WENEN, Oostenrijk, Europa
In de advents- en kerstperiode is een bezoek in deze elegante hoofdstad feestelijk en gezellig. Je bezoekt er kerstmarkten, drinkt er warme glühwein, kan er gepofte kastanjes of verse speculaas eten en nog een punch drinken. Overal ziet u kerststallen en poppenkastvoorstelling. Oudejaarsavond is één groot feest, vooral op het plein rond de Stephansdom, waar feestvierders hun gekoelde champagne achterover slaan en walsen als de beste na de gratis lessen die op de Neuer markt worden gegeven. 

LAPLAND, Finland, Europa
Deze winterwonderreis is best wel speciaal: je maakt een sledetocht met de vriendelijke maar hevige husky's, je rijdt zelf op een sneeuwscooter over de bevroren meren, je gaat wandelen met sneeuwracketten onder je voeten, je kan gaan eten of blijven logeren in een ijshotel, je maakt een ritje met een rendier enzoverder.

SAL, Kaapverdische eilanden, Europa
Deze zon- zee- strandbestemming is zeer populair in de wintermaanden, net als buureiland Boa Vista. Als je puur wilt relaxen en genieten van een mooi all-in hotel met lekker eten, dan zit je hier zeker op zijn plaats. Je kan er ook lange wandelingen maken langs de rustige kustlijn.

RODE ZEE, Egypte
De Rode Zee is erg bekend onder de duikers. De gigantische aardspleet die zich hier in de zee bevindt zit vol leven. Via de all-in hotels in Sharm-El-Sheikh of in Hurghada kunt u vaak duikcursussen krijgen zodat iedereen van deze pracht kan genieten.