26 - 31 AUGUSTUS 2018

De Cotswolds, een regio die iets onbekender is bij het grote publiek, maar o zoveel te bieden heeft. Het etiket van “Area of Outstanding Natural Beauty” krijgt men dan ook niet zomaar. Een ideale mix van cultuur en natuur vinden we hier terug. Samen met enkele sportieve wandelingen belooft het een schitterende groepsreis te worden. Ga je mee de regio van inspector Morse en vele andere series en films ontdekken?


PROGRAMMA

zondag 26 augustus:
We spreken rond 6 uur ’s ochtends af aan de schaatsbaan in Heist op den Berg. Van hieruit vertrekken we per autocar naar Calais, daar nemen we de overzet naar Dover. Rond 14u30 komen we toe in Oxford. In deze prachtige Victoriaanse universiteitsstad maken we eerst een begeleide rondwandeling met onze Nederlandstalige gids. Zij zal de ganse reis ons wegwijs maken in de Cotswolds. We bezoeken ook Christ Church College, één van de oudste en meest prestigieuze. Harry Potter fans herkennen hier zeker en vast de eetzaal! Nadien rijden we verder naar ons hotel: Hatherley Manor ****, hier genieten we van ons diner en nadien kunnen we nog napraten in de gezellige bar.

maandag 27 augustus:

Na een vroeg ontbijtbuffet rijden we richting Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare. Na een fotostop aan Anna Hathaway’s Cottage, het ouderlijke huis van de echtgenote van Shakespeare, ontdekken we alles over het leven van deze beroemde toneelschrijver in zijn geboortehuis. Nadien maken we een wandeling door het centrum van de stad en bezoeken we nog de Holy Trinity Church. Daarna kan iedereen vrij lunchen.
In de namiddag rijden we naar Bourton-on-the-Water, ook wel bekend als het Venetië van de Cotswolds! We bezoeken het dorpje en maken van hieruit een wandeling via Lower Slaughter en Upper Slaughter naar Naunton (8km – 2,5 uur). Terugrit met de autocar naar het hotel waar we dineren.

dinsdag 28 augustus:
Na het ontbijt vertrekken we naar Tewkesbury, dus ook vandaag blijven we in het noorden van de Cotswolds. We wandelen door de Victoria Gardens naar de oude watermolen en via St Mary’s Road langs de rivier Avon naar de abdijkerk. Nadien rijden we richting Winchcombe, vlak buiten dit dorpje bezoeken we Sudeley Castle met zijn prachtige tuinen! Na het bezoek zetten we onze rit verder naar Broadway, één van de mooiste dorpen in de Cotswolds. Hier genieten we van een vrije lunch en hebben we de tijd om even te shoppen. Na voldoende kracht opgedaan te hebben, starten we een wandeling naar Broadway Tower. Na het mooie uitzicht over de Cotswolds vanop deze toren, wandelen we verder naar Stanton. (10km) Eventuele verlenging mogelijk naar Stanway indien de fysiek en het weer het toelaten. (+2,25km) Daarna terugrit naar het hotel voor het diner.

woensdag 29 augustus:
Vandaag slapen we eens iets langer of ontbijten we wat uitgebreider. Het vertrek is voorzien om 09u15 in het hotel. We bezoeken eerst de Romeinse Villa Chedworth, hier hebben we een rondleiding van ongeveer een uur. Daarna rijden we naar Bibury, de verschillende pittoreske wevershuisjes vormen het ideale decor om onze wandeling te beginnen. (9km – 3 uur). Na de inspanning even uitrusten op de autocar, deze brengt ons naar het stadscentrum van Gloucester. Hier wandelen we langs de historische dokken en bezoeken we het House of the Tailor. Dit is een minimuseum over Beatrix Potter, een gekende Engelse schrijfster en tekenares van kinderboeken. Tot slot bezoeken we nog de kathedraal van Gloucester. Nadien een korte terugrit naar het hotel voor het diner.

donderdag 30 augustus:
Deze voormiddag bezoeken we Hidcote Manor Garden. Eén van de meest indrukwekkende tuinen in Engeland. Tuinen zijn voor de Britten een kunst en ze zijn er dan ook (terecht) zeer trots op. We zullen hier ook lunchen. Nadien rijden we naar het nabij gelegen dorpje Chipping Camden. We maken hier een gegidste wandeling langs de wolkerk en langs de verschillende godshuizen (almshouses). Nadien starten we een luswandeling vanuit het dorpje (8km – 2,5 uur). Wie vandaag geen zin heeft om mee te wandelen kan eventueel wat shoppen in Chipping Camden of een terrasje doen. Nadien pikt de autocar ons terug op in het dorp en rijden we terug naar het hotel voor ons diner.

vrijdag 31 augustus:
Vandaag in onze laatste dag en we starten met een vervroegd ontbijt, om 8u verlaten we de Cotswolds al en rijden we naar Windsor Castle. We gaan dit grootste nog bewoonde kasteel bezoeken als ook de omliggende tuinen. Er is tijd voorzien om te lunchen in het dorp. In de namiddag rijden we terug naar Dover om de overzet te nemen naar Calais. We voorzien aankomst in Heist op den Berg rond 22u ’s avonds.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

prijs per persoon:    € 950 (op basis van 2-persoonskamer)
single supplement:  € 199

Minimum aantal personen: 14 Maximum aantal personen: 22

inbegrepen: Vervoer per luxeautocar, overtocht Calais-Dover en terug, verblijf op basis van half pension in hotel Hatherley Manor ****, Nederlandstalige gids gedurende de ganse reis.
niet inbegrepen: verzekering, middagmaaltijden, inkomgelden (± 110 euro per persoon) persoonlijke uitgaven, tips, ...