Costa Rica is een tropisch paradijs voor avonturiers, surfers, wildwater avonturiers en liefhebbers van eco-toerisme. In dit Centraal-Amerikaans land met zijn feeërieke regenwouden kunt u o.a. raften op de ontembare Rio Pacuarestroom, een spetterend vuurgespuit bewonderen bij de actieve Arenal-vulkaan, massaal zeeschildpadden zien eieren leggen in het Nationale Park Tortuguero (juli-oktober), zwemmen en surfen met dolfijnen en natuurlijk ook heerlijk relaxen op de parelwitte stranden van de westkust. Dit alles ver weg van het drukke leven. De bruisende hoofdstad San Jose is zonder meer een bezoek waard met de vele parken, musea, shoppingsmogelijkheden en uitgaansmogelijkheden. Begin uw verblijf daarom zeker in San Jose. Daarbij is de vredelievendheid en de vriendelijkheid van de Ticos en de Ticas, zoals de inwoners zichzelf noemen, een begrip. Het land is het meest stabiele van de regio en heeft zelfs geen leger. in Costa Rica is alles "Pura Vida" zoals men er dagelijks meerdere malen zegt en gelijk hebben ze! Je kan hier heel avontuurlijk reizen, of kiezen voor een combinatie van avontuur en strandvakantie.
 

 
 


VOORBEELD PROGRAMMA 'RONDREIS COSTA RICA'  13 dagen, via Travelworld

Deze rondreis toont u de mooiste plekjes van ongerept Costa Rica. De rondreis is op basis van shuttle busjes, een systeem dat perfect werkt in Costa Rica en gebaseerd is op carpooling. U kan de rondreis ook met privé chauffeur maken. Uiteraard is er ook een pakket samen te stellen waarbij u uw stops kiest.

Dag 1: vlucht naar San José

Vertrek vanuit Brussel via Madrid met Iberia naar San José, Costa Rica. Bij aankomst, transfer naar de stad en overnachting in het Crowne Plaza Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 2: Tortuguero - Braulio Carrillo NP

Na het vroege ontbijt, vertrek naar Tortuguero. Het ontbijt wordt onderweg genomen. We rijden door het regenwoud van Braulio Carrillo National park. Inscheping aan boord van de kanaalboot die ons naar de Mawamba Lodge (of gelijkwaardig) zal brengen. Aankomst tegen de lunchtijd. Lunch en vrije namiddag. U kan zelf wandelingen maken in de prachtige natuur. De bioloog zal u een uiteenzetting geven van de omgeving. Optioneel kan u, tijdens het seizoen, ‘s nachts de broedplaatsen van de schildpadden bezoeken. Avondmaal inbegrepen.

Dag 3: boottocht + wandelingen Braulio Carrillo NP

Na het ontbijt vertrek met kleine bootjes en afvaart van het gebied. De wonderbaarlijke fauna en flora zal u niet ongemoeid laten. In de late middag bent u terug en kan u daar nog wandelingen maken. Lunch en avondmaal inbegrepen.

Dag 4: transfer naar Arenal

Na het ontbijt, vertrek naar Arenal. Lunch onderweg. Bij aankomst check-in in de Arenal Springs (of gelijkwaardig). Overnachting aan de voet van de vulkaan.

Dag 5: Vulkaan + Tabacon warmwaterbronnen

Ontbijt in het hotel. ’s Namiddags mooie wandeling langs de paden van het nationale park van Arenal, ‘s avonds bezoeken we de Tabacon warmwaterbronnen (neem uw zwempak mee). Diner inbegrepen. Overnachting in de Arenal Springs (of gelijkwaardig).

Dag 6: transfer naar Monteverde

Na het ontbijt, vertrek naar Monteverde. Overnachting in het El Establo Hotel.

Dag 7: het regenwoud

Na het ontbijt maken we een canopy tour boven het regenwoud. U vliegt als het ware door het woud van boomtop tot boomtop. Vrije namiddag, Overnachting in het El Establo Hotel.

Dag 8 - 11: strandverlenging

Na het ontbijt op dag 8 transfer naar hotel Occidental. Verblijf in het hotel op basis van all inclusive. Op dag 11 in de namiddag transfer naar San José. Overnachting in het Best Western Irazu Hotel.

Dag 12: transfer naar Monteverde

Ontbijt in het hotel. Vertrek in de namiddag naar Brussel via Madrid. U kan in de voormiddag nog de hoofdstad verkennen of gaan shoppen in één van de shoppingcentra. Aankomst te Brussel op dag 13.
 

BESTE REISPERIODE?

In Costa Rica is er een tropisch klimaat. De beste periode om Costa Rica te bezoeken is maart en september voor de Caraïbische kust, en van december tot en met april voor de westkust en het hoogland (periode met de minste regen). De regenbuien zijn meestal kort en hevig. Er is een constante temperatuur van 28 à 30°C.


RICHTPRIJZEN 'RONDREIS COSTA RICA'

prijzen vanaf 2478 euro per persoon (op basis van een tweepersoonskamer)

Hierbij is inbegrepen: vluchten, overnachtingen, transfers en luchthaventaksen. Tijdens de rondreis is er steeds ontbijt voorzien, soms ook lunch of diner.
Voor een volledige offerte op maat en het gedetailleerde programma (of een variant hiervan) kan u altijd terecht in één van onze kantoren!