VOORBEELDREIS 'SCHETSEN VAN CHINA'   15 dagen, via Imagine Travel

Dag 1: Brussel - Peking

Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse Hainan Airlines vlucht naar Peking.

Dag 2: Peking

Aankomst in Peking. Onthaal en transfer naar hotel Kingrand****. Indien de kamer nog niet beschikbaar is kunt u genieten van een voetmassage en vervolgens start u de bezoeken met een verkenningstocht per rickshaw door de eeuwenoude wijken van de Hutongs om een kijkje te nemen in een gemeenschapsleven dat snel aan
het verdwijnen is. Vlakbij woont u een korte maar hevige drumdemonstratie bij in de trommeltoren. Dumpling lunch bij een lokale familie. Daarna bezoek aan het Zomerpaleis, omringd door een aantal parken met vijvers en meren. Boottocht op het Kunmingmeer. Op de terugweg een korte fotostop aan het Olympisch park (OS van 2008) met het ‘Bird’s Nest’ en de ‘Watercube’. Welkomstdiner: Beijing Duck.

Dag 3: Peking

Dagexcursie naar de Chinese muur (ruim 6000 km) bij Mutianyu wordt een onvergetelijke ervaring. Lunch bij de muur. Daarna ontdekking van de imposante Tempel van de Hemel. ’s Avonds Kung Fu show en daarna wandeling langsheen de beroemde ‘Food Market’.

Dag 4: Peking - Taiyuan - Pingyao

In de voormiddag bezoek aan het Tiananmenplein en de Verboden Stad, het centrum van de Chinese beschaving en die meer dan 500 jaar lang de residentie van de keizers was. Vanop de Kolenheuvel heeft u een uitzicht over de Verboden Stad. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna transfer naar het treinstation voor de hogesnelheidstrein naar Taiyuan en verder per wagen naar Pingyao. Intrek in hotel Tian Yuan Kui (guesthouse) of hotel Yunjingcheng Folk (eenvoudige accommodatie).

Dag 5: Pingyao - Xian

Volle dag bezoek aan de mooie historische stad waarvan de middeleeuwse stadsmuren met houten poorten en gietijzeren kanonnen ter bescherming nog geheel intact en compleet zijn. Hoge snelheidstrein naar Xian, hoofdstad onder vele dynastieën, gelegen in het bekken van de Gele stroom en beschouwd als de wieg van de Chinese beschaving. Onthaal en transfer naar het hotel Atour****

Dag 6: Xian

Vandaag excursie naar één van de hoogtepunten uit de Chinese cultuur: het grafmonument van keizer Qin Shi Huang Di, waaruit 6000 levensgrote terracotta krijgers werden opgegraven. Na het middagmaal terugkeer naar de stad en bezoek aan de markt van medische kruiden. Bezoek aan de Grote Moskee, de soeks en de moslimwijk. Avondmaal gevolgd door een prachtige voorstelling met dans en zang uit de Tang Dynastie.

Dag 7: Xian - Guilin

Observeer er de lokale bevolking die bezig is met Tai Chi oefeningen. Daarna bezoek aan de Tang collectie in het stadsmuseum. Middagmaal en binnenlandse vlucht naar Guilin. Onthaal en transfer naar hotel Guilin Bravo****

Dag 8: Guilin - Yangshuo

Excursie naar de beroemde terrasvormige rijstvelden in de door Yao en Zhuang bewoonde valleien. Al wandelend geniet u van het uitzonderlijk landschap van rijstvelden die door eeuwenlang handwerk en landbouwkundige intelligentie werden aangelegd op de steile heuvels. Transfer naar Yangshuo, gekenmerkt door een landschap van heuvels die gevormd zijn door het oplossen van kalksteen in water. Intrek in hotel Secret Garden (charme).’s Avonds klank- en lichtshow op en rond het water van de Li-rivier van de beroemde filmregisseur Zhang Yimou (Olympische Spelen 2008.).

Dag 9: Yangshuo

Na het ontbijt fietstocht in de omgeving van Yangshuo. U stopt aan de rijstvelden, wandelt door oude boerendorpjes en maakt zo kennis met het echte China. Vervolgens cruise op de Li rivier van Yangshuo naar Yangdi.

Dag 10: Yangshuo - Guilin - Shanghai - Suzhou

In de voormiddag tocht per bamboevlot op de Yulong rivier. Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Shanghai. Bij aankomst transfer naar Suzhou en intrek in hotel Garden****.

Dag 11: Suzhoe - Wuzhen

Suzhou staat bekend om zijn talrijke kanaaltjes, bruggen en klassieke tuinen met sprookjesachtige namen. Bezoek aan de ‘tuin van het Koppel’, de ’tuin van de Meester der Visnetten’, de kleinste tuin van de stad en vervolgens boottocht op de kanalen. Daarna transfer naar Wuzhen. Intrek in hotel Tongan****.

Dag 12: Wuzhen - Shanghai

In de voormiddag bezoek aan de waterstad met zijn twee duizend jaar oude geschiedenis en die is kunnen ontsnappen aan de modernisering van de 20ste eeuw. Lunch ineen lokaal restaurant en vertrek naar Shanghai. Bezoek aan het Shanghai Urban Planning Exhibition Center, dit multifunctionele center is ingericht rond de thema’s: stad, mens, omgeving en ontwikkeling. Daarna wandeling op de Bund en boottocht op de Huang Pu rivier voor een mooi zicht op de skyline. ’s Avonds wordt u getrakteerd op een sensationeel acrobatiespektakel in het Circus van Shanghai. (Era theater) Overnachting in hotel Courtyard by Marriott Puxi****.

Dag 13: Shanghai

In de voormiddag bezoek aan de Jade Boeddha tempel en verkenning van de oude stad met zijn kleurrijke winkeltjes. Na de lunch bezoek aan de tv-toren van Shanghai ‘Pearl ofthe Orient’ voor een fantastisch panorama over de ontstaansgeschiedenis van Shanghai. Afscheidsmaal in het restaurant van de tv-toren dat iedere 2u ronddraait op een hoogte van 267 meter.

Dag 14: Shanghai - Peking

Vrije dag om te shoppen in Nankin Road of om deze stad verder te ontdekken met het Shanghai Museum, de Franse concessie,... ’s Avonds transfer naar de luchthaven.

Dag 15: Peking - Brussel

Doorverbinding en aankomst in Zaventem.


RICHTPRIJZEN 'SCHETSEN VAN CHINA' 

Prijs vanaf 3280 € per persoon (op basis van een 2-persoonskamer)

Inbegrepen: lijnvlucht met Hainan Airlines (W-klasse), luchthaventaksen en fuel, binnenlandse vluchten Xian/Guilin/Shanghai, hogesnelheidstrein: Peking - Taiyuan en Pingyao - Xian, 2 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig, maaltijden volgens programma, bij de inbegrepen maaltijden is 1 drankje voorzien (frisdrank, water of lokaal bier), Engels- of Franssprekende lokale gidsen, allle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma met a/c wagen met chauffeur, documentatiemap per kamer.

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven zoals dranken, gebruikelijke fooien, visumkosten, annulatie- en of bijstandsverzekering.