SRI LANKA, Azië
Maak een rondreis door dit prachtige land en passeer theeplantages en ontzettend veel tempels. De bekendste is de Tempel van de Tand, waar de hoektand van Boeddha zou bewaard worden. Maak een ritje op de olifant, en daarna ééntje in een tuktuk - dan heb je alle plaatselijke vervoersmiddelen uitgeprobeerd :-)

AMALFI, Italië, Europa
Het lijkt onmogelijk om hier een weg te maken, maar hij is er wel degelijk. Het pad slingert zich door en rond kliffen, met de Middellandse Zee aan zijn voeten. Hier mag u zeker geen hoogtevrees hebben, en rij-ervaring is ook best meegenomen. Je komt wel fantastische dorpen tegen en authentieke kustplaatsen, dus het is zeker de moeite waard.

BALI, Indonesië, Azië
Deze romantische tropische bestemming doet je alleen maar dromen: infinity pools, zalige verse cocktails, aziatische massages maken van Bali een bestemming voor huwelijksreizen. Maar het exotische eiland biedt nog veel meer: prachtig natuurschoon dat uitnodigt om te verkennen per mountainbike, te voet of al raftend, en vervolgens hun rijke cultuur met prachtige drukbezochte tempels. Ga hier zeker ook eens snorkelen of duiken, want onder water opent er zich een gans andere, betoverend mooie wereld.

SLOVENIE, Europa
Deze bestemming is ideaal voor actieve gezinnen of vrienden. Je kan aan het meer van Bled gaan mountainbiken, grotten en ravijnen ontdekken, paragliden, kajakken, paardrijden, wildwaterafdalingen maken enzoverder. Dit allemaal in een prachtige omgeving waar je niet genoeg van kan krijgen.

MACCHU PICHU, Peru, Zuid-Amerika
Deze historische site is prachtig gelegen, omringd door bergen waar adelaars tussendoor vliegen. Je kan de berg te voet beklimmen, maar de meesten doen dit per trein. Combineer je bezoek aan Macchu Pichu met bezoeken aan Cusco, de nasca-lijnen, het titicacameer, enzoverder.

BURNING MAN, Verenigde Staten, Noord-Amerika
Als je iets geïnteresseerd bent in festivals, dan ken je Burning Man zeker. Elk jaar creëren 25.000 mensen een tijdelijke 'stad' in de Nevada woestijn, waar er dan een week lang kunst-, dans- en theaterprojecten worden opgevoerd.

MOZAMBIQUE, Afrika
Deze afrikaanse bestemming is nog niet heel lang populair als vakantiebestemming, dus wat je er nu tegenkomt is erg modern en verlokkelijk. Ongerepte zandstranden, wuivende palmbomen, lekkere cocktails en romantische lodges, daar moet je je aan verwachten!