tonen op ons stalen ros.
Na de fietstocht gaan we ons opfrissen in het hotel, en ‘s avonds trekken we terug het centrum in voor een heerlijk diner in Fishing Lab.

donderdag 25 april
We nemen de bus naar het centrum, waar we in de voormiddag te voet verder het centrum verkennen met onze gids. We bezoeken in de namiddag ook de Galleria degli Uffizi, één van de grootste kunstcollecties ter wereld. Ook hier worden we vakkundig rondgeleid, zodat alle meesterwerken bijna tot leven komen!
’s Avonds dineren we in een typische Florentijnse setting, en proeven we traditionele gerechten zoals de bistecca Fiorentina. Héérlijk!

vrijdag 26 april
We laten Firenze vandaag links liggen, en trekken Toscane in. We rijden met de bus naar Pisa, waar we onze ogen de kost zullen geven op de Piazza dei Miracoli. Hier staat de bekende scheve toren, maar ook een prachtige Dom en Baptisterium - beide grotendeels gebouwd met het mooie Carrara marmer van Toscane. Tegen de middag rijden we door naar Lucca. Na onze lunch springen we weer op de fiets, want we rijden over de vestigingsmuren van de stad een toertje. Deze muren zijn tot 30m breed, en zijn eerder opgevat als een park. Vervolgens duiken we toch het Romeinse centrum in, en bezoeken we de kathedraal en eventueel ook de Guinigi toren. Uiteraard is er ook wel een terras-stopje voorzien in deze gezellige stad!
Eenmaal we opgefrist zijn in het hotel, spreken we terug af om in de buurt van het hotel te gaan dineren. Vandaag staat er vis op het menu - men komt van heinde en verre hiernaartoe om de verse vis te proeven.

zaterdag 27 april
Ook vandaag maken we een daguitstap met de bus - ditmaal door de Chianti streek. Eerst bezoeken we de middeleeuwse stad Siena. Deze stad heeft ook grote rijkdom gekend, wegens zijn gunstige ligging op de pelgrims- en handelsroute naar Rome. Vervolgens bezoeken we ook 2 kleinere stadjes: Monteriggione en San Gimignano. We zijn vandaag iets vroeger terug in Firenze, want we zullen vandaag genieten van de zonsondergang van op een bootje op de Arno. We krijgen hier een aperitiefje, en kijken terug op onze prachtige trip doorheen de kunstgeschiedenis. En we laten ons nog een laatste keer verwennen met het slotdiner in een unieke setting!
 
zondag 28 april
Na het ontbijt pakken we onze koffers in, en worden we naar de luchthaven gebracht. Vlucht naar huis, waar Billytax ons opwacht om thuis af te zetten.

__________________________________________________________________________________________________________________________-_

PRIJS 
Prijs per persoon op basis van een dubbele kamer: 1175 euro 
Single kamer: meerprijs 250 euro
 

Inbegrepen in de prijs: 
- transfert naar de luchthaven (heen- en terug) 
- vluchten Brussels Airlines (inclusief bagage) 
- 4 overnachtingen in BW Florence op basis van kamer en ontbijt 
- luchthaventransferts in Firenze, transferts voor de 2 daguitstappen 
- Nederlandstalige gids gedurende de 4 dagen 
- fietstocht in Firenze 
- wandeltocht in Firenze + toegang en gids in Galleria degli Uffizi 
- gegidste uitstappen in Pisa, Lucca (inclusief fiets), Siena en San Gimignano 
- boottocht op de Arno met aperitief 
- het diner op de laatste avond 
- enthousiaste begeleiding van Lisa en Jan 

Niet inbegrepen in de prijs: 
- busticketjes en/of taxi’s in Firenze
- alle lunches en de eerste drie diners 
- alle dranken 
- verzekering 
- tips, fooien, persoonlijke uitgaven