Deze wandeltocht met een middelmatig moeilijkheidsgraad leidt u zonder afbakening gedurende 8 dagen door de bergen van het zuiden. U geniet er van afwisselende wilde en authentieke bergen. Het befaamde GR20 pad zal twee keer gevolgd worden om de Alcudina (2.134 meter) te beklimmen en de “Aiguilles de Bavella” te doorkruisen. Het aangename aan deze reis is dat uw bagage wordt vervoerd terwijl u wandelt, en u wordt ook begeleid door een gids. 

VOORBEELD BEGELEIDE WANDELREIS 'BERGEN VAN HET ZUIDEN', via Corsica Travel

 
 

Dag 1: Brussel - Ajaccio

Rechtstreekse vlucht Brussel - Ajaccio. Vrije dag. Overnachting in hotel Best Western Amirauté*** of gelijkwaardig in Ajaccio.

Dag 2: Cozzano - Bassetta

Afspraak om 8.00 uur voor het SNCF station in Ajaccio. Transfer naar het dorp van Zicavo door de kronkelende bergwegen. Deze eerste wandeldag leidt ons naar de herberg van Bassetta op het plateau van de Cuscione. Overnachting in slaapzaal in de bergeries de Bassetta. 5 uur wandeling.

Dag 3: Beklimming van de Monte Alcudina

De befaamdee GR 20 wordt bereikt om de Incudine (2.134 meter) te beklimmen. Het panorama op de "Aiguilles de Bavella” is buitengewoon. Overnachting in slaapzaal in de bergeries de Bassetta. 6 uur 30 wandeling.

Dag 4: Bassetta - Ghjaligu

Excursie "buiten pad" tussen de heuvels van het plateau van Cuscione. Na de picknick langs de oevers van de Codi, volgen we de bergkammen voor we naar de burcht van Ghjaligu afdalen bij tot refuge Chez Pierrot. 5 uur 30 wandeling.

Dag 5: Ghjaligu - Quenza

Wandeltocht door de dorpen van de Alta Rocca op de Mare a Mare zuid paden (ingericht door de “Parc Naturel régional de Corse”). De dag eindigt in het dorp Quenza. Overnachting in gite. 5 uur wandeling.

Dag 6: Quenza - Bavella

Wij volgen het kleine dal van Asinao opwaarts en via het Alpijnse variante van de GR 20, lopen we door de “Aiguilles de Bavella”. Deze Alpijnse route zal dankzij het ongelooflijk landschap een onvergetelijke herinnering achterlaten. Overnachting in de gite van de “col de Bavella”. 5 uur wandeling.

Dag 7: Beklimming van de Punta Velaco

Richting de befaamde Trou de la Bombe (in graniet gegraven door de erosie) via de schaduwrijke Larici pijnbomen. De weg wordt steiler en steiler om het voorgebergte van de Punta Velacu te bereiken. Vanop de top ontdekken we de hoge bergen van het noorden en aan onze voeten de golf van Porto-Vecchio met de Middellandse Zee. 5 uur wandeling. Transfer naar Ajaccio in de late namiddag. Overnachting in hotel Best Western Amirauté*** of gelijkwaardig in Ajaccio.

Dag 8: Ajaccio - Brussel

Vrije voormiddag en rechtstreekse vlucht Ajaccio - Brussel.

Opmerkingen
Het hulpteam zorgt iedere dag voor de transfer van de bagages naar de volgende verblijfplaats
De reisbeschrijving wordt enkel informatief aangegeven en is voor wijziging vatbaar naargelang de weersomstandigheden, technische criteria en de conditie van de deelnemers. Ten aller tijde blijft de gids heer en meester van het programma en kan hij de tochten aanpassen voor veiligheidsredenen. Aankomst en vertrek op zaterdag met onze vlucht naar Ajaccio.


RICHTPRIJZEN 'BERGEN VAN HET ZUIDEN' 

Prijs 1.189 € per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Inbegrepen: vluchten heen en terug Ajaccio, luchthaventaksen, wandeltocht zoals vermeld, begeleiding door gediplomeerd personeel, verblijf in gites op basis van halfpension van zondagmorgen tot vrijdagmiddag, en de 1e en laatste overnachting in hotel met ontbijt

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven, drank, eventuele verblijfstaksen, maaltijden van de 2 zaterdagen en vrijdagavond, transfers, verzekering