Van 22 tot 29 september 2019 nemen Sabine en Kim u mee op cruise op de Middellandse Zee, in samenwerking met MSC Cruises.  Het schip waarmee we gaan varen, MSC Magnifica, is sinds maart 2010 in vaart en biedt plaats aan 2.500 passagiers. Wij zullen in de watten gelegd worden door een 1000 koppige crew die ermee voor gaat zorgen dat we een onvergetelijke reis zullen beleven.  

route msc.jpg
venice-780865_1920.jpg


PROGRAMMA:

Zondag 22 september : vlucht en inchecken 
Iedereen wordt 's morgens thuis naar goede gewoonte opgepikt door Billytax, en we spreken af in Zaventem.  We vliegen met Brussels Airlines: Brussel 10.05 - Venetië 11.40 uur.   In de luchthaven van Venetië worden wij verwelkomd door MSC Cruises, die ons met een autocar tot aan de haven zullen brengen en waar we onmiddellijk het schip op kunnen na de check-in procedure doorlopen te hebben.   
Ons schip zal om 17u00 vertrekken in Venetië.  Tot dan hebben we alle tijd om het schip te verkennen, een hapje te gaan eten in het buffetrestaurant, wat te rusten aan het zwembad of in de kajuit, … Van op het dek kunnen we vanaf 17u00 genieten van de uittocht uit Venetië.  Op naar Bari.

Maandag 23 september : Bari 
Omstreeks 13u gaan we van boord.  In de haven van Bari staan onze gidsen klaar met de fiets of de riksja. Zij nemen ons voor een tweetal uur mee op tour doorheen het historische centrum met haar prachtige verzameling aan smalle Italiaanse straatjes.  Onze gids vertelt ons leuke verhalen en anekdotes over deze mooie stad. Onderweg wordt er gestopt voor een koffietje. 

Dinsdag 24 september : Katakolon 
Katakolon is een kleine kustplaats in Griekenland in de baai van Agios Andreas. Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids gaan we met de bus naar de oude stad Olympia (20 km), de geboortestad van de Olympische spelen waar de Olympische vlam brandt.  Onze gids leidt ons rond doorheen het oude heiligdom van Zeus, ter ere van wie om de 4 jaar de Panhelleense Spelen werden gehouden.  Na ons bezoek kunnen we nog een terrasje doen vooraleer we met de bus terugkeren naar ons schip.  

Woensdag 25 september : Santorini 
Ons schip zal de adembenemende caldera (krater) van het prachtige Griekse eiland Santorini invaren, waar we voor een ganse dag tender liggen.  Een privé speedboot brengt ons van de haven van Fira naar Athinios haven, waar de autocar ons zal opwachten.  Onze eerste stop is het schilderachtige dorpje Oia, waar we ongeveer een anderhalf uur de tijd hebben om al wandelend te genieten van de smalle straatjes, met zijn typisch witte huisjes.  Vanuit Oia heb je een prachtig uitzicht over de caldera en op zee.  Met recht en reden is Oia één van de meeste gefotografeerde plekken van Santorini en Griekenland. 

Na Oia gaat het met de autocar zuidwaarts richting het pittoreske 17de eeuwse dorpje Megalochori waar de tijd is blijven stilstaan.  Hier gaan we een mooie off-road wandeling maken.  In Megalochori vinden we smalle steegjes met ommuurde huizen, witte kerkjes, … en hier bevinden zich ook talloze grotwoningen zoals in Oia.   Na onze wandeling trekken we naar het Venetsanos wijndomein.  Een wijnhuis met een rijke historie en waar wijn nog steeds met veel passie gemaakt wordt.  De ligging van het domein is uniek, met adembenemende uitzichten alweer op de caldera en het ganse eiland.  Hier gaan we 3 wijnen proeven, vergezeld van wat hapjes.   

Onze tour eindigt in Fira, de hoofdstad van Santorini.  Fira is gebouwd langs de steile kliffen van de caldera, en wordt gekenmerkt door vele witte huisjes en kerken met koepelkerken met blauwe daken.  Beneden aan de kliffen bevindt zich de oude haven van Santorini waar ons schip tender ligt.  Met de kabelbaan (of voor de moedigen onder ons te voet) geraken wij beneden waar de tenderbootjes ons terug naar ons schip brengen.   

