Elke rederij heeft zijn doelgroep en zijn eigenaardigheden. Hieronder kan u al een kleine verduidelijking vinden. Graag nodigen wij u uit op kantoor om in een gesprek uit te zoeken welk rederij het beste bij u past!

TYPE 1: FUNSCHEPEN 

MSC

Deze Italiaanse rederij en de bemanning weet de traditie van de verfijnde Mediterrane gastvrijheid alle eer aan te doen. Het gaat er zeer vriendelijk en informeel aan toe en de sfeer aan boord is prettig en hartelijk. Ook deze schepen zijn tijdens de zomermaanden zeer geschikt voor een familievakantie met verschillende zwembaden, speelruimtes en kinderentertainment. Als koppel zouden wij opteren om enkel buiten het seizoen te kiezen voor MSC.

Costa Cruises

Italiaanse rederij met Europese sfeer en gastvrijheid, met zeer aantrekkelijke prijzen en faciliteiten voor kinderen. Costa cruises is de grootste cruisemaatschappij van Europa, met moderne schepen. In de restaurants heb je vrije kledingkeuze en alle talen worden veel gesproken wat een leuke sfeer geeft. 

Norvegian cruise line (NCL)

Deze Amerikaanse rederij doorbrak als eerste het concept van het traditioneel cruisen. Zij vond het “Freestyle cruisen” uit, de ultieme vrijheid voor iedere gast. Cruisen met NCL is heerlijk los en ontspannen, u eet waar, wanneer en met wie u wilt, zonder kledingvoorschriften. Er is ook veel entertainment aan boord, dus ook geschikt voor families. 

Royal Caribbean international

Innovatieve Amerikaanse rederij met veel faciliteiten, een lekkere keuken, uitgebreid kinderprogramma en een heel scala aan faciliteiten. Met de Allure of the Seas beschikken zij ook over het grootst varende schip ter wereld. ER heerst een ontspannen sfeer aan boord en vervelen zal je je zeker niet doen. Ook deze rederij is zeer geschikt voor families met aan boord waterkanonnen, interactieve fonteinen, ijsshows, Broadway shows, musicals, kilmmuur, hamburgerrestaurant,.. 

Disney cruise line

Re De rederij van de Walt Disney Company staat vooral gekend voor zijn theater met grote Disney shows, aparte zones en activiteiten exclusief voor kinderen en jonge tieners. Er zijn echter ook aparte bars, salons en programma’s voor volwassenen! Natuurlijk is deze maatschappij ideaal om met kinderen te reizen, maar volwassenen zijn dus zeker en vast ook welkom! 

AIDA cruises

Een Duitse rederij met een informele sfeer. Combineer een clubsfeer vol sportieve activiteiten met ontspanning en wervelend entertainment. Zeer geschikt voor families met kinderen of jongeren, zij zullen zich hier niet vervelen! Hou er wel rekening mee dat dit een echte Duitse rederij is met Duits als voertaal en heel veel Duitsers aan boord. Men spreekt echter ook Engels.


TYPE 2: PREMIUM CRUISES

Fred.Olsen cruise line

Deze maatschappij is een vooraanstaande naam in de cruisewereld. De rederij is nog steeds in handen van de Noorse familie Olsen, maar is Engels georiënteerd.  Het is een alternatief voor wie niet van grote megaschepen met glitter en glamour houd. De schepen zijn kleiner en gemoedelijker, biedt meestal langere vaarroutes aan en is meer traditioneel cruisen met ook stijlvolle gala-avonden. De maaltijden zijn wel eerder 4-sterren niveau.

Azamara club cruises

Deze rederij heeft kleinere schepen, en biedt een persoonlijke service. De bediening is werkelijk onberispelijk, net zoals de mooie hutten. Het leuke aan hun cruises is dat zij langer blijven op unieke bestemmingen. Ook de excursies zijn niet de meest voor de hand liggende!

Celebrity cruises

Deze cruiserederij is zeer populair onder de meer ervaren cruisers. De Amerikaanse rederij straalt toch veel Europese klasse uit: moderne luxe, vormgegeven in een stijlvol design.

Oceania cruises

info volgt

Holland America Line

info volgt

Compagnie du Ponant

info volgt

Cunard

info volgt

Princess Cruises

Info volgt

 

TYPE 3: LUXE CRUISES

Crystal cruises

info volgt

Regent Seven Seas

info volgt

Sea dream Yacht club

info volgt

Silversea

info volgt

Seabourn

info volgt

Hapag Lloyd

Info volgt

 

TYPE 4: ZEIL CRUISES

Star Clippers

info volgt

Windstar Cruises

info volgt

 

TYPE 5: EXPEDITIE CRUISES

Hurtigruten

info volgt