Altijd al eens een verre, paradijselijke bestemming willen bezoeken, maar zit je in over je budget?
Lees dit programma dan snel door, want Bali is uiterst betaalbaar dit jaar! Met dit pakket met massa's activiteiten die inbegrepen zijn, hoef je ter plaatse ook niet meer veel uit te geven ... en het zal zeker een ervaring zijn die je nooit zal vergeten!
 

 
 

PROGRAMMA 'AVONTUURLIJK BALI'  15 dagen

Dag 1: Aankomst op Bali - transfer naar Ubud

Na aankomst in de internationale luchthaven van Zuid-Bali worden jullie verwelkomd door de lokale gids en rijden we meteen naar het hotel in het gezellige stadje Ubud. Uitrusten van de lange vlucht kan het best in één van de vele artistieke cafeetjes en restaurantjes in dit levendige stadje! Deze transfer duurt ongeveer anderhalf uur. (ontbijt)

Dag 2: Eco/Edu fietstoer: van de Batur vulkaan tot Ubud

Smeer de kuiten maar in, want er is geen betere manier om het echte Bali te zien, voelen en ruiken dan een leuke fietstocht langs typische dorpjes, prachtige rijstvelden en een enthousiaste bevolking. We ontsnappen even aan de drukte om de authentieke magie en de ziel van het landelijke Bali te ontdekken. De toer is speciaal ontworpen om de bezoekers weg te leiden van de toeristische gebieden en hun het 'echte Bali' te laten zien. Ondertussen leert men ook iets bij over de diepgewortelde Balinese cultuur. Eerst even het prachtige zicht op de Batur Vulkaan meepikken en daarna laten we ons op een mountainbike zo’n 24km licht bergafwaarts bollen via rustige dorpswegen.

Onderweg houden we halt bij een typische Balinees huis, een enorme Banyan boom en kan er een korte wandeling in de rijstvelden gemaakt worden. De Engelstalige gids geeft met plezier meer informatie over de rijstproductie in Indonesië. Na de rit volgt een lekkere buffet maaltijd in een door rijstvelden omgeven restaurant. Vegetarische lunch kan voorzien worden.

Na het lekkere lokaal middagmaal rijdt u terug naar het hotel, maar onderweg wordt nog even gestopt bij een kruiden- en plantentuin om u te tonen wat er zo allemaal op Bali gekweekt wordt. De gids geeft u hier wat uitleg over de verschillende gewassen en over de manier waarop de bekende Luwak koffie verkregen wordt. Er wordt gezegd dat dit de duurste koffie ter wereld is en u kan spoedig ontdekken waarom. Als proevertje krijgt u een schoteltje met verschillende kopjes koffie en thee voorgeschoteld. Daarna keert u terug naar het hotel om de rest van de dag lekker na te genieten en te ontspannen.  (o/m)

Facultatief: Off Road Mountain Bike Toer
Off-road mountainbiking mogelijk mits supplement: Deze all-terrain route is een beetje uitdagender dan de normale fietstocht. We rijden over 35km van de Batur Vulkaan naar Ubud langs allerlei soorten ondergrond. We gaan langs bamboe bossen, rijden tussen de rijstvelden op smalle paadjes, snelle dirt tracks, jeep tracks, boerenwegeltjes en gebroken asfalt wegen door de lokale dorpjes. Deze off-road route is niet te technisch en erg plezierig. Comfortabele sportschoenen zijn nodig, alsook een minimum aan ervaring op de fiets.

Dag 3: wildwater rafting en culturele excursie

Bereid jullie alvast voor om nat te worden, want na het ontbijt worden jullie opgepikt aan het hotel en meteen naar de vertrekplaats van de rafting gebracht. Daar krijgen jullie instructies over hoe zich op de boot te gedragen en ontvangen jullie een zwemvest, peddel en een helm. We beginnen vervolgens aan het ongeveer twee uur durende avontuur op de heilige wildwater rivier (Ayung), langs dorpjes, schitterende natuur en oerwoud en watervallen. Maximum zes personen in de boot + een begeleider. Neem zeker droge kleding, schoenen of sandalen die nat mogen worden en een beetje zakgeld voor een drankje tijdens de lunch en de fooien mee. Bij aankomst is een lekkere lunch inbegrepen en kunt u droge kleding aantrekken.

In de namiddag staat een streepje cultuur op het programma. We bezoeken onder andere de heilige watertempel Tirta Empul in Tampaksiring, waar jullie (indien gewenst) een bad kunnen nemen in de publieke baden. De gids zal informeren hoe de rituele purificatie in zijn werk gaat, waarna jullie het zelf eens kunnen meemaken. Let op: deze baden worden met kleren en sarong betreden! Eventueel kunnen jullie hiervoor even de kleren van de rafting terug aantrekken.

