Canada is gigantisch, en er zijn dan ook héél veel mooie plaatsen. Eerst en vooral moet je een keuze maken tussen Oost- of West-Canada. Er zijn talrijke programma's voor individueel of in groep het land te verkennen, en uiteraard wordt dit ook à la carte uitgewerkt. Wij stellen je een populaire route voor in het Westen

VOORBEELD PROGRAMMA WEST CANADA 'BERGEN, MEREN EN LODGES'  12 dagen, via Gallia

 
 

Dag 1: Calgary - Lake Louise (188km) of Emeral Lake (220km)

Bij aankomst op de internationale luchthaven Calgary gaat U uw huurauto ophalen en vertrekt U naar de spectaculaire Rocky Mountains van Banff National Park. 

Dag 2: Banff / Yoho National Park

Vanuit Banff kunt U zeer mooie tochten maken naar Bow River Falls, Vermilion Lakes en Tunnel Mountain. U kan evenals musea en warmwaterbronnen bezoeken en wandelingen maken. De hoogtepunten van het Yoho National Park zijn de Takakkaw watervallen, de unieke Spiral Train Tunnels en de natuurlijke stenen brug.

Dag 3: Lake Louise - Jasper (237km) of Yoho - Jasper (200km)

U vertrekt naar de Icefield Parkway en de Columbia Icefield, een van de grootste ijsvlaktes ten zuiden van de poolcirkel.
Inbegrepen activiteit: Columbia Icefield Glacier Adventure.
Recht tegenover het Columbia Icefield Visitors Cantre ligt de Athabasca  gletsjer – een tong van ijs van 6km lang en 1km breed. U gaat met de Ice Explorer naar het midden van de gletsjer waar U de optie heeft van uit te stappen en op het ijs, dat over 400 jaar werd gevormd, te wandelen.

Dag 4: Jasper en Jasper National Park

Je kan het Jasper National Park ontdekken met zijn verschillende wandelwegen, zijn meren zoals het Pyramid Meer en het Patricia Meer, Medicine Meer  en de Maligne River Valley, waar je een wandeling kan doen naar de Maligne Canyon met zijn nauwe doorgang en zijn kalkstenen muren. Je kan ook de tramway nemen naar Whistler Park of gaan raften of wandelen. Overnachting in het Jasper National Park.
Aanbevolen activiteit: Maligne Lake Boat Cruise: Al meer dan 70 jaar is geen reis naar de Canadese Rockies compleet zonder een cruise naar Spirit Island op Maligne Lake in het Jasper National Park. Bij Spirit Island meert de boot aan om een korte wandeling naar het uitkijkpunt met uitzicht op de door bergen omringde, zuidelijke oever van het Maligne Lake , de beroemde achtergrond van Spirit Island.

Dag 5: Jasper - Clearwater (350km)

U rijdt naar het westen via Mount Robson , de hoogste berg in de Canadese Rockies , naar Clear - water en het prachtige Wells Gray Park. De hoogtepunten zijn de Helmcken watervallen, de Spahats watervallen en het meer van Clearwater.

Dag 6: Welss Gray Park

Wells Gray Park heeft zeer mooie berglandschappen. Het gebied is rijk aan flora en fauna. Kariboes , elanden, zwarte beren, bevers en wolven lopen vrij rond in het park en de plaatselijke beken zijn goed gevuld met forel. U kan hier ook kanoën, paardrijden en wandelen.

Dag 7: Clearwater - Gold Bridge (380km)

U vertrekt naar Kamloops en naar het westen via Cache Creek naar Lillooet, dat bekend is om zijn spectaculaire canyon-landschappen en zijn Gold Rush geschiedenis. Een weg door de wildernis (meestal onverhard) leidt tot Gold Bridge.

Dag 8: Gold Bridge

Kano´s, roeiboten, waterfietsen, volleybal en tennisbanen zijn gratis beschikbaar voor de gasten . Vissen, paardrijden en mountainbiken en nog andere activiteiten zijn ter plaatse tegen betaling beschikbaar.

Dag 9: Gold Bridge - Whistler (219km)

U rijdt naar Lillooet en dan gaat U via de schilderachtige Duffy Lake Road naar het bergdorp Whistler. Whistler biedt het volledige scala van activiteiten in de buitenlucht van Zip-trekking naar meer gewone wandelingen en gondelvaarten.

Dag 10: Whistler - Vancouver (123km)

U rijdt vandaag naar het Zuiden over de Sea-to-Sky Highway langs de oevers van de Howe Sound. Zodra u bij Horseshoe Bay komt neemt U de tijd om te lunchen en eventueel een 2 uur durende cruise te doen. Daarna gaat U verder langs de schilderachtige route door West Vancouver naar de Lions Gate Bridge en het centrum van Vancouver voor overnachting.
Aanbevolen activiteit: 2 uur durende Sewell ´s Sea Safari
Met een ervaren gids aan het roer  zal je niets missen tijdens de cruise op zee . Ontdek het spectaculaire Howe Sound met een 2 uur durende cruise doorheen de spectaculaire landschappen en natuur, die de kust van British Columbia wereldberoemd maken! Eén van de bezienswaardigheden is Pam Rocks, waar men zeehonden kan spotten en waar steeds de majestueuze adelaars over Uw hoofd meevliegen. Bij terugkeer naar Horseshoe Bay hebt U een spectaculair uitzicht van de skyline van West Vancouver. ( Afvaarten zijn er van Horseshoe Bay om 10.00, 13.00 en 16.00)

Dag 11: Vancouver

Vancouver is prachtig gelegen aan de oevers van de Stille Oceaan met als de achtergrond de Coast Mountains. U moet zeker de volgende plaatsen gaan bezoeken: de Capilano brug over de Capilano Canyon en de Skyride naar de top van de Grouse berg. Vanaf beide plaatsen hebt U een schitterend, panoramisch zicht op de stad. Andere attracties van de stad zijn Granville Island markt, UBC Museum of Anthropology met displays over de inheemse cultuur, Vancouver Aquarium, Capilano Bridge en Grouse Mountain .

Dag 12: Vancouver - terugreis

U vertrekt naar de luchthaven van Vancouver  waar u uw huurwagen achterlaat en de terugvlucht naar huis aanvat.


RICHTPRIJZEN 'BERGEN, MEREN EN LODGES' 

prijzen vanaf 1319,50 euro per persoon in 3* hotels en 1709 euro per persoon voor 4* + hotels voor de rondreis (op basis van 2-persoonskamer).
Voor totaalprijzen en beschikbaarheden komt u best eens langs in één van onze kantoren.

Inbegrepen in de rondreis: 
11 overnachtingen op basis van logies, excursie Columbia Icefield Glacier Adventure, documentatiemap met kaarten en informatie, reisgids 'West-Canada' per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers naar Canada en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de rondreis: 
Internationale vluchten, huurwagen, ETA-visum, maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, activiteiten en excursie pakketten, de parkeerplaatsen aan de hotels, voorgestelde sightseeing en activiteiten gedurende de rondreis en inkom voor en de parking aan de Nationale Parken.