VOORBEELD PROGRAMMA 'BOTSWANA WILDLIFE BREAKAWAY' georganiseerde rondreis 15 dagen, via Jetair

Dag 1: Brussel - Victoria Falls

Aankomst in de luchthaven van Victoria Falls. Transfer naar het hotel en vrije dag om de gigantische watervallen te ontdekken en te bewonderen.

Dag 2: Victoria Falls - Hwange NP

Je vertrekt naar het Hwange National Park gelegen in het westen van Zimbabwe, op de grens met Botswana. Het park biedt een grote variatie aan landschappen en diersoorten en is vooral bekend om zijn grote kuddes olifanten.

Dag 3 é 4: Hwange NP 

Twee volledige dagen om het grootste wildreservaat van Zimbabwe te ontdekken. Tijden safari's in open voertuig ga je op zoek naar olifanten, buffels, zebra's en giraffen. Daarnaast leven er hier vele roofdieren en vogelsoorten. Je bezoekt ook het Painted Dogs Centre, dat werd opgericht ter bescherming van de aFrikaanse hond.

Dag 5: Hwange NP - Nata

Vroeg vertrek voor een lange rit naar het zuiden. Je verlaat Zimbabwe en rijdt Botswana binnen. Geniet onderweg van het mooie landschap.

Dag 6: Makgadikgadi Pans - Khwai River

Je bezoekt het Nata Bird Sanctuary en geniet van een fantastisch uitzicht over de Sowa Pan die deel uitmaakt van de Greater Makgadikgadi Pans. Dit gebied herbergde ooit het grootste meer van aFrika. Nu rest er enkel een uitgestrekte witte zoutvlakte. Nadien naar het gebied van de Khwairivier dat geprangd ligt tussen het Chobe NP en het Moremi Game Reserve.

Dag 7: Khwai River

Volledige dag op safari in de omgeving van de Khwairivier. Door de permanente aanwezigheid van water leven hier vele diersoorten waaronder olifanten, leeuwen en allerlei vogelsoorten. Tijdens een nachtsafari kom je misschien wel oog in oog te staan met een luipaard!

Dag 8: Moremi Game Reserve

Vandaag maak je kennis met Moremi Game Reserve. Het landschap is zeer gevarieerd waardoor er een enorme verscheidenheid aan wild en vogels voorkomt. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena's hebben hier hun thuisbasis. Maar ook buffels, sitatunga- en lechweantilopes laten zich regelmatig opmerken tijdens een game drive.

Dag 9: Khwai River - Okavangodelta 

Rit naar de Okavangodelta, de grootste inlandse delta ter wereld.

Dag 10: Okoavangodelta 

In een mokoro - een traditionele houten kano - ontdek je via een labyrinth van kleine waterwegen het rijke vogelleven van dit natuurgebied. Je maakt een stop aan een verlaten eiland voor een wandeling. Met wat geluk spot je hier olifanten en andere diersoorten die in dit paradijs leven.

Dag 11: Mahangu Game Reserve

Vandaag steek je de grens over met Nambië. Je maakt een safari in het Greater Bwabwate NP dat zich uitstrekt langs de Kavango Rivier. Olifanten, roanantilopen, koedoes en buffels alsook een grote hoeveelheid vogelsoorten komen hier veelvuldig voor.

Dag 12: Mahangu - Chope NP

Via de caprivistrook verlaat je Nambië en rij je naar het Chobe NP gelegen in Botswana. Hier leven grote populaties wilde dieren, waaronder vele olifanten.

Dag 13: Chobe NP

's Morgens ontdek je per 4x4 dit safari paradijs. Na de middag maak je een bootcruise op de Choberivier. Olifanten komen dan vaak uit de bush naar het water om er te drinken en te baden. Ook nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten kan je hier van dichtbij bewonderen.

Dag 14: Chope NP - Victoria Falls

Je rijdt terug naar Victoria Falls voor een bezoek aan de watervallen. Het meer dan 100 meter naar beneden stortende water biedt een betoverend schouwspel. De nevel is van kilometers afstand te zien. Rest van de dag vrij om deel te nemen aan een van de aangeboden facultatieve excursies. Zo kan u gaan raften, bungeejumpen, of een onvergetelijke helikoptervlucht maken boven de watervallen.

Dag 15: Victoria Falls - Brussel

Transfer naar de luchthaven, vlucht naar huis.
 

RICHTPRIJZEN 'BOTSWANA WILDLIFE BREAKAWAY' 

prijzen vanaf 2.119 euro per persoon  - exclusief vluchten en lokale betaling
voor een volledige prijsofferte met vluchten, en de juiste data, kan u terecht in één van onze kantoren!