Vervolgens rijden we naar de Oude Koningsgraven van Gunung Kawi, een verzameling van 11de eeuwse grafmonumenten, die vermoedelijk gewijd zijn aan Koning Anak Wungsu van de Udayana dynastie en zijn favoriete koninginnen. De graven liggen in een dal, dus moeten we eerst een 300-tal ongelijke trappen naar beneden. Daarna keren we terug naar het hotel voor vrije tijd en ontspanning.

Facultatief: Canyoning!
Voor diegenen die het wat meer ‘hands on’ willen, kan de rafting mits een supplement ook vervangen worden door een avontuurlijke canyoning.
‘s Ochtends worden jullie dan opgepikt voor de canyoning tour in het noorden van Bali. Deze tour is geschikt voor beginners en iedereen met een normale fysiek. Het is een leuke mix van zwemmen, natuurlijke waterglijbanen, sprongen en rappels. Kortom: een dikke twee uur plezier en actie! Daarnaast kan u ook genieten van het prachtige landschap die de regio te bieden heeft. Lunch wordt ook hier voorzien.

Dag 4: Batur vulkaan Sunrise trekking

Erg vroeg uit de veren vandaag, want we rijden in met de slaap in onze ogen naar het startpunt van de trektocht. We beginnen de beklimming van de Batur Vulkaan (1717m) in het donker van de nacht en klimmen naar de hoogste piek (en de kraterrand) voor een adembenemende zonsopgang en prachtige vergezichten. Het kan hier al eens wat frisser zijn, dus breng zeker iets warms mee om te dragen. Van zodra de zon op is, zal het snel weer opwarmen. Boven op de top genieten we van een eenvoudig ontbijt, vooraleer we aan de afdaling beginnen. Tijdens die afdaling ontdekken we de drie jongere kraters en de meest recente lavastromen, terwijl we het geweldige vulkanische landschap in ons opnemen. Na deze geweldige ervaring rijden we via de Noord Kust naar het magnifieke Bali Nationale Park in het prachtige West-Bali, waar we gaan verblijven in het laid back dorpje Pemuteran.

Dag 5: Back to Basic: snorkelen

Na het ontbijt worden jullie naar het kleine haventje van het Nationale Park gebracht. Hier varen we met een bootje naar het befaamde en onbewoonde Menjangan Eiland. Samen met een Engelstalige Park Ranger gaan we snorkelen langs dramatische onderwaterkliffen (drop-offs) in een schitterend natuurlijk onderwater aquarium. Hier gaan we op zoek naar allerlei kleurrijke vissen en vreemde schepsels. Misschien vinden we zelfs een familie schattige Nemo’s of passeert er een hele school makrelen.

Vervolgens varen we naar de overkant om ons te settelen op een prachtig wit strand met zicht op de machtige vulkanen van Java, waar we de nacht zullen doorbrengen in een tentje. Scoutsgewijs wordt een maaltijd voor jullie bereid op een kampvuur en ondertussen mogen jullie gerust een wandeling maken in de omgeving op zoek naar wilde herten en andere dieren. Hier is geen lichtvervuiling, dus we kunnen bij het kampvuur genieten van duizenden fonkelende sterren.

Dag 6: Op de scooter naar Lovina, via Munduk

We worden wakker samen met de vogels. Terwijl de park rangers een gezond ontbijt klaarmaken kan er gezwommen en gesnorkeld worden. Per boot verlaten we dit unieke plekje en rijden met een scootertje naar het relaxte Lovina in Noord Bali. We stoppen even bij de Pulaki apen tempel en rijden dan verder langs de zee, via lokaal natuurschoon en door lokale typische dorpjes de heuvel opwaarts richting Munduk. Hier maken we een korte soft trekking naar de watervallen, waar we ons kunnen verfrissen in het heldere water onder de watervallen... Een ervaring op zich! Vervolgens rijden we met de scooter naar onze eindbestemming: Lovina Beach.

*Internationaal rijbewijs is verplicht! Vervoer met de wagen wordt ook voorzien voor diegenen die opteren niet met de scooter te gaan.

Dag 7: speelse dolfijnen en van noord naar oost met VW oldtimers

Omstreeks zes uur worden jullie gewekt om bij zonsopgang de volle zee op te varen in een typische lokale boot op zoek naar een school dolfijnen. In vrijheid tuimelend en spelend voor de kust voor Lovina met de zonsopgang op de achtergrond, een mooi beeld voor elke dierenvriend. Vervolgens keren we terug voor het ontbijt en worden jullie opgewacht door Cabrio VW Classics (oude VW wagentjes met open dak) om jullie naar Candidasa in Oost-Bali te brengen. Een heerlijk ritje door de groene omgeving. We bezoeken vandaag ook enkele culturele hoogtepuntjes, zoals de rustige Beji Tempel. Deze prachtige uit roze zandsteen opgebouwde tempel met dramatische beeldhouwwerken wordt zelden door toeristen bezocht. De 15de-eeuwe tempel is toegewijd aan de rijstgod, Dewi Sri, die de geïrrigeerde rijstvelden beschermt en wordt gezien als één van de oudste tempels in Bali.

