Altijd al eens naar Down Under willen gaan? Australië biedt ontzettend mooie natuurfenomenen, zowel op het land als in het water. Een tocht door het ganse land is eigenlijk onmogelijk in één vakantie, dus u zal u moeten focussen op 1 onderdeel van het land. Wij stellen hier een programma langs de Oostkust voor, maar uiteraard kan u bij ons terecht voor andere routes ook. Hou er rekening mee dat onze seizoenen omgekeerd zijn met die van hun: onze winter betekent ginder zomer!
 

VOORBEELD PROGRAMMA 'OOSTKUST AUSTRALIE' 19 dagen, via Qas

 
 

Dag 1 - 2: Syndey

U begint uw autorondreis in Sydney. Wij raden aan een aantal dagen voor de start van deze autorondreis in Sidney aan te komen.
De rondreis begint met een bezoek aan het oudste wijngebied van Australië. Hoewel de meeste wijnen tegenwoordig uit de Barossa Valley bij Adelaide komen, staat de Hunter Valley bekend om zijn kwaliteitswijnen.

Dag 3 - 4 - 5: kust New South Wales en Byron Bay

Via de prachtige stranden en gezellige plaatsjes langs dek ust van noord New South Wales arriveert u in Byron Bay. Dit voormalige hippie stadje is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gewilde vestigingsplaatsjes van Australië en hoewel de grondprijzen hier de laatste jaren behoorlijk gestegen zijn, ademt het stadje nog steeds een beetje de mentaliteit van de jaren 60 en 7à uit.

Dag 6 - 7: Lamington NP en Brisbane

Na het passeren van de grens tussen New South Wales en Queensland verblijft u 2 nachten in het Lamington National Park. Tijdens uw verblijf in O'Reilly's kunt u een aantal wandelingen maken in dit natuurgebied. Het park staat bekend vanwege het gematigd regenwoud, de vele kleurrijke vogels en de watervallen. De volgende stop is Brisbane. De hoofdstad van de staat Queensland heeft een aangenaam klimaat.

Dag 8 - 9 - 10 -11: Noosa en Fraser Island

Noosa is op dit moment de meest luxueuze badplaats van het land. Buiten het prachtige strand en de vele restaurants beschikt Noosa ook over en klein nationaal park waar regelmatig in het wild levende panda's worden gespot.
Voor de kust van Queensland ligt het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Het gehele eiland is uitgeroepen tot wereldnatuur erfgoed. Het eiland is allen per 4WD te bereizen en u kunt vanuit uw accommodatie een aantal tourtjes over het eiland boeken. Een andere optie is om zelf het stuur van een 4WD ter hand te nemen om over de vele zandweggetjes de unieke natuur van het eiland te verkennen.

Dag 12 - 13 - 14 - 15: Eungella NP en Airlie Beach

Na een overnachting in Rockhampton bezoekt u het Eungella National Park. Hier heeft u de mogelijkheid het unieke vogelbekdier in zijn natuurlijke omgeving aan te treffen. Helaas zijn deze diertjes alleen in de vroege ochtend en tegen de schemering actief te bewonderen en dient u er waarschijnlijk een vroege ochtend voor over te hebben om deze dieren te zien. U keert weer terug naar de kust van Queensland en verblijft in het plaatsje Airlie Beach. Dit is een gezellige badplaats met vele restaurantjes en bars. Daarnaast is het ook de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Whitsunday eilanden. U kunt de eilanden bezoeken met een van de meerdaagse zeiltochten die hier georganiseerd worden. Een bezoek aan Whitehaven Beach is voor iedere bezoeker een must.

Dag 16 - 17 - 18 - 19: Townsville, Mission Beach en Cairns

Townsville is een gezellige plaats met veel restaurantjes, een mooie boulevard en tevens de plaats van waaruit u Magnetic Island kunt gaan bezoeken.
Via het plaatsje Mission Beach arriveert u in Cairns, de eindbestemming van deze rondreis. wij raden u aan om van hieruit ook nog enkele dagen het Great Barrier Reef te verkennen, het grootste koraalrif ter wereld.


RICHTPRIJZEN 'OOSTKUST AUSTRALIE' 

prijzen vanaf 1.651 euro per persoon in verblijven in middenklasse (op basis van 2-persoons kamer)

Inbegrepen: overnachtingen, uitgebreide routebeschrijving (Engelstalig) en vermelde maaltijden.
Niet inbegrepen: vluchten, autohuur, verzekeringen, maaltijden, optionele excursies, drankjes, kosten visa en persoonlijke uitgaven.