Donderdag 26 september : Athene (Piraeus) 
Piraeus is sinds de klassieke oudheid al de haven van Athene geweest.  Onze Nederlandstalige gids wacht ons op in de haven van Piraeus, en zal ons een ganse dag vergezellen naar Athene. Een magische stad die de bakermat vormt van onze westerse beschaving en het grootste openluchtmuseum is van Europa. We zullen een bezoek brengen aan de Akropolis, een 156m hoge berg in het midden van Athene. Op de Akropolis staan een aantal heilige tempels, allemaal gewijd aan verschillende goden. Eén van de belangrijkste gebouwen op de Akropolis is het wereldberoemde Parthenon, een Dorische tempel gewijd aan de godin Athena.   

We brengen ook een bezoek aan het Akropolis museum, waar de archeologische vondsten van de Akropolis en zijn hellingen worden tentoongesteld. Nadat het oude museum in 2007 gesloten is, is dit vrije recente museum, aan de voet van de Akropolis, geopend in 2009. De collectie omvat een 4000 tal voorwerpen, vooral beeldhouwwerken, architectuurfragmenten en hauts-reliëfs. Alleen de op de Akropolis gevonden vazen en bronzen voorwerpen worden er niet tentoongesteld, maar in het Nationaal Archeologisch Museum.   We eindigen ons bezoek aan Athene met vrije tijd in de meest pittoreske wijk van Athene, Plaka. Deze wijk wordt gekenmerkt door kleine kronkelige straatjes met souvenirwinkeltjes en tavernes.  

Vrijdag 27 september : Corfu 
Corfu is niet zoals de andere Griekse Eilanden, de vele Italiaanse invloeden geven dit eiland het heel ander uitzicht.  Onze Nederlandstalige gids vergezelt ons van aan het schip tot aan de prachtige baai van Paleokastritsa.  De steile beboste hellingen en de blauwe zee met baaien en de zandstranden met helder zeewater maken van deze plaats een ideale vakantiebestemming.  Met een bootje gaan we de baaitjes in de omgeving verkennen en in de grotten gaan.  

Daarna gaat het terug naar Corfu-stad, de hoofdstad van het gelijknamige eiland en de plaats waar ons schip voor anker ligt. De vele paleizen, gezellige pleintjes en wirwar van straatjes in Corfu-stad brengen je terug in de tijd. Hier geniet je van vrije tijd. 

Zaterdag 28 september : Kotor 
Kotor is een oude haven- en handelsstad, gelegen aan de Baai van Kotor ("Europa's meest zuidelijke fjord"). De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Montenegro en wordt jaarlijks door meer dan 300.000 toeristen bezocht. De binnenstad heeft gezellige pleintjes, restaurantjes en terrasjes, nauwe straatjes, boetiekjes, hotels en veel cultuurhistorische bezienswaardigheden.   

De liefhebbers van een stevige klim kunnen met één van ons mee klimmen naar de burcht van Kotor, 280m boven de zeespiegel. Vergeet de fotocamera niet, want vanaf dit punt is de beloning een adembenemend uitzicht over de ommuurde oude stad, de haven en de Baai van Kotor. Onderweg zijn enkele rustplaatsen ingericht. De klim neemt ongeveer 1u heen en 1u terug in beslag.  

Zondag 29 september : Venetië 
Aan alle mooie liedjes komt helaas een einde.  MSC zorgt voor onze transfer naar de luchthaven van Venetië, waar onze vlucht met Brussels Airlines vertrekt om 12u30.  Omstreeks 14u15 arriveren we in Brussel, van waaruit we met Billytax terug naar huis gebracht worden.  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJS PER PERSOON
 in balkonkajuit: 1.695 €   (single toeslag op aanvraag)

Inbegrepen: luchthaventransferts, vluchten, transferts ter plaatse, cruise in vol pension op basis van een dubbele balkonkajuit, fooien, havengelden en taksen, excursies zoals beschreven 
Niet inbegrepen: verzekering, all-inclusive drankenpakket, persoonlijke uitgaven.  

Het all-inclusive drankenpakket kan facultatief bijgeboekt worden aan 182.00 euro per persoon. 
Inbegrepen:  onbeperkte dranken (premium dranken zijn uitgesloten), likeuren, aperitieven, brede selecte van cocktails, een selectie van wijnen per glas (geen  
flessen – keuze uit witte/rode/rosé huismerk wijnen), tapbier, een uitgebreide selectie frisdranken, vruchtensappen en klassieke warme dranken (koffie, espresso, 
cappuccino, …) evenals ijs om mee te nemen in een hoorn of beker.  Dranken kunnen  overal genuttigd worden, ook in de specialiteitenrestaurants.  


STEEDS WELKOM OP ONZE KANTOREN VOOR MEER INFORMATIE OF INSCHRIJVINGEN !
U kan ons ook telefonisch bereiken via 015/25.10.10 of per mail via heist@oranjetours.be