Vervolgens rijden we verder naar de indrukwekkende Besakih Tempel. Dit is de moedertempel van het eiland en is gebouwd op de hellingen van de almachtige Agung Vulkaan. De Besakih is de heiligste, belangrijkste en grootste tempel in Bali, waar heel wat grote ceremonies plaatsvinden. Het gaat hier in feite om een geheel van +20 tempels. Een sarong (traditionele lendendoek) dragen is verplicht.

Daarna rijden we langs alle natuurpracht met open dak naar uw hotel in het relaxte Candidasa, alwaar jullie kunnen genieten van wat vrije tijd in dit aangename strandplaatsje. Candidasa ligt aan de Oostkust van Bali, ver van de grote toeristische gebieden in het zuiden van het eiland. Er zijn heel wat restaurantjes, waar af en toe ook live muziek gespeeld wordt. Deze plaatsen sluiten meestal echter voor middernacht (of vroeger).

Dag 8: zalig nietsdoen in Oost-Bali

Vandaag kan u lekker uitrusten in het hotel of de buurt van Candidasa verkennen. Een vrije dag om te gaan en staan waar jullie willen! Jullie kunnen lekker in het hotel blijven en genieten van de aanwezige faciliteiten, aan massagesalon binnenstappen om jezelf eens voor een prikje goed te laten verwennen, het nabijgelegen zwarte strand opzoeken om te zonnebaden of te gaan snorkelen…  Genieten is de boodschap!

Dag 9: met de boot naar het Gili Trawangan eiland

In de nabijgelegen haven van Padang Bai gaan we per snelboot naar het kleine atol eiland Gili Trawangen (ongeveer twee uur varen). Op dit eilandje zijn geen gemotoriseerde voertuigen, maar u kan gemakkelijk te voet of met een paardenkar tot bij uw hotel geraken. Eenmaal aangekomen op dit kleine atol en ingecheckt, zijn jullie volledig vrij om te genieten van de witte stranden, de vele restaurantjes en het bruisende nachtleven op dit kleine paradijsje. Mogelijkheid tot snorkelen in deze heldere, rijke wateren is er voldoende en aan aanbod geen gebrek.

De Gili’s zijn een geschikte plaats om zeeschildpadden te zien tijdens het snorkelen, lekker lui op het strand te liggen en om eens een goeie cocktail te drinken ’s avonds in één van de vele strand cafeetjes, want het avondleven is op Gili Trawangan erg levendig. Heel wat cafés hebben verlengde happy hours en speciale avonden om er een feestje van te maken. Er is een heuse Irish Pub en natuurlijk ook een Reggae bar met live muziek, maar ook lounges en mini clubs liggen in dezelfde straat.

Dag 10: Gili Trawangan eiland

Wederom genieten en nog eens genieten is de boodschap: Luieren, zonnen, snorkelen, vissen, island hopping...

Dag 11: Terug naar Bali - Kuta

Nog even genieten van Gili Trawangan vooraleer we de snelboot terugnemen naar Bali. Daarop volgt een transfer naar de levendige en bruisende strandplaats, Kuta. Vooral populair bij jongeren van over de hele wereld, is Kuta de ideale plaats om nog eens helemaal los te gaan en te genieten van zon, zee en strand. Maar ook van surfen, talloze bars, nachtleven, restaurants en uitgebreide shopping mogelijkheden! Hier zijn jullie vrij om te gaan en staan waar jullie willen.

Facultatief zijn er nog talloze mogelijkheden aan vrijwel alle denkbare activiteiten. Via supplement kunnen we bijvoorbeeld de volgende dagen voor de geïnteresseerden ook surflessen voorzien. Kuta Beach is ideaal om het surfen onder de knie te krijgen!

Dag 12 + 13: Terug naar Bali - Kuta

Vrije dagen in Kuta om zelf in te vullen. Geniet van alles wat Kuta en omgeving te bieden heeft.

Dag 14: afscheid nemen bestaat niet

’s Ochtends genieten we nog van vrije tijd. Pas tegen de late namiddag trekken we met zijn allen naar de hippe Finn’s Private Beach Club, waarbij tijdens zonsondergang op het strand de laatste Roepia’s kunnen worden gespendeerd aan heerlijke tropische drankjes en tapas...Vanuit een beanbag naast een kampvuur met dromerige lounge muziek kan nog even gemijmerd worden over de voorbije twee weken, alvorens de liefhebbers nog een laatste keer de nacht gaan weg feesten in het wilde nachtleven van Kuta of Seminyak.

Dag 15: afscheid nemen bestaat niet

Helaas zit jullie reis er op en is de tijd aangebroken om boordevol fijne momenten en enkele nieuwe vrienden terug te keren naar huis. We wensen jullie een aangename vlucht toe en verwelkomen jullie met open armen als jullie de andere eilanden van dit schitterende archipel in de toekomst ook eens willen ontdekken!

 

RICHTPRIJZEN 'AVONTUURLIJK BALI'