ISTANBUL, Turkije, Europa
Een citytrip die vaak over het hoofd wordt gezien. Bezoek er de grote Bazaar en enkele Ottomaanse gebouwen zoals het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee en de Suleymaniyemoskee. Vergaap jezelf aan de Aya Sophia. Sta op tijdens de oproep van het eerste gebed. En vergeet ook niet in één van de thermen te passeren om helemaal te relaxen na een dag vol aangename ervaringen.

FJORDENCRUISE, Noorwegen, Europa
Op een cruiseschip of op een vrachtschip, de manier waarop kan je kiezen, maar je vaart altijd langs de fjorden en zijn wonderlijke fenomenen. Stop overdag telkens op een andere plaats en maak wandelingen in de mooiste landschappen van Noord-Europa. 's Morgens ontwaak je terwijl je vanuit je bed naar de zachtjes voorbij glijdende fjorden en watervallen kijkt, 's avonds val je in slaap met zich op een heldere sterrenhemel.

AMSTERDAM, Nederland, Europa
Deze eigenzinnige hoofdstad is maar op enkele uurtjes rijden te bereiken, en is fantastisch gezellig! Kuieren langs de grachten, fascinerend kijken naar de schuine overhellende gevels, musea bezoeken, enzoverder. Huur eventueel een fiets om echt hollands over te komen.

WATERVALLEN VAN IGUACU, Brazilië, Zuid-Amerika
De grootste watervallen ter wereld liggen in een nationaal park in Iguaçu. Je kan ze bekijken vanuit Brazilië als vanuit Argentinië. De brede rivier dondert naar beneden in een hoefijzervormige engte, waardoor een kolkende heksenketel van water en schuim ontstaat, die ter plaatse 'El garaganta del Diablo' wordt genoemd, ofwel 'de strot van de duivel'. De kans is groot dat u ook een perfect volmaakte regenboog zult spotten hier!

BANFF NP, Canada, Noord-Amerika
Ook hier smelt de sneeuw langzaam, waardoor de dieren weer tevoorschijn komen in het park vol meren, bossen en bergen. Witkoparenden, kariboes, grizzlyberen, je moet hier goed uitkijken waar je je begeeft!

PETRA, Jordaniê, Midden-Oosten
De oude stad Petra staat uitgehouwen in een roze rots in het midden van de woestijn. Als je er toekomt krijg je nog steeds het gevoel dat jij zelf deze verborgen stad ontdekt tussen de rotsen. Eventueel kan je ook nog een nacht in de mooie Wadi Rum woestijn doorbrengen.

CINQUE TERRE, Italië, Europa
Verken dit stukje Italië langs het kustpad of via een bootje langs de zee, en aanschouw fantastische panorama's en kleurrijke stadjes. De kuststrook is zo goed bewaard dat ze op de lijst van Werelderfgoed prijkt. Je kan elke nacht in een ander stadje doorbrengen.