Individuele rondreis met privégids en chauffeur. Een echte bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers, die houden van een actievere rondreis. Uitrusten kan je daarna aan het prachtige strand, en lekker eten doe je er overal! Beste reistijd voor Bali is in onze lente en zomerperiode, van half maart tot oktober.
 

 
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'CHARMANT EN AUTHENTIEK BALI'  7 dagen, via Transeurope

Dag 1: luchthaven Denpasar - Candidasa

Bij aankomst op de luchthaven op Denpasar wordt u opgewacht door uw gids en op traditionele wijze verwelkomd met een bloemenkrans. Transfer naar uw hotel in Candidasa. 

Dag 2: Candidasa

U bezoekt het traditionele dorp Tenganan, waar nog wordt geleefd volgens de oude regels van het animisme, de voorloper van het hindoeïsme. De tocht gaat verder naar het waterpaleis van Tirtagangga, een magische plek gelegen midden de rijstvelden, destijds het weekendverblijf van de Raja van Karangasem. De volgende halte is Amlapura, waar u een fascinerend paleis uit de 19de eeuw kan bewonderen, dat mooi is gerestaureerd en de unieke Balinese architectuur combineert met Chinese en Europese elementen. Lunch in een lokaal restaurant. Terug naar het hotel in de namiddag

Dag 3: Cadidase - Lovina

Vandaag verkennen we de noordkust. De eerste halte is het vissersdorpje Kusamba met heel aparte zwarte zandstranden. U bezoekt er de Vleermuizentempel Goa Lawah. U rijdt via Sidemen verder naar Pura Besakih, bijgenaamd de Moedertempel, een groot complex van tempels en heiligdommen, dat aanleunt tegen de flank van de Gunung Agung. De rit gaat verder langs smalle bergwegen naar Penelokan. Geniet van het magnifiek uitzicht op het Baturmeer, de Gunung Agung en de berg Gunung Batur, een smeulende vulkaankegel in het centrum van twee concentrische caldera's. Daarna rijdt u door naar Singaraja, lunch in een lokaal restaurant. Onderweg bezoekt u Pura Beji, een van de belangrijkste subaktempels van Noord-Bali. U bereikt Lovina in de late namiddag.

Dag 4: Lovina - Munduk

Vandaag staan het boeddhistenklooster Vihara en de beroemde warmwaterbronnen van Banjar op het programma. Het klooster is rustig en koel gelgen hoog in de heuvels en kijkt uit op de oceaan - spectaculair! Langs de noordkust verder via Serririt, langs rijstvelden en koffieplantages, bossen en kleine watervallen naar het ingeslapen bergdorpje Munduk, waar u de nacht zal doorbrengen. Dit is één van de schilderachtigste routes van het eiland. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag is er een wandeling gepland door de rijstvelden en kleine nederzettingen.

Dag 5: Munduk - Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Centraal-Bali. Via het Buyan meer en Tambligan naar Bedugul aan de oevers van het Bratanmeer, duizenden jaren geleden gevormd door een nu uitgedoofde vulkaan. Op de flanken van de Gunung Bratan bezoekt u de spectaculaire watertempel Ulun Danu. Verder naar het dorpje Candiuning voor de dgelijkse markt. Deze is klein, maar erg kleurig en gevarieerd. Het laatste bezoek wordt Mengqi, de 17de eeuwse koninklijke tempel van de Taman Ayun. Lunch in een lokaal restaurant. U bereikt het hotel in Ubud in de namiddag. Inchecken en vrije tijd.

Dag 6: Ubud

Excursie van een halve dag, met keuze uit rafting of fietsen (voor beide activiteiten vervoegt u een grotere groep). Na de lunch terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag.

Dag 7: Ubud - luchthaven Denpasar of strandverlenging

Einde van de rondreis. Ontbijt en vrije tijd. U reist verder naar uw volgende bestemming in Zuid-Bali / Java /... of naar de luchthaven. 


RICHTPRIJZEN 'CHARMANT EN AUTHENTIEK BALI'

prijzen vanaf 799 euro per persoon in standaard hotels
prijzen vanaf 969 euro per persoon in deluxe hotels
vluchten, verzekering, diners en bijkomende activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijzen.
Voor een volledige offerte op maat, of een variant hiervan, kan u altijd terecht in één van onze kantoren!